Konyaspor seriyi 2-0'a getirdi

Konyaspor seriyi 2-0'a getirdi
Basketbol 1.Lig Yarı final ikinci maçında Beysu Konyaspor evinde Sigortam.Net ile karşılaştı. Maçı baştan sona üstün götüren Konyaspor; Morgan, Tayfun ve Derek'in yıldızlaştığı maçı 98-79 kazandı ve seride durumu 2-0'a getirdi.

Basketbol 1.Lig Yarı final ikinci maçında Beysu Konyaspor evinde Sigortam.Net ile karşılaştı. Maçı baştan sona üstün götüren Konyaspor; Morgan, Tayfun ve Derek'in yıldızlaştığı maçı 98-79 kazandı ve seride durumu 2-0'a getirdi. Seride üçüncü maç 2 Haziran Perşembe günü İstanbul'da oynanacak. Konyaspor o maçıda kazanması durumda seriyi 3-0'a getirecek ve finale yükselecek. Sigortam.Net'in kazanması durumunda 4. maç yine İstanbul'da oynanacak. Karşılaşmanın ilk yarısını Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'da takip etti.

Hazer Avcı forma giymedi
Karşılaşmaya Beysu Konyaspor; Morgan, Tayfun, Mehmet, Azizcan ve Derek ilk 5 ile başladı. Serinin ilk maçında sakatlığı nedeniyle forma giyemeyen kaptan Hazer Avcı bu maçta da forma giymedi. Uzun süre sonra serinin ilk maçında 1.30 dakika süre alan Can Altıntığ bu maçta  6 dakikanın üzerinde süre aldı.

İlk çeyrekte 49 sayı atıldı
İlk periyotta iki takımda savunma disiplininden oldukça uzaktı. Morgan ve Derek ile rakip potada etkili olan Beysu Konyaspor, savunmada Garrett Sim'i durduramadı. Amerikalı oyuncu ilk periyodu 12 sayı ile tamamladı. İlk çeyrek Konyaspor'un 25-24 üstünlüğü ile geçildi.

Konyaspor ikinci çeyrekte sertliği arttırdı
İkinci periyotta savunma sertliği arttıran Konyaspor ilk 4 dakikasında potasında yalnızca 2 sayıya izin verdi ve bitime 06.22 kala 32-26 üstünlüğe ulaştı. Sigortam.Net hem saha içinde hem de benchte oyunun tansiyonunu yükseltmeye çalıştı. İstanbul temsilicisi ilk yarı bitmeden 3 teknik faule sebebiyet verdi. Mola sonrası 2-6'lık seri yakalayan Sigortam.Net ilk yarının bitimime 04.36 kala maçı 34-32'ye getirdi. Mola dönüşü iyi rekasiyon veren Konyaspor 01.48 kala farkı 8 sayıya çıkardı ve 43-35 üstünlüğü yakaladı. Kalan bölümde Morgan'ın serbest atışlarıyla farkı çift haneye çıkartan Beysu Konyaspor il yarıyı 47-37 önde tamamladı. İlk yarıda Konyaspor'da Morgan 16, Derek 11, Tayfun 9 sayı ile oynarken konuk Sigortam.Net'te Sim 16 sayı ile oynadı.

Konyaspor 3. çeyrekte 31 sayı attı
Üçüncü periyotta Tayfun'un saha içi isabetleriyle farkı 15'e kadar çıkartan Konyaspor ikinci çeyrekte uyguladığı katı savunmadan bu çeyrete uzaklaştı. Dev Kartallar bu çeyrekte 31 sayı attı. Tayfun bu çeyrekte 12 sayı bularak 21 sayıya ulaştı. Derek'in üst üste basket faülleriyle skoru 01.49 kala 74-59'a getiren Beysu Konyasppor üçüncü çeyreği 78-63 önde tamamladı. Çeyreği Tayfun 21, Morgan 21, Derek 19 sayı ile tamamladı.

Seride durum 2-0'a geldi
Son çeyrekte iki ekipte karşılıklı sayılar buldu. Aradaki farkın kapanmasına izin vermeyen Beysu Konyaspor bitime 04.08 kala 91-74'lük üstünlüğünü korudu. Uzun bir sakatlık dönemi geçren Can Altındağ bu maçta ilk sayılarını buldu. Kalan sürede rakibine şans tanımayan Konyaspor maçı 98-79 kazanarak seride durumu 2-0'a getirdi. Konyaspor'da maçı Morgan 26, Tayfun 21, Derek 19, Mehmet 10 sayı ile tamamladı. Morgan 11, Azizcan, Can ve Cengiz 1'er asistle tamamlarken Derek 4, Cengiz ve Can 3'er, Morgan, Azizcan, Umut, Tayfun ve Mert 1'er ribaund ile tamamladı. Rakip takımda Garrett Sim 38, Ramazan 12 sayı attı.

Sigortam.Net baş antrenörü Andaç Yapıcıer maç sonu açıklamasında çok üzgün olduklarını söyledi. Yapıcıer; "Finale yükselmek için burada maç kazanmamız gerektiğini biliyorduk. Burada 2 maçı kazanamadık. Evimizde durumu 2-2ye getirip buraya tekrar gelmek istiyoruz. Konyaspor taraftarı ile bütünleştiğinde durdurması çok zor bir takım. Onları tebrik ediyorum. Konyaspor ilk yarı her pozisyona ceza kesti. Bugün istediğimiz oyunu ortaya koyamadık ve rakibi durduramadık" dedi.

Maçın yıldızlarından Tayfun Erülkü maç sonu açıklamasında; "Karşı takımı tebrik ediyorum. Diğer maça göre daha başa baş bir maç oldu. Tam olarak takım gibi oynadık. İyi savunma yaptığımız zaman daha tehlikeli bir takım oluyoruz. Biz Ted maçında ders aldık. İyi karakterlerden kuruluyuz ve duygusalız. Psikolojik üstünlüğü ele geçirdik. Şu an seri devam ediyor. Henüz seri bitmiş degil. Perşembe günü galip gelip finale kalacağız. Herkes hırslı ve her maçı kazanmak istiyor. Bizler şampiyon olacak. TED serisini tamamen taraftar aldı. Bizi ayağa kaldırdı. Sigortam serisinde de bize çok destek verdiler. Taraftar bizi çok etkiliyor. Onlar olmadan şampiyon olmamız imkansız. Teşekkür ediyoruz" açıklamalarını yaptı.

Konyaspor Baş antrenörü Engin Gençoğlu maç sonu yaptığı açıklamada; "Bu maçtan çekiniyorduk. Reaksiyon vereceklerini düsünüyorduk. Sahaya yürek koyduk. Bununla beraber sahaya aklımızı da koyduk. Bunu yaptığımız zaman çok iyi bir takım oluyoruz. Çok net bir galibiyet aldık. Henüz seri bitmedi. Perşembe günü kazanıp maçı kazanıp finale çıkacağız. A ve B planlarımız vardı. Burada 4 bin degil 4 bin 5 kişi oynuyoruz. Maç içinde tüylerim diken diken oluyor. Tüm Konya'ya teşekkür ediyorum. Onlarda bizde şampiyonluğu istiyoruz ve şampiyon olacağız. Karaketerli bir takımız. Hazer'in ayağında ufak bir yırtık var ve ağrı hissediyor. Finale hazır hale geleceğini düşünüyorum. Ted maçında rakibi küçümsedik ve iyi bir ders aldık. Bizi bu seviyeye Ted hazırladı. Maç kazanmak için tecrübe yeterli değil. Sahaya enerji, oyun koymazsanız maç kazanamazsınız" şeklinde konuştu.