Konyaspor, Rizespor engeli geçemedi!

Konyaspor, Rizespor engeli geçemedi!
 Muhabir
Tümosan Konyaspor, 24.hafta karşılaşmasında deplasmanda Çaykur Rizespor ile karşı karşıya geldi. Karşılaşmada iyi bir oyun ortaya koyan Konyaspor golü bulamayınca 1 puana razı oldu.

Tümosan Konyaspor, 24.hafta karşılaşmasında deplasmanda Çaykur Rizespor ile karşı karşıya geldi. Karşılaşmada iyi bir oyun ortaya koyan Konyaspor golü bulamayınca 1 puana razı oldu.

Damjanovic’ten iyi performans

Son dönemin en iyi ilk yarı oyunlarından birini oynayan Konyaspor, saha içinde oldukça mücadele etti. Yeşil-beyazlı oyuncular girdiği 45 ikili mücadelenin 26’sndan galip ayrılmayı başardı. Rizespor’a göre daha fazla topla oynayan ve daha fazla pas yakan Konyaspor ilk yarıyı 251 isabetli pas ile tamamladı. 17.dakikada Konyaspor Guilherme’nin kanadından etkili geldi, Brezilyalı’nın içeriye çevirdiği topta Prip’in şutu Gökhan’da kaldı. 21.dakikda bu kez Cicaldau kaleyi yokladı. Ceza sahası içinde topun gelişine vuruşunu yapan Cicaldau’nun vuruşunu Gökhan kurtarmayı başardı. 30 ve 32.dakikada Çaykur Rizespor’un ceza sahasına ortalarında Damjanovic rakip hücum oyuncularından önce topa müdahale etmeyi başardı. İlk yarı 0-0 tamamlandı.

Gol sesi çıkmadı

49.dakikada Çaykur Rizespor gole çok yaklaştı. Behnur’un içeriye çevirdiği topta yaşanan karambolde Zewiri vuruşu yaptı Cebrail topu çizgiden çıkarttı. 62.dakika Oğulcan golü kaçırdı. Konyaspor kontra atakta hızlı çıktı. Ethemi hızlı getirdiği topta Oğulcan’ı gördü ceza sahası içinde Oğulcan Gökhan ile karşı karşıya pozisyonda golü yapmadı. 81.dakikada Moreno’nun uzaktan şutunda kaleci Gökhan topu kornere çeldi. Devamında Guilherme’nin kullandığı kornerde Uğurcan’ın kafa vuruşu direkten kaleci Gökhan’ın kucağında kaldı. Karşılaşma 0-0 tamamlandı.

Ömerovic’ten değişiklikler

Tümosan Konyaspor’da Fahridun Ömerovic Antalyaspor maçına göre kadroda 1 zorunlu olmak üzere değişikliğe gitti. Ömerovic, kalede Deniz yerine Slowik, Sağ bekte Uğurcan yerine Cebrail, cezalı Soner yerine Oğulcan, kanatta Moreno yerine Ndao ve ileri uçta Cikalleshi yerine Ethemi’ye şans verdi. Konyaspor sahaya; Slowik, Cebrail, Uğurcan, Damjanovic, Guilherme, N'zonzi, Oğulcan, Cicaldau, Etehmi, Prip ve Ndao” ‘i ile çıktı. Diğer yeni transfer Emmanuel Boateng ise yedekler arasında yer almıyor. Ahmet Oğuz ve Robert Muric ise Rize'ye götürülmedi.

Çaykur Rizespor: Gökhan Akkan, Muhammet Taha Şahin, Mocsi, Emirhan Topçu (Dk.90 Anıl), Hojer, Olawoyin (Dk.82 Mithat), Shelvey, Benhur Keser, Varesanovic (Dk.90 Sauer), Zeqiri (Dk.85 Minchev), Gaich

Tümosan Konyaspor: Slowik, Cebrail Karayel (Dk.85 Kahraman), Damjanovic, Uğurcan Yazğılı, Guilherme, Oğulcan Ülgün, N'Zonzi, Prip (Dk.69 Cikalleshi), Cicaldau, Ndao, Ethemi (Dk.79 Moreno)

Sarı kart: Dk.45+1 Muhammet Taha Şahin (Çaykur Rizespor) Dk.90+1 Moreno (Konyaspor)