Konyaspor ligdeki son düzlüğe hazırlanıyor, İşte detaylar...

Konyaspor ligdeki son düzlüğe hazırlanıyor, İşte detaylar...
Arabam.com Konyaspor ligde son 9 haftaya girilirken 36 puanla 8.sırada yer alıyor. Anadolu Kartalı, kalan 9 haftada iyi sonuçlar elde ederek sezonu en iyi yerde bitirmeyi hedefliyor.

2022-2023 sezonuna oldukça iyi bir başlangıç yapan Anadolu Kartalı ligin ilk 6 haftasında mağlubiyet yüzü görmeden, gol dahi yemeden 14 puan toplayarak ligin zirvesine konmuştu. Ligdeki ilk mağlubiyetini ligin 7.haftasında Galatasaray deplasmanında alan Konyaspor, sonrasında iç sahada Ümraniyespor’u 1-0 mağlup ederek yeniden zirveye tutunmuştu. Ligin 8.haftasında oynadığı Antalyaspor maçıyla kötü gidişatı başladı. Yeşil-beyazlılar oynadığı 15 karşılaşmada 6 mağlubiyet, 1 galibiyet ve 8 beraberlik elde ederek kötü bir dönem geçirdi. Hatayspor’un ligden çekilmesiyle 25.haftada yeniden galibiyeti hatırlayan Konyaspor, 26.haftada da evinde lider Galatasaray’ı konuk ederek nefes aldı. Son iki maçında Ümraniyespor ve Antalyaspor ile berabere kalan Anadolu Kartalı yenilmezlik serisini 5 maça çıkardı.

Geçen sezonun çok uzağında

Geçen sezonu İlhan Palut yönetiminde 68 puanla 3.sırada tamamlayan ve kulüp puan rekorunu kıran yeşil-beyazlılar bu sezon 27 haftada 36 puan topladı. Konyaspor, kalan 9 maçının tamamını kazansa bile puanını 63 yapacak ve geçen sezonunki puanına ulaşamayacak. Yeşil-beyazlılar geçen sezon 38 karşılaşmada 20 galibiyet, 8 beraberlik ve 10 mağlubiyet yaşamıştı.

Konyaspor, doğrudan rakipleri ile oynayacak

Konyaspor kalan 9 maçında üzerinde bulunan rakiple ile karşılaşacak. Anadolu Kartalı kendisinden 12 puan önde olan Adana Demirspor, 8 puan önde olan Trabzonspor ve 5 puan önde olan Kayserispor’u evinde konuk edecek. Temsilcimiz 28.haftayı Gaziantep FK’nın ligden çekilmesi sebebiyle 3 puanla geçecek. Trabzonspor evinde Beşiktaş’ı konuk ederken, Kayserispor ise deplasmanda Galatasaray ile karşılaşacak.

4 iç saha, 4 deplasman

Anadolu Kartalı son 9 hafta maçının 8 tanesini oynayacak. 8 haftada iç sahada Adana Demirspor, Trabzonspor, Kayserispor ve Fatih Karagümrük ile karşılaşacak olan yeşil-beyazlılar deplasmanda ise Kasımpaşa, Alanyaspor, Sivasspor ve Beşiktaş ile karşı karşıya gelecek.

Beraberliklere abone

Konyaspor, bu sezon beraberlikte zirvede yer alıyor. 12 kez maçlardan 1 puan alan temsilcimizi 10 beraberlikle Fatih Karagümrük takip ediyor. Konyaspor, sezonun ilk yarısında Ankaragücü, Medipol Başakşehir, Antalyaspor, Adana Demirspor, Kasımpaşa, Trabzonspor, Alanyaspor, Sivasspor ve Fatih Karagümrük ile yenişemedi. Stanojevic’in ekibi, Süper Lig’in ikinci yarısında ise şu ana kadar Giresunspor, Ümraniyespor ve Antalyaspor ile berabere kaldı. HALİL YILMAZER