Konyaspor, Konya’nın en büyük markasıdır

Konyaspor, Konya’nın en büyük markasıdır
Konyaspor Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Av. Fatih Özgökçen; geride kalan 2021-2022 sezonuna ilişkin Spor Müdürümüz Halil Yılmazer’e değerlendirmelerde bulundu.

 

Konyaspor Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Av. Fatih Özgökçen; geride kalan 2021-2022 sezonuna ilişkin Spor Müdürümüz Halil Yılmazer’e değerlendirmelerde bulundu. Konya şehrinin en büyük markasının Konyaspor olduğunu ve bu markayı daha da ileriye götürmek için çaba gösterdiklerini ifade eden Başkan Özgökçen, tüm Konyalıları 11-19 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek alan Konyaspor’un 100.yıl festivaline davet etti.

Bu sezon başarılı olduğunuzu düşünüyor musunuz?

Başarı kişiden kişiye göre değişiklik gösterir. Spor kulübü olarak başarılı olmanın ana kriteri sportif başarıda ligi 1. bitirmektir, şampiyon olmaktır. Bu açıdan baktığımız zaman şu an ortada bir başarı yok. Konyaspor özelinde baktığımız zaman göreve başladığımızda basamakları yavaş yavaş çıkmamız gerektiğini belirttik. Geçmişte düşme tehlikesi yaşayan bir futbol takımı olduğu için ilk 10 içerisinde bitirdiğimiz zaman bunun bir başarı olacağını hep söyledik. İlerleyen senelerde de hep 3-4 basamak ilerleyerek yukarılarda olmaya çalışan bir takım yaratmak istedik. 3.’lük bir başarı olarak değerlendirilebilir. Konyaspor’un puan skalasına baktığımız zamanda güzel bir puanla ligi noktaladık.

Konyaspor adına sezonda kırılma anı var mıydı?

Konyaspor’un bu sezon birkaç tane kırılma anı vardı. Sezon başında döndüğümüzde hedefimiz ilk 10 deyip ligi 3. Sırada bitirdiysek hiçbir kırılma anı olmamış olur. İkinciliği bence içerde oynadığımız Karagümrük maçında kaybettik. İkincilik için kırılma anı o maçtı. Trabzonspor ile de Trabzon’da oynadığımız maçta koptuk. Biz o maçı alsaydık çok daha farklı olurdu. Bunları başarısızlık olarak görmek yanlış olur. Konyaspor Konya’nın en büyük markasıdır. Süper Lig’de olduğu zaman her gün Konya şehrinin ismi konuşulur. Süper Lig’de kesinlikle kalıcı olmamız gerekiyor. Bunu kaybetmemiz lazım.

Spor yasası hakkında neler düşünüyorsunuz?

Bir yasa hazırlanırken onun uygulanabilmesi önemli. Yasanın yönetmeliği henüz çıkmadı, nasıl ne şekilde uygulanacağına dair bir düzenleme henüz oluşturulmadı. İlk etapta baktığımız zaman kafamızda bazı tereddütlerimiz var. Dernekler kanununa atıfların yapıldığı arada kalmış bazı durumlar var. Yönetmelik bunların bir kısmını düzenleme altına alır diye düşünüyorum. Yönetmenliği bekliyoruz. Yasa genel manada bakıldığı zaman iyi niyetli hazırlanmış ancak uygulanabilirlik noktasında özellikle UEFA’nın, FIFA’nın özerklik noktasına belki bir problem oluşturulabilir.

Konyaspor Konfederasyon Liginde oynayacak, neler düşünüyorsunuz?

Avrupa ciddi manada tecrübe gerektiren bir durum. Her sen tekrarlanmalı. En büyük hedeflerimizden biri de o. Bunun keyfini de sürmek gerekiyor. 42 bin kişilik stadyumumuzun tamamen dolmasını istiyorum. Bu Konya’nın ve Konyaspor’un tanıtımı için çok değerli. Sportif beklentiye girmekten ziyade anı yaşamak gerekiyor. İyi futbol oynayıp gruplara kalmayı elbette istiyoruz. Takımda eksik bölgeler olacak, oraları tamamlayacağız. İyi niyetle çalıştığımız zaman başarılar gelecektir.

100. yıl festivali için neler söylersiniz?

Türkiye’de yapılmış en büyük festivallerden biri. 100. Yıl olduğunu düşündük. Şehrin bütünleşmesi açısından önemli. Bu etkinlikler, taraftarı yeniden stadyuma çekecektir. (HALİL YILMAZER)