Konyaspor kampından geriye kalanlar

Konyaspor kampından geriye kalanlar
Arabam.com Konyaspor 3 Aralık’ta başladığı Antalya Belek kampını dün sabah antrenmanı yaparak noktaladı.

Katar’da düzenlenen Dünya Kupası’nda hazırlıklarına Konya’da start veren Konyaspor, ardından kamp için Antalya Belek’e gitmişti. 3 Aralık’ta Antalya kampına başlayan yeşil-beyazlılar dün sabah antrenmanının ardından buradaki hazırlıklarını noktaladı. Antalya’da fiziksel, taktiksel ve mental açıdan daha iyi duruma gelmek için çalışmalar yapan yeşil-beyazlılar günlerini çift antrenman ile geçirdi. İlk 14 haftada şans vermediği oyuncuların performansını kampta daha iyi gören Teknik Direktör İlhan Palut, Bodrumspor maçıyla başlayacak süreçte kadroda yeni oyunculara şans verebilir.

26 farklı oyuncu forma giydi

Antalya kampına başlamadan önce Bosna Hersek’te özel maça çıkan Konyaspor, Zeljeznıcar ile karşılaşmıştı. Yeşil-beyazlılar rakibini 2-1 mağlup etmişti. Antalya kampında 2 hazırlık maçına çıkan Konyaspor, ilk hazırlık maçında Gaziantep FK’ya 1-0 mağlup olmuş, ikinci hazırlık maçında ise MKE Ankaragücü’nü 1-0 mağlup etmeyi başarmıştı. Konyaspor’un oynadığı 3 hazırlık karşılaşmasında İbrahim Sehic, Mehmet Erdoğan, Erhan Erentürk, Yasir Subaşı, Kahraman Demirtaş, Uğurcan Yazğılı, Ahmet Oğuz, Amir Hadziahmetovic, Oğulcan Ülgün, Zymer Bytyqi, Robert Muric, Domagoj Pavicic, Uche Ikpeazu, Cebrail Karayel, Adil Demirbağ, Guilherme Sitya, Bruno Paz, Mehmet Ali Büyüksayar, Konrad Michalak, Amilton Minervino, Muhammet Demir, Çağdaş Şendur, Ahmet Karademir, Hamza Ljukovac, Soner Dikmen ve Mame Diouf forma giydi.

Hazırlıklar cumartesi başlıyor

Konyaspor, dünkü antrenmanının ardından izne ayrıldı. Yeşil-beyazlılar, Ziraat Türkiye Kupası 5.Tur maçında karşılaşacağı Bodrumspor maçının hazırlıklarına cumartesi günü Koyuncu Grup Kayacık Tesislerinde yapacağı antrenmanla başlayacak.

Önce kupa sonra lig

25 Aralık Perşembe günü saat 15.00’da MEDAŞ Konya Büyükşehir Stadyumu’nda Bodrumspor’u konuk edecek olan Konyaspor, Türkiye Kupası’nda son 16 için sahaya çıkacak. Ardından yüzünü lige dönecek olan Anadolu Kartalı 25 Aralık Pazar günü 15.hafta maçında evinde Alanyaspor’u konuk edecek.

Ljukovac için son karar Konya’da

17 yaşındaki Boşnak oyuncu Hamza Ljukovac’ı Sarajevo’dan 3 hafta süreliğine isteyen Konyaspor, oyuncu için son kararını Konya’da verecek. Genç oyuncu sol kanat ve 10 numarada oynayabiliyor. Gaziantep ve MKE Ankaragücü maçlarında forma giyen oyuncu için son karar Konya’da yapılacak görüşmelerin ardından karar verilecek.

Mehmet Ali ve Ahmet forma bekliyor

Konyaspor’un alt yapısından yetişen Mehmet Ali Büyüksayar ve Ahmet Karademir kamp antrenmanlarında gösterdikleri performanslar ve hazırlık maçlarında yaptıklarıyla beğeni topladı. Özellikle Ahmet Karademir’in Ankaragücü maçının 77.dakiaksında oyuna girip penaltı kazandırması teknik ekibi memnun etti.

Amilton yolcu

Konyaspor’un geçen sezon devre arasında Antalyaspor’dan kadrosuna kattığı Brezilyalı oyuncu Amilton kendisine verilen son kamp şansını da iyi değerlendiremedi. Forma için rekabet etmeyen oyuncu tamamen gözden çıkarıldı. 33 yaşındaki oyuncu ile Çaykur Rizespor yakından ilgileniyor. Tarafların önümüzdeki günlerde resmi anlaşma imzalaması bekleniyor.

Endri, Pavicic ve Diouf’ta son durum

Dünya Kupası hazırlıklarını 10 gün boyunca Antalya’da sürdüren Konyaspor’da hazırlık maçlarında forma giymeyen Hırvat oyuncu Domagoy Pavicic'in durumu belli oldu. Gaziantep FK ile oynanan hazırlık maçı öncesi ağrı hisseden Domagoy Pavicic risk edilmek istenmedi. Gaziantep FK ve Ankaragücü ile oynanan hazırlık maçlarında oynatılmayan Pavicic, kampın son 2 günü Mame Diouf ile birlikte takımdan ayrı çalıştı. Hırvat oyuncunun cumartesi günü yeniden takımla çalışmalara başlaması bekleniyor. Pavicic’in 22 Aralık'ta Bodrumspor ve 25 Aralık'taki Alanyaspor maçlarında kadroda olup olmayacağı hafta içi gerçekleştirilecek antrenmanlarda belli olacak. Öte yandan sakatlıkları devam eden Endri Çekici ve Mame Diouf kampta oynanan iki hazırlık maçında da forma giymemişti. Sağlık ekibi iki oyuncu ile de yakından ilgileniyor. Endri ve Diouf’un Alanyaspor maçına yetişmesi için sıkı şekilde çalışılıyor.

İkinci periyotta hücumda yükseleceğiz

Takımının ilk 14 haftadaki savunma ve hücum durumlarının değerlendiren Teknik Direktör İlhan Palut; “Futbolda yüzde 100 ulaşmış olmak hiçbir zaman yoktur. Yüzde 100’e ulaştığınızı söylediğiniz anda kendinize gelişme aralığını bırakmamış olursunuz. Savunma anlamında yüzde 80 oranda istediklerimizi yaptık. Birkaç maçta bizim standardımızın dışında goller yedik. Kasımpaşa maçında yediğimiz gol bunlardan biri. Hücumsal anlamda ise en fazla yüzde 55 oranında verimli olduğumuzu söyleyebilirim. Bunu yukarıya çekmek için; hücum setlerini çoğaltabilirim, pratiklerle bunları geliştirebilirim, bireysel oyuncu performanslarını daha yukarıya çekebilirim. Bütün bunların sonucunda bir gelişme alamadıysak o zamanda son çare transferi düşünebiliriz. Şu anda kullandığım ve kullanmadığım oyuncuların performanslarını yükseltip ikinci periyotta hücumsal anlamda yükselmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

Yeniden başlangıç yapmak istiyoruz

Takımda şans vermediği oyuncularla yeniden başlangıç yapmak istediğini söyleyen Palut; “Bireysel oyuncunun performansını; fiziksel, taktik, mental ve analiz antrenmanlarla oyunculara destek veriyoruz. Görüntü analizlerini sık sık kullanıyoruz. Bu şekilde artabilir. Bazı oyuncular gerekli şansları bulamadılar. Ya oyuncular hazır değil ya da ben gerekli şansı vermedim. Bu ara onun içinde bir fırsat. Farklı özellikleri olan oyuncularımızı kazanmak istiyoruz. Onlarla yeniden başlangıç yapmak istiyoruz” dedi.

Kayıp vermek istemiyorum

Devre arasında performans aldığı oyunculardan kayıp yaşamak istemediğini söyleyen Palut; “Oyuncularımın bazılarının çok beğenildiğini duyduğum sohbetler içerisindeyim. Geçen seneki kadromuzdan kaleci İbrahim Sehic’in dışarda bıraktığım zaman 10 oyundan 5’ini değiştirmiş bir şekilde yolumuza devam ediyoruz. Bu noktada Sezon sonuna kadar iyi performansını devam ettirecek oyuncularımı kaybetmek istemiyorum. Devre arasında pozitif performansından dolayı ayrılacak oyuncu istemiyorum” şeklinde konuştu. HALİL YILMAZER