Konyaspor iyi yönetilen bir kulüp

Konyaspor iyi yönetilen bir kulüp
Basın programını; kurumsallaşma, basketbol, amatör sporlar ve futbol olarak 4 ayrı konuda yapan Başkan Fatih Özgökçen kulüp için ekonomik durumlar, transferler, sponsorluklar hakkında da bilgiler verdi.

Konyaspor Kulüp Başkanı Fatih Özgökçen görevi devir almalarının üzerinde 1 yıl geçmesinin ardından Konya, spor basını ile buluştu. Takımın geçmiş sezonki ve gelecek sezonki durumları hakkında açıklamalar yapan Başkan Fatih Özgökçen hem gidecek oyuncuların olacağını hem de takıma takviyelerin devam edeceğini açıkladı.

Sosyal sorumluluk projelerine devam edeceğiz

Sözlerine kurumsallıkla ilgili yaptıkları açıklamalardan başlayan Başkan Fatih Özgökçen şu ifadeleri kullandı; “Bu kulübe hizmet etmiş başkanlarımızı hiçbir zaman unutmamamız gerektiğini düşündük. 1970 yılından itibaren hayatta olanları bir şekilde bulup kulübümüzde ağırladık ve bundan da son derece memnun olduk. Kendilerinin tecrübelerinden istifade ettik. Zor günlerini bizlere anlattılar. Bizler onlara yaşanan durumları izah ettik. Görüş alışverişinde bulunduk. Ve hala kendileriyle telefonda nerede olsa görüşüyoruz. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız ile birlikte yürüttüğümüz Yeşil Türbin projesini başlattık. Bu projede kanaatince oldukça iyi halen de devam ediyor. Bundan sonra da devam etmeyi düşünüyoruz. Bu noktada 4.643 vatandaşımız bundan faydalanmış. 23 bin 215 adet plastik ve cam şişenin de geri dönüşümü sağlanarak ekonomiye katkıda bulunulmuştur. Yüzde 90 engelli Serkan kardeşimize maç anlattım. Bu bizim de sonradan da hatırlayacağımız en önemli güzelliklerden bir tanesiydi. Görevimi sonrası unutamayacağım özel anlardan bir tanesi. Yine Göztepe maçı öncesinde Ebubekir kardeşimize maçı beraber izledik. O da önemli bir andı bizim için. Hatayspor maçını teyzemizle beraber izledik. Konyaspor'un esasında kulüpten daha ziyade sosyal projelere değer veren bir yapı içerisinde olduğunun bir göstergesi. Gelecek sezon da devam ettirmeyi planlıyoruz” dedi.

Süper Lig’e çıkmak istiyoruz

Konyaspor Basketbol konusunda da açıklamalar yapan Başkan Özgökçen, play-off final serisinin ardından Süper Lig’e çıkmak istediklerini söyledi. Özgökçen; “Sezon başından bu yana çok iyi işler yaptığımızı düşünüyorum. Belki normal sezonda çıkabilirdik ama sporda skora bağlı bir oyun olduğu için her zaman istediğimiz olmuyor. Son noktaya geldik. Cuma günü başlayacak olan play-off serisiyle belki üç maç, belki dört maç, belki beşinci maç ama temel hedefimiz gayemiz. takımımızın Süper Lig'e çıkarmak olacaktır. Sezona Okan Çelik hocayla başladık. Ama gelinen aşamada değişiklik yapılma durumu oldu ve Engin Gençoğlu hocamıza anlaştık ve şu anda da onunla devam ediyoruz. Final serisinde de başarılı olursak Konyaspor basketbolda da hakkettiği yerini alacak” dedi.

Amatör branşları önemsiyoruz

Amatör branşlarda ciddi çalışmaların olduğunu ifade eden Başkan Özgökçen; “Esasında bunlar pandemi ile ilgili birazcık ertelenmiş ama detaylı çalışmalar içerisine giriyoruz. Girmeye de devam edeceğiz. Basketbol, halter, tekvando ve jimnastik alanlarında madalya alan sporcularımız var. Özellikle U-18 basketbol takımımız Anadolu Şampiyonası'nda başarılı bir performans göstererek mücadele etti. Biz bu genç kardeşlerimizi de devamlı ödüllendirme gayreti içerisinde oluyoruz” açıklamalarını yaptı.

Ahmet’in vefatı bizi çok etkiledi

Futbol takımı noktasında geçmiş sezonu değerlendiren Başkan Özgökçen, ilk senelerinde puan rekoru kırdıkları için mutlu olduklarını söyledi. Özgökçen; “Geçen belirli bir kriter belirleyerek yola çıktık. Özellikle maddi noktada Konyaspor Kulübü'nün futbol branşını, futbol takımının çok fazla ekonomik açıdan zedelemeyecek, takım oyunu oynayabilecek, bir nevi hep söylediğimiz o kolej havasını benimseyecek arkadaşlar olmasını telkin edeceğiz dedik ve bu noktada transferler yaptık. Belki düşen takımlardan aldık ama gelinen aşama itibariyle özellikle takımı seyrettikten sonra takımdaki oyunu gördükten sonra kendimize bir hedef belirledik. En azından lig başında belirlediğimiz o ilk on hedefini esasında biz daha ilk başlamadan kendi içimizde güncellemiştik. Bu dönemler içerisinde zor anlar yaşadık. Hakikaten üzücü hadiseler oldu. 11 Ocak günü zaten çok fazla da artık konuşmak istemiyorum ama benim yöneticilik ve başkanlık dönemindeki en acı hadisesidir. Ahmet Çalık kardeşimizin vefatı beni çok etkiledi. Hem bizi hem futbolcu kardeşlerimizi hem ülkemizi yasa boğdu. Takımın psikolojisiyle hareket ettiğimiz zaman gerçekten üstesinden gelinmesi zor bir dönemdi. Birkaç hafta belki kendi içerisinde bazı futbolcu arkadaşlarımız daha fazla bunun acısını yaşadılar. Yönetim kurulu üyesi arkadaşımız Fatih Korkmaz'ı kaybettik. O da bizim için çok önemli bir kayıptı. Son derece bizi etkileyen bir kayıptı. Çünkü. için güzel projeleri olan bir arkadaştır. Maddi, manevi desteğinin esirgeyemeyecek bir arkadaştık. Ama o da vefat etti. Ben her ikisine de Allah'tan rahmet diliyorum” dedi.

Konyaspor’un 1 lirasını heba etmiyoruz

Konya şehrinin lokomotif şehir olduğunu söyleyen Başkan Fatih Özgökçen; “Üçüncülük bu dönem için bir başarı olabilir. Konyaspor, Konya hep en üstü hak eden bir şehirdir. Konyaspor kulübü böyle bir kulüptür. Dolayısıyla mutlaka şampiyon olacaktır. Bu bize nasip olur, başkasına nasip olur. Hiç önemli değil. Mutlaka şampiyon olacaktır. Bu sene artık beş yıl ara verdiğimiz Avrupa maceramıza başlıyoruz. Bizim için önemli bir deneyim, önemli bir tecrübe olacak. Bunun için hazırlıklarımıza başladık. Belki biraz da erken başladık. Biz bir hedef koymuştuk. Ligi Avrupa'ya gidecek şekilde bitirdiğimiz takdirde sezonun erken başlaması, dünya kupası, Avrupa kupası maçları gibi takvimin sıkışık olması nedeniyle transferlerin çok erken bitirilmesi gerektiğini düşündük. Konyaspor'un, bir lirasını heba etmemek lazım. Bu politikadan da hiçbir şekilde taviz vermiyoruz. Maksimum fayda minimum harcama ilkesiyle hareket ediyoruz. Aldığımız şu andaki beş futbolcudan dört tanesini bonservisi ödemeden sadece Muric’e bonservis ödeyerek transferleri gerçekleştirdik. Bu demek değildir ki bundan sonraki yapacağımız futbolculara bonservis ödemeyeceğiz. Duruma göre mali tabloyu değerlendirip ona göre karar vereceğiz” dedi.

Asıl iş transferi yaptıktan sonra başlıyor

Transfer bittikten sonra bizim esas görevimiz başlıyor diye Özgökçen; “Sporcu kardeşlerimize birebir ilgilenmemiz lazım. Şimdi hatta şöyle de bir şey söyleyeyim. Muric ve Pavicic ile bire bir görüşüp ikna ettim. Her türlü sıkıntılarımız için biz varız söylemini kullandık. Çünkü genç kardeşlerimiz transfer oldukları zaman başka ülkeden başka bir ülkeye, tanımadıkları başka bir şehre geliyor. O şehre adapte sağlamak belki biraz zaman alabilir. Bunları sağlayacak olan da biz yöneticileriz. Bunların sorunlarıyla ilgilenmek, arkadaşlık ortamının, takım ruhunu yakalamak gerekiyor. Dolayısıyla bizim için son derece önemli ve bizim çalışmalarımız da bundan sonra başlayacak. Buna özel önem veriyoruz” dedi.

Yeni tesislerin bitim süresi uzayacak

Yeni tesislerle alakalı bilgiler de veren Başkan Özgökçen; “Üç tane antrenman sahası, spor salonu, sağlık alanları, toplantı salonu bulunduğu elli beş odalı 7 bin 300 metrekarelik bir alan üzerinde tesisin yapımı devam ediyor. Belki beklediğimiz dönemde tamamlanamayabilir. Malumunuz inşaat fiyatları artıyor ama bu inşaat tamamlandığı zaman Konyaspor Kulübü tesisleri zaten örnekti. Artık daha da Avrupa'da örnek bir tesis haline gelecek. Şunu da belirtmekten geçemeyeceğim. Bize birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmeniz lazım” dedi.

Tüm sponsorlarımıza teşekkür ediyorum

Konyaspor’a daha çok destek verilmesi gerektiğini vurgulayan Özgökçen; “Konya'mızın değerlerine sahip çıkılması gerektiğini, her platformda söylüyorum. Konyaspor’a destek veren tüm şirketlerimizin isimleri arkamda yer alıyor. Bize destek olan tüm şirketlerimizi her yerde, her platformda dile getiriyoruz. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Bundan sonra da bu desteklere Konyaspor'un daha iyi yerlere gelme adına çok daha fazla ihtiyaç olduğunu önemsiyoruz, görüyoruz. Mutlaka gerekli. Yani taraftarımızın her zaman söylediği gibi ‘Bu şehrin ihtiyacı varsa hem şampiyon olmana’ sözünün gerçekleşmesi bu desteklerle mümkün” açıklamalarını yaptı.

Konyaspor iyi yönetiliyor

Ekonomi konusunda da değerlendirme yapan Başkan Fatih Özgökçen; “Futbol branşında takımımız ligi üçüncü bitirdiği için gelirleri ona göre arttığı gibi giderleri de artıyor. Giderlere ne derseniz futbolcularımıza yaptığımız dönemde başarı primleri umarım en büyük ekibi teşrif ediyor. Bizim aldığımız borç üç aşağı beş yukarı o dönemlerde herkese söylemiştik 320 milyon liranın üzerindeydi. Biz bu borçlardan 220 milyon liraya yakın borcu ödedik. Bunlar içerisinde kamu borçları var. Banka ödemeleri var. Geçmiş dönemdeki halen bizde olmayan futbolcu ve menajerlik ödemeleri var. En önemlisi Konyaspor'un borçlu olduğu FİFA ve UEFA nezdinde davaları devam eden oyunculara ödemeler yaptık. Borcumuz elbette var ama bu borcu şuanda iyi yönetiyoruz. Şu anda Konyaspor iyi yönetilen kulüpler arasında” dedi.

Yeni oyuncuları kadromuza katacağız

Konyaspor’un önümüzdeki sezonda 3 kulvarda yarışacağını söyleyen Başkan Özgökçen, “Bu kulvarlarda başarı yakalamak için transferleri erken bitirmek zorundayız. 5 oyuncuyu kadromuza kattık. Şu anda da görüştüğümüz futbolcular var. En kısa sürede de kadromuza yeni oyuncuları da katacağız” dedi.

Görüştüğümüz oyuncuyu alırız

Özgökçen “Takımımızdan ayrılacak olan futbolcularımız olacak. Oyuncularımıza da gelen teklifler var. Bunun değerlendirmesini yapacağız. Sosyal medyada konuşulan isimler gündemimize gelmedi. Görüşmedik. Zaten görüşmüş olsaydık almış olurduk.

Sponsorluk için Konya dışından teklif var

Sponsor görüşmelerinin sürdüğünü belirten Özgökçen, “İsim sponsorluğu konusunda görüşümüz belli. Ama hatırı sayılır bir gelir olursa olabilir. Konya dışından teklifler var. Masaya yatırıp değerlendireceğiz.” dedi.

Kombinelere zam yok

Bu sezon kombinelerin Avrupa Ligi'ni de kapsayacağını belirten Başkan Özgökçen, “Hedefimiz 42 bin kombineye ulaşmak. Fiyatlar geçen sezonla aynı olacak.

(HALİL YILMAZER)