Konyaspor, İstanbul'da puanı 90+7'de kurtardı

Konyaspor, İstanbul'da puanı 90+7'de kurtardı
Konyaspor ligin 27.haftasında Ümraniyespor’a konuk oldu. Anadolu Kartalı, İstanbul deplasmanında puanı 90+7’de Soner ile kurtardı. Karşılaşma 2-2’lik sonuçla tamamladı.

Arabam.com Konyaspor, Süper Lig’in 27.haftasında ligin son sırasında bulunan HangiKredi Ümraniyespor’a konuk oldu. Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz eşitlikle 0-0 tamamlandı. Karşılaşmanın ikinci yarısı ise 4 gole sahne oldu. 61.dakikada Kahraman topu kendi ağlarına gönderdi, Ümraniyespor 1-0 öne geçti. 82’de Konyaspor Diouf ile maça dengeyi getirdi. 89’da Kahraman’ın büyük hatasında Onur, Ümraniyespor’u yeniden 2-1’lik üstünlüğe taşıdı. 90+7’de ise Soner Dİkemn sahneye çıktı ve maçın skorunu belirledi. Ümraniyespor ile Konyaspor 2-2 berabere kaldı. Konyaspor puanını 35’e Ümraniyespor ise 23’e yükseltti.

İlk yarı orta saha mücadelesinde geçti

Karşılaşmanın ilk yarısı daha çok orta saha mücadelesi ile geçti. İlk dakikada Kartal’ın kullandığı kornerde Epureanu’nun kafa vuruşu direkten dışarı gitti. Konyaspor, 5-15 dakika arasında rakip kalede etkili oldu. Üst üste kullandığı kornerlerle etkili olmaya çalışan yeşil-beyazlılar Mahir ile pozisyonlar buldu. Maçın 20.dakikasından itibaren iki ekipte pozisyona girmekte zorlandı. Konyaspor, Soner ve Bouchalakis’in uzaktan şutlarıyla etkili olmaya çalıştı ancak karşılaşmanın ilk yarısında gol sesi çıkmadı ve ilk yarı 0-0 tamamlandı.

İkinci yarıda 4 gol

Konyaspor karşılaşmanın ikinci yarısına daha iyi başladı. Rakip yarı alanda daha çok topla oynayan yeşil-beyazlılar Pozuelo’nun oyun kurulmaları ile pozisyon üretmeye çalıştı ancak son tercihlerinde başarısız oldu. Karşılaşmanın 61.dakikasında Ümraniyespor golü buldu. Mrsic’in yerden çıkarttığı topta Kahraman Demirtaş ters vuruşla topu kendi ağlarına gönderdi ve Ümraniyespor 1-0 öne geçti. Golün ardından Stanojevic oyuna müdahale etti ve 3 değişiklik yaptı. Mahir Bpouchalakis ve Pozuelo’yu kenara alan Stanojevic Endri Çekici, Diouf ve Paz’ı oyuna alarak çift forvete döndü. Konyaspor, 82.dakikada Mame Diouf’un golü ile maçta 1-1’lik eşitliği yakaladı. Muric’in ortasında arka direkte kafayı vuran Diouf skoru 1-1’e getirdi. 89.dakikada Kahraman’ın büyük hatasında Onur Ayık araya girdi ve Ümraniyespor’u yeniden öne geçirdi. Konyaspor 90+7’de Soner ile beraberlik golünü buldu. Ahmet’in ortasında iyi bir kafa vuruşu yapan Soner maçı 2-2’ye getirdi. Konyaspor, 28.haftada evinde Aantalyaspor’u konuk edecek.

Ümraniyespor: Orkun, Serkan, Glumac, Epureanu, Onur, Oğuz(Dk. 67 Avonuonu), Mrsic, Kartal, Geraldo (Dk.67 Onur), Sekidika (Dk.87 Onur), Umut

Konyaspor: Sehic, Ahmet, Adil, Kahraman, Guilherme, Soner, Bouchalakis(Dk.67 Paz), Moreno (Dk.75 Muric), Mahir (Dk.67 Diouf), Pozuelo(Dk.67 Endri) Muhammet (Dk. 87 Oğulcan)

Sarı Kartlar: Tmosilav Glumac (Dk.45), Serkan Göksu (Dk.63), Ümraniyespor Adil Demirbağ (Dk.16) Konyaspor

Adil cezalı

Konyaspor’un genç stoperi Adil Demirbağ Ümraniyespor karşılaşmasında 16. dakikada sarı kart gördü ve bu sezonki 4.sarı kartına ulaşarak cezalı duruma düştü. Adil, 28.haftada 7 Nisan Cuma günü Konya’da oynanacak Konyaspor-Antalyaspor maçında kadrodaki yerini alamayacak. Adil, ligin ilk yarısında oynanan Fenerbahçe maçında da çift sarı kartın ardından kırmızı kart görmüş ve Giresunspor maçında forma giyememişti. Antalyaspor karşılaşmasında Calvo’nun yanında Uğurcan Yazgılı veya yeni transfer Metehan Mert forma giyebilir.

4 isim kadroda yok

Konyaspor’da, Ümraniyespor maçında 4 isim kadroda yer almadı. Cezalı olan Kosta Rikalı stoper Francisco Calvo, sakatlıkları devam eden Polonyalı Konrad Michalak, Ugandalı Ugandalı Uche İkpeazu ve teknik ekibin yetersiz bulduğu Hırvat Domagoy Pavicic kadroda yer almadı.

11’de tek değişiklik

Konyaspor Teknik Direktörü Aleksandar Stanojevic, 26.haftada oynanan Galatasaray maçına göre kadroda 1 zorunlu değişikliğe imza attı. Cezalı olan Francisco Calvo yerine Kahraman Demirtaş’a forma veren Sırp Teknik adam bu değişiklik dışında 11’ini bozmadı.

Diouf suskunluğunu bozdu

Konyaspor’un sezon başında kadrosuna kattığı Senegalli forvet oyuncusu Mame Diouf ligdeki 8.golüne imza attı. Ligde en son Karagümrük deplasmında 3 gol atan ve bu karşılaşmadan sonra çıktığı 6 karşılaşmada gol atamayan Diouf, Ümraniyespor maçı ile gol orucuna son vermiş oldu.

Muric’ten ligde ilk katkı

Konyaspor’un sezon başında Rijeka takımında kadrosuna kattığı Robert Muric, Ümraniyespor maçında ligdeki ilk asistini yaptı. Sezonun genelinde beklenenin altında performans sergileyen Muric sonradan oyuna dahil olduğu maçta Diouf’a asistini yaptı. Muric, Konyaspor formasıyla çıktığı ile çıktığı ilk maçında UEFA Konferans Ligi 2.tur maçında Bate Borisov ağlarını havalandırmıştı.