Konyaspor güzünü ilk 5'e dikti!

Konyaspor güzünü ilk 5'e dikti!
Arabam.com Konyaspor, Spor Toto Süper Lig’de son düzlüğü giriyor. 42 puanla 8.sırada bulunan yeşil-beyazlılar 2022-2023 sezonundaki son 6 maçına çıkacak. Kalan maçlarında fire vermek istemeyen Anadolu Kartalı sezonu ilk 5’te bitirmek istiyor.

Geçen sezonu rekor puanla 3.sırada bitiren ve adından söz ettiren Konyaspor, 2022-2023 sezonuna da büyük umutlarla başlamıştı. İlhan Palut yönetiminde sezona fırtına gibi başlayan Anadolu Kartalı sonrasında ivme kaybetti. Palut ile yollarını ayırdıktan sonra takımın başına Sırp Aleksandar Stanojevic’i getiren Konyaspor, son8 maçında aldığı 4 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 mağlubiyet ile yeniden ligi kabul edilebilir bir noktada bitirecek pozisyona geldi.

Trabzonspor ve Kayserispor maçları Konya’da

Topladığı 42 puanla 8.sırada bulunan Konyaspor, gözünü 5.sıraya dikti. Kalan 6 haftadaki 18 puanın tamamını almak isteyen yeşil-beyazlılar sezonu ilk 5’te bitirerek taraftarını mutlu etmek istiyor. Konyaspor’un 5.sıradaki Başakşehir ile 6, 6 ve 7.sırada bulunan Trabzonspor ve Kayserispor ile arasında 3’er puan fark bulunuyor. Anadolu Kartalı, önümüzdeki ilk 2 haftada sahasında Trabzonspor ve Kayserispor’u konuk edecek. Rakiplerini mağlup ederek Başakşehir’in peşinde takılmak isteyen yeşil-beyazlılar İstanbul temsilcisinin puan kaybını bekleyecek.

Son 6 karşılaşma

Konyaspor, kalan 6 haftada 3 kez evinde, 3 kez de deplasmanda sahne alacak. Konyaspor 32.haftada evinde Trabzonspor ve 33.haftada ise yine evinde Kayserispor’u konuk edecek. Yeşil-beyazlılar 34.haftada ise Akdeniz temsilcisi Alanyaspor ile deplasmanda karşılaşacak. 35.haftayı BAY olarak maç yapmadan geçecek olan Konyaspor, 36.haftada deplasmanda Sivasspor ile karşılaşacak. 37.haftada evindeki son maçında Fatih Karagümrük’ü konuk edecek olan Konyaspor, ligdeki son maçında ise deplasmanda Beşiktaş ile karşılaşacak. Yeşil-beyazlılar ligin ilk yarısında son 6 maçta 7 puan toplamıştı.

Galibiyet primi için ter dökeceğiz

Bu sezon büyük önem verilen Ziraat Türkiye Kupası’ndan da elenen yeşil-beyazlı ekip, kalan süreçte yayın havuzundan her galibiyete verilen performans primlerini almak adına savaşacak. Mali anlamda ligin diğer ekipleri olduğu gibi zorlanan Anadolu Kartalı, alacağı 3 puanlarla kasasına para koymayı hedefliyor.

İlk 6 içinde yer almak önemli

Süper Lig’de alınan her galibiyete 2,3 milyon, beraberliğe ise bu miktarın yarısı veriliyor. Arabam.com Konyaspor, sezonu ilk 6 içinde tamamlaması halinde ekstra sıralama parası da alabilir. Süper Lig’de sezonu 5. sırada tamamlayacak takım 6,6 milyon lira, 6. sırada tamamlayacak ekip de 3,3 milyon lira ekstra gelir elde edecek. HALİL YILMAZER