Konyaspor, Gaziantep deplasmanında! Haydi Kartalı 3 Puana Uçalım!

Konyaspor, Gaziantep deplasmanında! Haydi Kartalı 3 Puana Uçalım!
 Muhabir
Konyaspor, Süper Lig’in 10.haftasında bugün deplasmanda Gaziantep FK ile karşılaşacak. 11 puanda haftaya başlayan yeşil-beyazlılar doğrudan rakibi olan Gaziantep’i mağlup edip puanını 14’e çıkartmayı hedefliyor.

Tümosan Konyaspor, Süper Lig’in 10.haftasında bugün deplasmanda Gaziantep FK ile kozlarını paylaşacak. Gaziantep Büyükşehir Stadyumunda oynanacak karşılaşma saat 13.30’da başlayacak. Ligde çıktığı son Beşiktaş maçında sahadan mağlup ayrılan Konyaspor, Gaziantep’i yenip puanını 14’e çıkartmayı hedefliyor.

Düdük Pakkan’da

Zorlu karşılaşmada Burak Pakkan düdük çalacak. Volkan Ahmet Narinç ve Mehmet Salşh Mazlum olacak. Maçın dördüncü hakemi ise Gürcan Hasova olacak. 2022-2023 Sezonundan bu yana Süper Lig’de maç yöneten Ankara Bölgesi hakemi daha önce Konyaspor’un 2 maçında görev aldı. Konyaspor, Burak Pakkan’ın geçen sezon yönettiği iç sahadaki İstanbulspor ve deplasmandaki Alanyaspor maçlarından beraberlikle ayrılmıştı.

Kadroda değişiklik yaşanabilir

Tümosan Konyaspor’da teknik direktör Ali Çamdalı cezasını bitirdi ve yeniden takımının başında kulübede yerini alacak. Temsilcimizde cezalı ve sakat oyuncu bulunmuyor. Ali Çamdalı, son oynanan Beşiktaş maçıyla birlikte kadroda değişikliğe gidebilir. Konyaspor’un sahaya; Slowik, Nikola, Adil, Bazoer, Guilherme, Boateng, Jevtovic, Pedrinho, Yusuf, Keyta, Kramer 11’i ile çıkması bekleniyor.

Umut ve Dmajanovic döndü

Süper Lig'in 9.haftasında Beşiktaş'a konuk olan Konyaspor'da karşılaşma öncesinde stoper Filip Damjanovic ve forvet Umut Nayir sakatlıkları yüzünden kadrodan çıkartılmıştı. Filip Damjanovic ve Umut Nayir sakatlıklarını tamamen atlattı. Her iki oyuncunun da Gaziantep FK kafilesinde yer alıyor. Geride kalan 9 haftada Filip Damjanovic 4 maçta 154, Umut Nayir ise 8 maçta 544 dakika süre almayı başardı.

Gaziantep formsuz

Selçuk İnan yönetimindeki Gaziantep FK, ligde çıktığı son 7 karşılaşmadan galibiyetle ayrılamadı. İlk hafta Bodrum FK deplasmanında kazanan kırmızı-siyahlı ekip daha sonra 3 puan yüzü göremedi. Söz konusu 7 karşılaşmada Samsunspor, Sivasspor, Galatasaray ve Eyüpspor’a kaybeden Antep, Trabzonspor, Beşiktaş ve Kayserispor ile de berabere kaldı. Gaziantep’te atılan 9 golde farklı oyuncuların imzası var. Maxim 2, Enric Saborit, Emre Taşdemir, Sorescu, Kozlowski, Furkan Soyalp, Kenan Kodro ve Okereke’nin 1’er golü bulunuyor.

400.deplasman maçı

Konyaspor, bugün deplasmanda oynayacağı Gaziantep FK karşılaşmasıyla birlikte bu sezonki altıncı Süper Lig tarihinde ise 400. deplasman maçına çıkacak. Bu sezon deplasmanda Kasımpaşa ve Samsunspor’u mağlup eden yeşil-beyazlılar Bodrum FK, Trabzonspor ve Beşiktaş’a mağlup olmuştu. Deplasmanda 5 maçta 6 puan çıkartan temsilcimiz, rakibi mağlup edip yeniden iki maç aradan sonra kazanmak istiyor. Konyaspor aynı zamanda Gaziantep FK maçıyla birlikte Süper Lig deplasman tarihindeki 400.maçına çıkacak. Konyaspor geride kalan 399 karşılaşmada 208 mağlubiyet ve 107 beraberlik yaşarken 84 karşılaşmadan da galip ayrıldı.