Konyaspor, Galatasaray maçının hazırlıklarına başladı

Konyaspor, Galatasaray maçının hazırlıklarına başladı
Hafta sonu sahasında Giresunspor ile 0-0 berabere kalarak kötü gidişe dur diyemeyen Konyaspor, 3 günlük iznin ardından dün yaptığı antrenmanla Galatasaray mesaisine başladı.


Hafta sonu sahasında Giresunspor ile 0-0 berabere kalarak kötü gidişe dur diyemeyen Konyaspor, 3 günlük iznin ardından dün yaptığı antrenmanla Galatasaray mesaisine başlayadı.

Ligde çıktığı son 9 karşılaşmadan galibiyet çıkartamayan ve 28 puanla 9.sırada yer alan Arabam.com Konyaspor, Spor Toto Süper Lig’in 24.haftasında sahasında Karadeniz ekibi Bitexen Giresunspor’u konuk etmişti. 3 topu direkten dönen Konyaspor, maçta aradığı golü bir türlü bulamamış ve 0-0’lık beraberlikle sahadan ayrılmıştı. Gol hasreti 5, galibiyet hasreti ise 9 maça çıkan Konyaspor, ligin 26.haftasında sahasında oynayacağı Galatasaray maçının hazırlıklarına dün itibariyle başladı. Koyuncu Grup Kayacık Tesisleri’nde toplanan Konyaspor Teknik Direktör Aleksandar Stanojevic yönetiminde 3 günlük iznin ardından çalışmalarına başladı.

Rak takımla ilk kez çalıştı

Salonda kuvvet ve dayanıklılık çalışmalarıyla başlayan idman, sahada yapılan koşu, CORE ısınma ve koordinasyon çalışmalarıyla sürdü. Ardından 2 grup halinde 5’e 2 top kapma ve pas çalışmaları yapan oyuncular; idmanı bireysel çalışmalarla tamamladı. Yeni transfer Niko Rak ise ilk antrenmanına çıktı. Konyaspor, Galatasaray ile oynayacağı maçın hazırlıklarına 9 Mart Perşembe günü yapacağı çift antrenmanla devam edecek.

Konrad ve Uche eksik

Konyaspor’un dün yaptığı antrenmana Fenerbahçe maçının 40.dakikasında sakatlanan ve kulüpten yapılan açıklamada 6 hafta sahadan uzak kalacak olan Konrad Michalak hariç tüm futbolcular katıldı. Sakatlığından dolayı Fenerbahçe ve Giresunspor maçlarında kadroda olmayan Uche İkpeazu dünkü yapılan çalışmaya katılmadı.

25.hafta BAY

Konyaspor, Spor Toto Süper Lig’in 25.haftasını maç yapmadan geçecek. Ülkemizde yaşanan deprem felaketinin ardından depremin vurduğu şehirlerden biri olan Atakaş Hatayspor ligden çekilme kararı almıştı. Konyaspor eğer bu durumlar olmamış olsaydı Hatayspor ile deplasmanda karşı karşıya gelecekti. Bu haftayı 0-3 skorla hükmen galip olarak geçecek olan Konyaspor puanını 31 yapacak ve 9 hafta sonra maç yapmadan galibiyet hasretine son verecek. Konyaspor, ligin 26.haftasında 17 Mart Cuma akşamı Galatasaray’ı konuk edecek.

Hücum organizasyonları çalışılacak

Süper Lig’de çıktığı son 9 karşılaşmadan galibiyet çıkartamayan Konyaspor, 5 maçtır ise gol atamıyor. Konyaspor’da Galatasaray maçına kadar süreçte teknik direktör Aleksandar Stanojevic’in takıma hücum organizasyonları çalıştırması bekleniyor. Sırp çalıştırıcı özellikle hücum oyuncularına son vuruş çalıştıracak. HALİL YILMAZER