Konyaspor 'feda' sezonu

Konyaspor 'feda' sezonu
 Muhabir
Konyaspor, gelecek sezonu 'feda' diyerek adlandırdı. Yeşil-beyazlılar her kalemde küçülmeye ve daralmaya gidiyor.

Geçtiğimiz 2023-2024 sezonunu oldukça sıkıntılı ve sancılı geçiren Tümosan Konyaspor küme düşen en yakın rakibinin 1 puan, 1 basamak üstünde ligde kalmayı başarmıştı. Yeşil-beyazlılar artan borç ile birlikte sorunlu süreçlerin devam edeceği bekleniyor.

Bu sarmalı durdurmak isteyen Konyaspor yönetim kurulu önümüzdeki sezonu feda yılı olarak açıkladı. Konyaspor gelecek sezon bütçesi, transferleri ve kulüp harcamalarıyla birlikte küçülmeye gidecek ve 'feda' diyecek. 1 Milyar TL'yi aşan borçla birlikte, Anadolu Kartalı ekonomik açıdan zorlu bir periyota adıma atıyor.

Feda sezonu hakkında açıklamalar yapan Kulüp Başkanı Ömer Korkmaz; "Birçok şeyden vazgeçeceğiz. Kulübün içinden başlayan ve futbol takımına giden teknik direktör maaşına kadar her şey. Kulüp yönetimiyle ortak bütçe planlaması yapılacak bir organizasyona ihtiyacımız var. Takım bütçesine bunun içinde. Konyaspor güvenli yerlerde dolaşabilir. Konyaspor’un gerçekten kendisine hedef koyup belli başarılar elde etmesi için bana göre 3-4 yıl böyle şansı kesinlikle yok. Bizler 3-4 yıl sonrasına bu Konyaspor’u hazırlayabiliriz. Yapılacak en doğru şey Konyaspor’un geleceğini kurtaracak hamlelerle borç yapısını azaltacak hamleler yapmak. En önemli hamle de kulüp yapılanması" ifadelerini kullandı. HALİL YILMAZER