Konyaspor evinde mağlup

Konyaspor evinde mağlup
İkinci yarının ilk maçında sahasında MKE Ankaragücü’nü konuk eden Arabam.com Konyaspor maçtan 1-0 mağlup ayrıldı ve Dünya Kupası’nın ardından oynadığı 4.maçtan da galibiyet çıkartamadı.

Konyaspor, Spor Toto Süper Lig’in 20.haftasında MEDAŞ Büyükşehir Stadyumu’nda Ankara temsilcisi MKE Ankaragücü’nü konuk etti. Karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 eşitlikle tamamlandı. İkinci yarıda golü bulan Ankaragücü maçtan 1-0 galip ayrıldı. 27 puanda kalan Anadolu Kartalı 21.hafta maçında deplasmanda Medipol Başakşehir ile karşılaşacak.

Gökhan 2 pozisyonda gole izin vermedi

Karşılaşmaya Konyaspor başladı. 2.dakikda Konyaspor köşe vuruşu kullandı arka direkte üç Konyaspor'lu birbiri ile çarpıştı. Diouf'dan seken top auta gitti. 10.dakikada Ankaragücü etkili geldi, Tolga Ciğerci'nin uzaktan şutu auta gitti. 12.dakikada Bytyqi'nin ortasında Diouf'dan önce savunma araya girdi ve uzaklaştırdı. 14.dakikda Michalak'ın ortasını Atakan karşıladı ve kornere gönderdi. Guilherme'nin kullandığı kornerde Konyaspor etkili olamadı. 15.dakikada ceza sahasının az gerisinde Soner yerde kaldı, hakem serbest vuruşu verdi. Serbest vuruşta topun başına geçen Endri'nin vuruşunu kaleci Gökhan kornere çeldi. 16.dakikda kullanılan kornerde Adil'in kafa vuruşu auta gitti. 18.dakikda Michalak'ın uzaktan vuruşu direkten döndü. 37.dakikada Bytyqi'nin ortasında Diouf'un kafa vuruşu kaleci Gökhan'da kaldı. İlk yarıda gol sesi çıkmadı.

Ankaragücü Zahid ile kazandı

Ankaragücü ikinci yarıya iyi başladı. 51.dakikda sağ kantattan gelen Ankaragücü golü buldu. Marlon’un ortasında ceza sahasında Ali Sowe indirdi, Zahid tek vuruşta kaleci Sehic'i mağlup etti. Konyaspor kaçırdı. 70.dakikada Muric'in kullandığı kornerde arka direkte de marke pozisyonda kalan Adil Demirbağ mutlak pozisyonu kaçırdı. Konyaspor 84.dakikda etkili geldi. Muric’in ortasında Calvo kafayı vurdu top Gökhan’da kaldı. Konyaspor kalan dakikalarda gol bulamadı ve sahadan 1-0 mağlup ayrıldı. Konyaspor 21.haftada deplasmanda Başakşehir ile karşılaşacak.

Konyaspor 11 maçtır gol yiyor

Arabam.com Konyaspor ligde son 10 maçtır kalesinde gol görüyordu. Yeşil-beyazlılar Ankaragücü maçında da kalesinde gol gördü ve seri 11 maça çıktı. Ligin ilk 6 haftasında kalesinde gol görmeyen Konyaspor bu özelliğinden uzaklaştı. Takım savunmasında ciddi zaaflar veren yeşil-beyazlılar kalesinde 19 gol gördü.

Amilton kadroda yok

Konyaspor’da takımdan ayrılmasına kesin gözüyle bakılan Brezilyalı kanat oyuncusu Amilton kadroda yer almadı. TFF 1.Lig ekiplerinden Çaykur Rizespor ile anlaşması beklenen oyuncunun bu hafta içi takımdan ayrılması bekleniyor.

Hasret 6 maça çıktı

Bu sezon evinde oynadığı son 6 karşılaşmadan galibiyet çıkartamayan Konyaspor 113 gündür evinde kazanamıyor. En son 2 Ekim’de Ümraniyespor maçında 1-0 galip gelen Konyaspor o maçın ardından oynadığı 6 maçta 3 mağlubiyet ve 3 beraberlik aldı. Gaziantep FK, Beşiktaş ve Ankaragücü2ne mağlup olan Konyaspor, Alanyaspor, Sivasspor ve Kasımpaşa ile berabere kaldı.