Konyaspor baskı yaptı, istediğini aldı!

Konyaspor baskı yaptı, istediğini aldı!
Ligin 30.haftasında Konya'da oynanan Konyaspor-Adana Demirspor maçında orta hakem Sarper Barış Saka ve VAR Hakemi Alper Çetin skandal hatalara imza atmış, Konyaspor ardından açıklamalarda bulunmuştu.

Ligin 30.haftasında Konya'da oynanan Konyaspor-Adana Demirspor maçında orta hakem Sarper Barış Saka ve VAR Hakemi Alper Çetin skandal hatalara imza atmış, Konyaspor ardından açıklamalarda bulunmuştu.

Yeşil-beyazlı kulüp sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada;

"Konyaspor camiası olarak üzülerek görüyoruz ki; TFF ve kurumları gayri ciddi yönetilmeye devam etmektedir. Evimizde oynadığımız Adana Demirspor maçında ilk dakikadan itibaren art niyetli tutum sergileyen Sarper Barış Saka isimli MHK çalışanı karşılaşmanın 56. Dakikasında inanılmazı başarmış ve kalecimizin hiçbir müdahalesi olmayan pozisyonda penaltı icat ederek takımımızın puanlarını çalmıştır. Haftalardır dişimizi sıkarak gerilimi artırmak istemememize rağmen VAR’ın dahi müdahale etmediği sahte penaltı kararı uygulanmıştır.

Görüyoruz ki; Sesi çok çıkanın, dediği olmaya devam etmektedir.

Sayın Lale Orta, üstlendiği görevi yerine getirememekte ve Sarper Barış Saka gibi elemanların operasyonlarına ya göz yummakta ya da işbirliği yapmaktadır.

Konyaspor camiası olarak bu çirkin düzene boyun eğmeyeceğimizi ve en güçlü şekilde her mecrada kulübümüzün haklarını savunacağımızın tüm kamuoyu tarafından bilinmesini isteriz.

Yaşadığımız hakem faciasının ardından sayın Lale Orta’nın onurlu bir hareket sergileyerek istifa etmesini ve Sarper Barış Saka isimli elemanı TFF’deki ve MHK’deki görevine son verilmesini ivedi şekilde bekliyor, talep ediyor, takipçisi olacağımızın bilinmesini istiyoruz." ifadelerini kullanmıştı.

Başkan Özgökçen eleştirmişti

Konyaspor bu açıklama ile kalmamış, Kulüp Başkanı Fatih Özgökçen maç sonunda gazetecilere açıklama yapmış ve sonrasında da birkaç farklı televizyonda spor programlarına bağlanarak hakemi ve sistemi eleştirmişti.

Büyün bu olayların ardından Merkez Hakem Kurulu açıklama yaptı ve bazı hakem ve VAR hakemlerinin belirli süre dinleneceğini ifade etti. Gelen bilgiler arasında Konyaspor-Adana Demirspor maçının hakemi Sarper Barış Saka ve VAR Hakemi Alper Çetin dinlendirilecek hakemler listesinde bulunuyor.

MHK, bu hafta Sarper Barış Saka'ya Süper Lig veya 1.Lig seviyesinde maç vermedi.

MHK: Hakem ve VAR hakemlerine görev verilmemesi yönünde karar alınmıştır

Merkez Hakem Kurulu'ndan yapılan açıklamada; "Son hafta müsabakaları için yapılan teknik değerlendirme ve VAR kayıtları incelemesi sonucunda; ikinci bir değerlendirmeye kadar bazı hakem ve VAR hakemlerine görev verilmemesi yönünde karar alınmıştır. Bu süre içerisinde hakemlerimiz teknik ve mental olarak müsabaka alacak gibi hazırlıklarına devam edecektir. Makul bir dinlenme süresinin ardından yeniden değerlendirme yapılacaktır. Hakemlerin de bir insan olduğu, hata yapabileceklerini bilmekle beraber, tüm çabamız hakemlerimizin müsabaka neticesine veya oyunun akışına tesir edecek büyük hatalar yapmamaları içindir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" ifadeleri kullanıldı.