Konyaspor Basketbol'un konuğu Finalspor!

Konyaspor Basketbol'un konuğu Finalspor!
 Muhabir
Konyaspor Basket, 22. haftanın açılış maçında bugün sahasında Bursa ekibi Finalspor ile karşılaşacak. Yeşil-beyazlı ekip, rakibini mağlup ederek 6 maç sonra kazanmak ve nefes almak istiyor.

Türkiye Sigorta Basketbol 1. Ligi’nde (TBL) 22. hafta heyecanı, bugün Konya’da başlıyor. Haftanın açılış maçında Konyaspor, taraftarının önünde Finalspor ile karşılaşacak. Yeşil-beyazlı ekip, dün öğleden sonra yaptığı şut ağırlıklı idmanın ardından çalışmalarına nokta koydu. Mücadele öncesi Dev Kartallar, galibiyete odaklanmış durumda.

Hasrete son verelim

Lige kısıtlı bütçe ve rotasyonuna karşın iyi başlayan Konyaspor, üst sıraları zorlamıştı. Geride kalan 21 maçta 9 galibiyet ve 12 yenilgi alan yeşil-beyazlı takım, haftaya 10. sırada giriyor. Son 6 maçını kaybeden ve oynadığı basketbolla da hayal kırıklığı yaşayan temsilcimiz, yeni transferlerinden de istediği katkısı henüz alamadı. Ligde kalma endişesini yaşamaya başlayan Konyaspor, Bursa ekibi karşısında kazanarak kötü gidişatına son vermek amacında.

Finalspor 8.sırada

Berat Gök yönetimindeki Finalspor, sezona iddialı başlayan takımlar arasında yer aldı. Yeni bir yapılanma ile önemli isimleri kadrosuna katan Bursa ekibi, 10 galibiyet ve 11 yenilgi ile ligde 8. sırada yer alıyor. Play-off potasında kalmak isteyen konuk ekip, oynadığı son 3 maçı kazandı. Finalspor’da forma giyen deneyimli şutör Can Özcan, eski takımına rakip olacak. Özcan, 2021-2022 sezonunda yeşil-beyazlı takımla Süper Lig’e yükselme sevinci yaşadı. 20,8 sayı ortalamasına sahip Deshon Taylor, takımının en etkili ismi olarak göze çarpıyor.

Hava Atışı 15.00’te

Konyaspor ile Finalspor arasında Selçuklu Belediyesi Spor Salonu’nda oynanacak karşılaşma bugün saat 15.00’te başlayacak. Zorlu mücadelede Alper Gökçebel, Nihat Çetin ve Burak Durmuş hakem üçlüsü düdük çalacak. Maç TRT Spor Yıldız’dan ekranlara gelecek. Sezonun ilk devresinde Bursa’da oynanan karşılaşma, oldukça çekişmeli geçmişti. Konyaspor, önemli bir avantaj yakalamasına karşın rakibine uzatmada 92-90 mağlup olmuştu.