Konyaspor Basketbol zorlu TOFAŞ deplasmanında

Konyaspor Basketbol zorlu TOFAŞ deplasmanında
AYOS Konyaspor Basketbol, Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nin 17.haftasında bugün deplasmanda Bursa temsilcisi TOFAŞ ile karşı karşıya gelecek.

Konyaspor Basketbol, Basketbol Süper Ligi’nin 17.haftasının açılış karşılaşmasında bugün ligin tecrübeli ekiplerinden TOFAŞ ile Bursa’da karşı karşıya gelecek. Tofaş Nilüfer Spor Salonu’nda oynanacak karşılaşma saat 19.00’da başlayacak. Zorlu karşılaşmada Serkan Emlek, Kaan Büyükçil ve Göksun Öz hakem üçlüsü düdük çalacak.

Konyaspor ikili averajı da korumak zorunda

Bugün oynanacak karşılaşma ile sezonun geri kalanı için çok net bir fotoğraf çekilebilir. Konyaspor bugün oynayacağı karşılaşma ile ligde kalma yolunda doğrudan rakiplerinden biri ile mücadele edecek. Puan durumuna bakıldığı zaman hem Konyaspor hem de TOFAŞ’ın ligde 6’şar galibiyet ve 10’ar mağlubiyeti bulunuyor. Kazanan takım rakibine göre ciddi bir avantajı eline geçirecek. Ligin lig yarısında Konya’da oynanan karşılaşmayı Konyaspor 80-66 kazanmayı başarmıştı. Konyaspor bugün hem maçı hem de 24 sayılık ikili averaj farkını korumak için parkeye çıkacak. Konyaspor geçen hafta oynadığı ve 17 sayıya kaybettiği Beşiktaş maçında ikili averajı da rakibine kaptırmıştı.

5 numarada Cevher ve Ramazan süre alacak

Konyaspor’da zorlu TOFAŞ maçının öncesinde iki önemli eksik bulunuyor. Takımın en önemli iki yabancı oyuncusu olan Jordan Morgan ve Jarell Eddie bugün oynanacak karşılaşmada parkedeki yerini alamayacak. Eddie’nin yerinde takıma 6.yabancı olarak katılan Matt Coleman’ın kadroda olması beklenirken geçen haftaki Beşiktaş maçında kenarda olan Roko Bazdim’de bugün parkedeki yerini alacak. 5 numara pozisyonunda oynanan Jordan Morgan’ın yerine ise yerli rotasyonunda görev alan Cevher Özer ve Ramazan Tekin süre alacak.

Çambel yönetiminde 5.karşılaşma

Konyaspor Basketbol’da koç Engin Gençoğlu ile yolların ayrılmasının arından takımın başına Sinan Çambel getirilmişti. Çambel Konyaspor ile çıktığı ilk 4 karşılaşmada 2 galibiyet ve 2 mağlubiyet yaşadı. İlk iki maçında Galatasaray NEF ve Manisa BB’yi mağlup ederken son iki karşılaşmada Pınar Karşıyaka ve Beşiktaş Emlakjet’e mağlup olmuştu. Koç Çambel bugün oynanacak karşılaşma ile takımı başında 5.karşılaşmaya çıkacak.

Efsane Koç geri döndü

Ev sahibi TOFAŞ’ta ise Basketbol A Takım Başantrenörlüğü görevini yürüten Dimitrios Priftis ile yollarını ayrıldı ve yerine tecrübeli Koç Orgun Ene’yi getirdi. Son 4 karşılaşmadan mağlubiyetle ayrılan Bursa temsilcisi 16 maçta 6 galibiyet ve 10 mağlubiyet yaşadı. kulüpte daha önce 2015-2020 yılları arasında istikrarlı bir birlikteliğe imza atılan Orhun Ene ile yeniden anlaşma sağlandı. Orhun Ene idaresindeki 5 yıllık görev süresi içerisinde önemli başarılara imza atan TOFAŞ Basketbol Takımı, 2015-2016 sezonunda Federasyon Kupası şampiyonluğu ve Türkiye Basketbol Ligi şampiyonluğu yaşayarak Basketbol Süper Ligi’ne yükselmiş, 2016-2017 sezonunda ise Basketbol Süper Ligi’nde play-off’a kalma başarısı göstermişti. Kulüp tarihinin en iyi sezon başlangıcı olan (üst üste 10 galibiyet) 2017-2018 sezonunu Erkekler Türkiye Kupası finalisti ve Basketbol Süper Ligi play-off finalisti olarak tamamlayan; 2018-2019 sezonunu ise Basketbol Süper Ligi play-off yarı finalisti olarak noktalayan Tofaş, koronavirüs nedeniyle yarıda kalan 2019-2020 sezonunda da Eurocup’ta çeyrek finale kalma başarısı gösterdi. 2020-2021 sezonuyla birlikte Bursa ekibinin başında 6. sezonuna başlayan ancak 26 Ekim 2020 tarihinde görevi bırakma kararı alarak kulüpten ayrılan Orhun Ene, son olarak 2020-2022 yılları arasında A Milli Takım’da Başantrenör olarak görev yapmıştı.

18 ve 19. haftanın programı belli oldu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Lig'nin 17 haftasında cuma günü Bursa ekiplerinden TOFAŞ'a konuk olacak olan AYOS Konyaspor Basketbol'un 18 ve 19. haftalarda oynayacağı maçların gün ve saati belli oldu. Dev Kartallar 18.hafta karşılaşmasında evinde ligin güçlü ekiplerinden Fenerbahçe BEKO'yu ağırlayacak. Karşılaşma 5 Şubat Pazar günü saat 15.30'da Selçuklu Belediyesi Uluslararası Spor Salonu'nda oynanacak. Biletlerin önümüzdeki hafta satışa sunulması bekleniyor. Ligin ilk devresinde İstanbul'da oynanan maçı Fenerbahçe BEKO 85-71 kazanmayı başarmıştı. Yeşil-beyazlılar 19.hafta karşılaşmasında ise Güneydoğu temsilcisi Gaziantep Basket'e konuk olacak. Bu karşılaşmada 12 Şubat pazar günü saat 13.00'da başlayacak. Ligin ilk devresinde Konya'da oynanan karşılaşma büyük çekişmeye sahne olmuş ve Konyaspor maçı 78-76 kazanmayı başarmıştı. Konyaspor bu iki karşılaşmadan önce takıma 2 takviye yapmayı planlıyor. HALİL YILMAZER