Konyaspor Basketbol zorlu Bursa deplasmanında

Konyaspor Basketbol zorlu Bursa deplasmanında
Geçtiğimiz hafta evinde Darüşşafaka’yı mağlup ederek 9 maçlık kazanamama serisine son veren AYOS Konyaspor Basketbol, ligin 25. haftasında yarın Fruttiex Bursa’ya konuk olacak.

Dev Kartallar Bursa deplasmanında

Türkiye Basketbol Süper Lig’inde küme kalma mücadelesi veren Konyaspor Basketbol, 25.hafta karşılaşmasında ligin kuvvetli ekiplerinden Fruttiex Bursapor’a konuk olacak. Yarın, Tofaş Nilüfer Spor Salonunda oynanacak karşılaşma saat 20.30’da başlayacak. Evinde Darüşşfaka’yı mağlup ederek 9 maçlık mağlubiyet serisine son veren yeşil-beyazlılar, yarın deplasmanda alacağı ekstra galibiyet ile ligde kalma yolunda bir adım daha atmak istiyor.

Rakiplerin maçları da önemli

Süper Lig’de çıktığı 24 karşılaşmada 7 galibiyet ve 17 mağlubiyet alan Konyaspor Basketbol ligin son sırada yer alıyor. Can Sevim ile ligde kalmak için savaş veren yeşil-beyazlılar Darüşşşafaka’yı mağlup ederek yeniden umutlandı. Konyaspor2un ligde kalması için sadece kendi maçlarını kazanması yetmiyor. 8 galibiyetle Beşiktaş 14. ve 7 galibiyetle Gaziantep Baskset 15. sırada. Bu hafta Anadolu Efes ile deplasmanda, Gaziantep Basket ile Galatasaray NEF ile karşılaşacak. Konyaspor, rakiplerinin kaybetmesi ve kendinin kazanması halinde kalan 5 haftaya 3 takım 8’er galibiyet ile girecek.

Savunmaya devam

Darüşşafaka karşısında Morgan ve Schilling ile boyalı alan savunmasını oldukça iyi yapan Konyaspor Basketbol, galibiyete savunması ile ulaşmıştı. Bursaspor maçında da savunmasına güvenen yeşil-beyazlılar Rasheed ve Badzim’in dış atışlarıyla skor üretmeye çalışacak. Darüşşafaka maçında parke dışında kalan Jarell Eddie’nin bu maç kadroda olup olmayacağına ise Can Sevim karar verecek.

Bursa moralsiz

Ligde çıktığı son 4 karşılaşmada 3 mağlubiyet ve 1 galibiyet elde ederek formsuz bir süreç geçiren Bursa temsilcisi hafta arasında oynadığı Gran Canaria maçını da 72-66 kaybederek Avrupa’ya veda etmişti. Oldukça moralsiz olan timsahlarda Onur Alp Bitim, Elias Auguste ve Anthony Clemmons’un form grafikleri oldukça dikkat çekici. SPOR SERVİSİ