Konyaspor Basketbol nasıl ligde kalır?

Konyaspor Basketbol nasıl ligde kalır?
Süper Lig’inde kümede kalma savaşı veren AYOS Konyaspor Basketbol büyük beklentilerle gittiği FruttiEx Bursaspor deplasmanından eli boş döndü. Peki yeşil-beyazlılar, nasıl ligde kalır?

Konyaspor Basketbol, Süper Lig’deki 25.hafta karşılaşmasında Pazar günü Bursaspor’a konuk oldu. Parkeden 74-63 mağlup ayrılan Dev Kartallar, kritik maçta galibiyete uzanamadı. Geçtiğimiz hafta evinde Darüşşafaka’yı mağlup ederek yeniden umutlanan yeşil-beyazlılar Bursa deplasmanında kaybedince umutlarını iyice tüketti. Konyaspor, kalan 5 maçının hepsini kazansa dahi rakiplerinin maç kaybetmesini bekleyecek. Ligde, Gaziantep Basket ve Beşiktaş Emlakjet'in 8'er, Konyaspor'u 7 galibiyeti bulunuyor.

Son 5 karşılaşma

AYOS Konyaspor, ligdeki son 5 maçına çıkacak. 26.hafta karşılaşmasında bu Pazar sahasında Bahçeşehir’i konuk edecek olan yeşil-beyazlılar ardından sırsıyla ONVO Büyükçekmece ve Galatasaray NEF deplasmanlarına gidecek. Ligdeki son iç saha maçında Manisa BB’yi ağırlayacak olan Konyaspor ligdeki son maçında ise İzmir’de Pınar Karşıyaka ile karşılaşacak. Konyaspor kalan 5 maçta 4 galibiyet alarak ligde kalmak istiyor.

Rakiplerin fikstürü nasıl?

Ligde Gaziantep ve Beşiktaş’ın 8’er, Konyaspor’un 7 galibiyeti bulunuyor. Ligde 5 maç sonra Galatasaray NEF karşısında kazanan Gaziantep Bakset ise kalan 5 maçında Türk Telekom, Merkezefendi, Anadolu Efes, Aliağa Petkim ve Darüşşafaka ile karşılaşacak. Dün Anadolu Efes'e kaybeden Beşiktaş ise kalan 5 maçında Aliağa Petkim, Darüşşafaka, FrutiiEx Bursa, Bahçeşehir ve ONVO Büyükçekmece ile karşılaşacak.

Can Sevim’den Rasheed açıklaması

Konyaspor Başantrenörü Can Sevim, Bursaspor maçı sonrasında yaptığı açıklamada sakatlanan Rasheed Sulaimon’un yokluğundan bahsetti. Sevim; “Rasheed’in yokluğunda yeni yeni oturttuğumuz düzenimizi değiştirmek zorunda kaldık, yaratıcı oyuncu eksiğimizi çok net hissettiğimizi gördük. Maçı kaybetmemiz ise özellikle ilk yarıda yaptığımız 15 top kaybı ve maç boyunca verdiğimiz 17 hücum ribaundu oldu. Şimdi Pazar günü evimizde oynayacağımız Bahçeşehir karşılaşmasına hazırlanacağız” dedi.SPOR SERVİSİ