Konyaspor Basketbol, Kapaklı maçıyla çıkış arıyor!

Konyaspor Basketbol, Kapaklı maçıyla çıkış arıyor!
 Muhabir
Türkiye Sigorta Basketbol 1. Ligi’nde (TBL) formsuz bir dönemden geçen Konyaspor Basketbol 21. haftada 27 Ocak Cumartesi günü deplasmanda oynayacağı Kapaklıspor maçına hazırlanıyor.

Yeşil-beyazlı ekip, dün öğleden sonra koç Emrah Benli yönetiminde Selçuklu Belediyesi Spor Salonu’nda taktik ağırlıklı bir antrenman gerçekleştirdi. Dev Kartallar, hazırlıklarının Konya etabını bugün yapacağı idmanla tamamlayacak.

Mert Çevik’in durumu son idmanda netleşecek

Konyaspor, yarın sabah saatlerinde uçakla İstanbul’a, oradan da otobüsle Çerkezköy’e geçecek. Mücadelenin son idmanı da maçın oynanacağı salonda yapılacak. Son iki maçta sakatlığı sebebiyle forma giyemeyen Mert Çevik çalışmalara başlarken, zorlu karşılaşmada forma giyip giymeyeceği son çalışmada netleşecek.

Benli motivasyonu yukarı çekmek istiyor

Yeşil-beyazlı ekip, son dönemde oynadığı kötü basketbol ve aldığı mağlubiyetlerle taraftarını üzdü. Emrah Benli’nin öğrencileri, son 5 maçı kaybederek kritik bir eşiğe geldi. 9 galibiyet ve 11 yenilgi ile averajla 9. sırada yer alan Konyaspor, hem play-off potasına tutunmak hem de alt sıralara yakınlaşmamak adına mutlak kazanmayı hedefliyor. Emrah Benli de takımın düşen motivasyonunu yukarı çekmeye çalışıyor. Cumartesi günü Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Spor Salonu’nda oynanacak kritik müsabaka saat 16.30’da başlayacak.

Transferler galibiyet göremedi

Takıma yeni transfer olan Mert Ali Sert ve Doruk Dora da henüz galibiyet yüzü göremedi. İki yeni transfer, Mersin Büyükşehir Belediyespor ve Alagöz Holding Iğdır maçlarında forma giyerken, bu karşılaşmayı da Konyaspor kaybetti. Samsunspor’dan transfer edilen Mert Ali, bu maçlarda 9,5 sayı, 7,0 ribaunt, 2,0 asist ortalamaları tutturdu. Darüşşafaka’dan gelen Doruk Dora ise 8,0 sayı, 1,5 ribaunt, 2,0 asist ortalamaları yakaladı.