Konyaspor Basketbol, İzmir'den eli boş dönüyor

Konyaspor Basketbol, İzmir'den eli boş dönüyor
AYOS Konyaspor Basketbol, ligin 22.haftasında deplasmanda Aliağa Petkimspor ile karşılaştı. İlk çeyrekten itibaren üstün şekilde oynayan ev sahibi Aliağa Petkimspor karşılaşmayı 96-85 kazanarak ligde kalma yolunda ciddi avantaj sağladı.

AYOS Konyaspor Basketbol, ligin 22.haftasında deplasmanda Aliağa Petkimspor ile karşılaştı. İlk çeyrekten itibaren üstün şekilde oynayan ev sahibi Aliağa Petkimspor karşılaşmayı 96-85 kazanarak ligde kalma yolunda ciddi avantaj sağladı. Konyaspor ise üst üste 9.mağlubiyetini alarak ligde kalma yolunda bir yara daha aldı.

Konyaspor Basketbol karşılaşmaya Alex Perez, Raheed Sulaimon, Jarell Eddie, Sinan Sağlam ve Jordan Morgan ilk 5’i ile başladı. Uzun süredir sakat olan Morgan kadroya dönerken Alman forvet Gavin Schilling kadroda kendine yer bulamadı.

Konyaspor Basketbol, karşılaşmaya 2-7’lik seri ile başladı. Ardından hücumda duraksayan Konyaspor Basketbol, 9-0’lık seri ile 11-7 geriye düştü. Yeşil-beyazlılar Sinan’ın sayısı ile 4 dakikalık sayı bulamama serisine son verdi. Aliağa ilk çeyrekte Chery’nin 3 üçlük isabeti ile skor üretti. Konyaspor, çeyrek sonunda Rasheed ile 4 sayı üretmeyi başardı. İlk çeyrek Aliağa’nın 22-19 üstünlüğü ile bitti. İlk çeyrekte Aliağa’da Chery 11 sayı ile ön plana çıktı. Konyaspor’da ise karşılaşmaya ilk 5 başlayan tüm isimler skor üretti.

Konyaspor Basketbol ikinci çeyreğe Rasheed ve Ramazan’ın sayıları ile başladı. Aliağa Chery ve Dorukan’ın üçlükleri ile bitime 07.30 kala farkı 7 sayıya kadar çıkardı. Konyaspor Morgan ve Rasheed ile cevaplar verdi ve farkı 3’e düşürdü. Chery ve Alridge ile ile sayılar üretmeye devam eden Aliağa bitime 06.38 kala farkı 8’e çıkardı ve Can Sevim molası geldi. Mola dönüşü Badzim ve Eddie ile 5 sayı bulan Konyaspor farkı yeniden tek topa düşürdü. İlk yarı Aliağa’nın 11 sayı üstünlüğü ile 50-39 sona erdi. İlk yarıda Aliağa adına Chery 17, Omar 11 sayı üretti. Konyaspor’da ise Morgan 11, Rasheed 9 sayı üretti.

Aliağa Petkimspor üçüncü çeyreğe de oldukça iyi başladı. Hücumda sayılar üreten ve savunmada potasını iyi kapattı ve bi ara farkı 18 sayıya kadar çıkarttı. Chery’nin dış atışlarıyla sayılar üretmeye devam eden Aliağa Pektim bitime 05.00 kala farkı 20 sayıya çıkarttı. Savunmada rakibine hücum ribaunt şansı veren Konyaspor mental olarak iyice maçtan koptu. Üçüncü çeyrek Aliağa’nın 15 sayı üstünlüğü ile 75-60 sona erdi.

Karşılaşmanın son çeyreğinde de Aliağa Petkimspor hem boyalı alandan hem de çizgini gerisinde skor üretmeye devam etti ve aradaki farkın kapanmasına izin vermedi. Karşılaşma Aliağa’nın 11 sayı üstünlüğü ile 96-85 tamamlandı. Konyaspor üst üste 9.mağlubiyetini aldı ve 6 galibiyette kaldı. Aliağa Petkimspor’da Chery 31 sayı, 2 ribaunt, 7 asist, Jeremy 19 sayı, 11 ribaunt ile maçı tamamarken Konyaspor’da Morgan 23 sayı, 9 ribaunt, Rasheed 16 sayı, 2 ribaunt, 4 asist, Eddie 6 ribaut, 2 asist, Sinan Sağlam 11 sayı, 3 ribaunt, 4 asist ve Roko Badzim 10 sayı, 2 ribaunt, 5 asist ile maçı tamamladı.

Üst üste 9.mağlubiyet

Konyaspor Basketbol’da kötü gidişat devam ediyor. En son galibiyetini Manisa BB deplasmanında elde eden yeşil-beyazlılar bu karşılaşmadan sonra çıktığı 9 karşılaşmadan da mağlup ayrıldı. Takımın başına Can Sevim’in getiren Dev Kartallar istediği reaksiyonu sağlayamadı ve genç çalıştırıcı yönetiminde de 2’de 0 yaptı. Konyaspor Basketbol gelecek hafta 8 Nisan cumartesi günü sahasında Darüşşafaka’yı konuk edecek. HALİL YILMAZER