Konyaspor, Antalya'da 3 Puan Avında!

Konyaspor, Antalya'da 3 Puan Avında!
Konyaspor, Süper Lig’in ikinci haftasında bugün deplasmanda Antalyaspor’a konuk olacak. İlk hafta evinde İstanbulspor ile berabere kalan Anadolu Kartalı’nda hedef sezonun ilk galibiyetini almak.

Tümosan Konyaspor, Trendyol Süper Lig’in ikinci haftasında bugün saat 21.00’da deplasmanda Antalyaspor ile karşı karşıya gelecek. Corendon Airlines Stadyumu’nda oynanacak karşılaşmayı hakem Ali Şansalan yönetecek. Sezonun ilk maçında evinde İstanbulspor ile 1-1 berabere kalan yeşil-beyazlılar bugün oynayacağı karşılaşmayı kazanarak ligde 3 puanla tanışmak istiyor. Akdeniz ekibi ise ligin ilk haftasında Trabzonspor’a 0-1 mağlup olmasının ardından taraftarı önünde kazanmak istiyor.

Calvo 11’e dönüyor

Konyaspor’da bugün oynanacak karşılaşmada İstanbulspor maçına nazaran tek değişikliğin Francisco Calvo olması bekleniyor. Sakatlığını atlatan deneyimli stoper cezalı olan Adil’in yerine forma giyecek. Konyaspor’un zorlu karşılaşmada Bernardoni, Ahmet Oğuz, Kahraman, Calvo, Guilherme, Soner, Paz, Yunus (Cicaldau), Moreno, Muric ve Cikalleshi 11’i ile başlaması bekleniyor.

3 eksik

Konyaspor’da zorlu karşılaşma öncesi cezalı ve sakat oyuncular bulunuyor. İstanbulspor maçında kırmızı kart gören Adil Demirbağ bugünkü karşılaşmada forma giyemeyecek. Öte yandan sakatlıkları devam eden Muhammet Demir ve Cebrail Karayel’in de bugün forma giymesi beklenmiyor.

Stanojevic ile 19.maç

Konyaspor, bugün oynayacağı Antalyaspor karşılaşması ile Teknik Direktör Aleksandar Stanojevic yönetiminde ligdeki 19.maçını çıkacak. Takımı başında daha önce ligde 17 karşılaşmaya çıkan Stanojevic, bu karşılaşmalarda 4 galibiyet, 7 beraberlik ve 6 mağlubiyet elde etti. Stnaojevic, Türkiye Kupası'nda son 16 Turanda Gaziantep FK karşısında Konyaspor başında sahaya çıkmıştı. Normal süresi 0-0 uzatmaları ise 1-1 biten maç penaltılara gitmiş, seri penaltı atışlarının ardından Gaziantep 7-6 kazanarak adını çeyrek finale yazdırmıştı.

Deplasmandaki 380. randevu

Konyaspor, bugün oynayacağı Antalyaspor maçı ile birlikte Süper Lig tarihinde 376. deplasman maçına çıkacak. Yeşil-beyazlılar, 23. sezonunu geçirdiği Süper Lig'de bugüne kadar çıktığı 375 deplasman maçında 77 galibiyet, 99 beraberlik ve 199 mağlubiyet aldı. Temsilcimiz bu karşılaşmalarda 407 kez rakip ağları havalandırırken, kalesinde ise 647 gol gördü. Konyaspor deplasmanlarda bugüne kadar 325 puan topladı.

İki takım arasındaki 25.randevu

Konyaspor ile Antalyaspor, Süper Lig tarihinde 25. kez karşı karşıya gelecek. Daha önce oynanan 24 maçta Konyaspor 7 kez sahadan galip ayrılırken, Antalyaspor ise 4 defa rakibini mağlup etti. 13 karşılaşmada ise kazanan taraf çıkmadı. Yeşil-beyazlılar 26 kez gol sevinci yaşarken, Antalya temsilcisi ise 19 defa fileleri havalandırdı. Geçen sezon ligin ilk ve ikinci yarısında oynanan iki mücadelede 1-1 eşitlikle sona ermişti.

Şansalan 496 gün sonra Konyaspor maçında

Bugünkü karşılaşmada hakem Ali Şansalan düdük çalacak. Şansalan'ın yardımcılıklarını Osman Gökhan Bilir ve Deniz Caner Özaral yapacak. Zorlu mücadelede dördüncü hakem olarak ise Oğuzhan Çakır görev yapacak. 2016-2017 Sezonunda beri Süper Lig’de maç yöneten hakem Ali Şansalan bugüne kadar Konyaspor’un 9 maçında görev aldı. Konyaspor bu karşılaşmalarda 3 galibiyet, 3 beraberlik ve 3 mağlubiyet elde etti. Ali Şansalan, en son Konyaspor’un 9 Nisan 2022’de maçını yönetmişti. O tarihten bugüne Konyaspor maçlarında görev almayan Şansalan, 496 gün sonra bir Konyaspor maçına atandı. / HALİL YILMAZER

Kaynak:Konya'nın Sesi