Konyaspor alt yapısında yeni dönem! İşte atılacak adımlar

Konyaspor alt yapısında yeni dönem! İşte atılacak adımlar
 S.Yazı İşleri Müdürü
Tümosan Konyaspor, alt yapıda yeni bir serüvene başlıyor. Temsilcimiz kuracağı yeni sistem ile A Takıma oyuncu yetiştirme noktasında önemli işlere imza atacak.

Tümosan Konyaspor, alt yapıda yeni bir serüvene başlıyor. Temsilcimiz kuracağı yeni sistem ile A Takıma oyuncu yetiştirme noktasında önemli işlere imza atacak.

Konyaspor yönetiminde yeni sezon planlamaları geçtiğimiz haftalarda yapılan toplantıda belli oldu. Yeşil-beyazlılarda Alt yapı ve Akademi ve 1922 Konyaspor'dan sorumlu olarak Mustafa Damkacı ve Osman Baharoğlu görev alacak.

Yeşil-beyazlılar alt yapıda yeni bir yapılanmaya gidiyor. Daha önce Almanya'da çeşitli takımlarda görev alan ülkemizde de çalışan Cem Bağcı Konyaspor'a katılacak. Bağcı daha önce Kasımpaşa ve Trabzonspor'da Gençlik Gelişim Sorumlusu olarak görev almıştı. Teknik Direktör Ali Çamdalı'nın yardımcı antrenörü olarak görev yapacak olan Bağcı aynı zamanda Konyaspor'da yeni kurulacak olan alt yapı sisteminin de mimarı olacak.

Bağcı, önümüzdeki günlerde göreve başlayacak ve öncelikli olarak Konya'da görev yapan tüm takımların antrenörleri ile görüşme gerçekleştirecek.

Cem Bağcı aynı zamanda Konyaspor U17, U18 ve U19 takımları ile de yakından ilgilenecek ve A Takıma oyuncu hazırlanmasında etkin rol alacak.

Konyaspor Akademi'de alt yaş gruplarının başına ise yeni antrenör gelecek. Tüm yaş gruplarında koordineli bir çalışma başlatılacak.

Konya'nın tüm ilçelerinde taramalar yapılacak ve yetenekli çocuklar Konyaspor Akademi'ye katılacak. Aynı zamanda amatör takımların alt yaş kategorileri Kayacık Tesisleri'nde antrenmanlar yapacak. Bu antrenmanları da alt yapı hocaları yakından takip edecek.

Yunus Altınbeyaz ise bu yapının başında Genel Koordinatör olarak görev alacak. Her türlü fiziki yapının oluşturulmasında ve sorunların çözümünde rol alacak Altınbeyaz, çocukların aileleriyle iletişim kuracak.

Konyaspor Başkanı Ömer Korkmaz ve İkinci Başkan Adem Bulut ise yapının takibini sürdürecek ve denetleyecek.

Bu sistemin en iyi şekilde ilerlemesi için ise Kayacık'ta yapımı devam eden tesisin bir an önce bitirilmesi gerekiyor. Bu sezonun başına yetişmesi planlanan yeni tesisin inşaatı uzadı. Dış kaplama işleri biten tesis için binada değişiklikler yapıldı. Yemekhanesi büyütülen tesisin oda sayısı fazlalaştırıldı. Tesisin önümüzdeki aylarda tamamlanması bekleniyor.

- HALİL YILMAZER