Konyaspor, Adana Demirspor’u nasıl durduracak?

Konyaspor, Adana Demirspor’u nasıl durduracak?
Vincenzo Montella yönetiminde son iki sezondur lige damga vuran takımların başında gelen Adana Demirspor ligin 30.haftasında Çarşamba günü Konyaspor’a konuk olacak. Peki Konyaspor bu takımı nasıl durduracak?

Vincenzo Montella yönetiminde son iki sezondur lige damga vuran takımların başında gelen Adana Demirspor ligin 30.haftasında Çarşamba günü Konyaspor’a konuk olacak.

Ligin en çok gol atan 3.takımı

Topladığı 51 puanla ligin 4.sırasında yer alan mavi-beyazlılar Fenerbahçe ve Galatasaray’dan sonra ligin en çok gol atan takımı. 55 gol atan Adana Demirspor, temsilcimiz Konyaspor’dan 20 gol daha fazla atarak önemli hücum istatistiği yakaladı. Oyunun savunma tarafını da oldukça iyi uygulayan Akdeniz temsilcisi ligin en az gol giyen 3 takımından biri. Kalesinde 29 gol gören Adana Demirspor sezon başında Tayyip Talha’yı Beşiktaş’a ve sezon ortasında da Samet Akaydın’ı Fenerbahçe’ye satmıştı. Bu ikilinin yokluğunu Semih Güler, Jovan Manev ve Mert Çetin ile doldurmaya çalıştı.

Ligin en iyi geçiş hücum takımlarından biri

Geçiş hücumlarını oldukça iyi oynayabilen takımların başında gelen Adana Demirspor özellikle orta saha oyuncularıyla goller üretiyor. İtalyan çalıştırıcı Montella, Balotelli’nin takımdan ayrılmasının arından takımını 4-6-0 formatında santraforuz sahaya sürmeyi denemiş ve bundan da sonuç elde etmişti. On numarası Belhanda ve kanat oyuncuları Onyekuru, Akintola ve Yusuf Sarı ile topu çok hızlı şekilde rakip yarı alana götürebilen Anada Demirspor bu şekilde pozisyonlar üretiyor. N’Diaye gibi Türkiye’nin en formda orta sahalarından birine sahip olan Adana Demirspor Senegalli oyuncunun ayağından 7 gol bulmayı başardı.

Top kaybı ve pas hatalarına dikkat

Adana Demirspor, ligin kapanan takımlarından biri değil. Açık oyun oynayan Akdeniz temsilcisi özellikle topu rakiplerine vererek bunu avantaja çeviriyor. Kaptığı toplarla hızlı atağa çıkmak isteyen mavi-beyazlılar kendi yarı alanında ve orta sahasında pres yapmayı seviyor. Özellikle orta sahada en az şekilde top kaybı ve pas hatası yapması gereken Konyaspor bu konuda dikkatli olmak zorunda.

Oyunun yönünü hızlı şekilde çevirmek şart

Konyaspor’un pozisyon bulması için ise topu hızlı hareket ettirmesi gerekiyor. Yeşil-beyazlılar, oyunun yönünü hızlı şekilde çevirdiği takdirde rakibini eksik ve hazırlıksız yakalayabilir. Oyunun yönünü sağda sol tarafa, soldan ise sağ tarafa hızlıca çevirirse Konyaspor rakibini dengesiz yakalayabilir. Burada Soner, Calvo, Guilherme ve Paz’ın pasları hayati önem taşıyor.

Ara paslar pozisyon sağlayabilir

Konyaspor’un pozisyon üretmesi için yapması gerek diğer huşu ise ara paslar. Yeşil-beyazlılar, rakip stoperler ile bekler arasında bulunan alanlara koşular yaparak pozisyon bulmaya çalışırsa bu konuda istediğini alacaktır. Konyaspor, bu karşılaşmada da Diouf’un hava topu etkinliğinden faydalanabilir. Özellikle ceza sahasına yapılacak ortalarda Senegalli oyuncu etkinliğini gösterebilir. HALİL YILMAZER