Konyaspor, 147 günlük hasrete son verdi! İşte Eyüpspor maçının hikayesi!

Konyaspor, 147 günlük hasrete son verdi! İşte Eyüpspor maçının hikayesi!
 Muhabir
Evinde konuk ettiği Eyüpspor'u 2-1 mağlup eden Tümosan Konyaspor, sezonun ilk iç saha galibiyetini aldı.

Tümosan Konyaspor, Trendyol Süper Lig'in 8.haftasında evinde konuk ettiği Kas Eyüpspor’u 2-1 mağlup etti ve 2024-2025 sezonunun ilk iç saha galibiyetini aldı.

Eyüpspor maçından önce bu sezon oynadığı Galatasaray karşılaşmasını 2-1 kaybeden yeşil-beyazlılar Kayserispor ve Sivasspor maçlarından ise 0-0 beraberlikle ayrılmıştı. Sezonun dördüncü iç saha maçında ilk galibiyetini alan temsilcimiz maç sonunda büyük bir sevinç yaşadı.

Konyaspor iç sahada en son 2023-2024 sezonunun 36.haftasında 12 Mayıs 2024 tarihinde Samsunspor’u 3-0 mağlup etmişti.Geçen sezonun son haftasında evinde Galatasaray'a 3-1 mağlup olan yeşil-beyazlılar toplamda 4 maçtır galibiyet hasreti çekiyordu.

Konyaspor, Konya Büyükşehir Stadyumunda Eyüpspor'u 2-1 mağlup ederek dört maç aradan sonra galip gelmiş oldu. Anadolu Kartalı bu galibiyetle 147 günlük iç sahada kazanamama serisine son vermiş oldu.

MAÇIN ÖYKÜSÜ

Konyaspor, karşılaşmanın ilk yarısında rakibini rahatsız edemedi. 65.dakikada Eyüpspor Ahmed Kutucu'nun attığı golle 1-0 öne geçti. Yediği golün ardından topla daha fazla oynamaya başlayan Konyaspor, 72.dakikada Bazoer'in asistinde Yusuf Erdoğan'ın golüyle oyuna dengeyi getirdi. 89.'dakikada Ali Çamdalı yaptığı itirazların ardından hakem tarafından kırmızı kartla oyundan atıldı. 90+7'de sağ kanatta Prip yerde kaldı ve hakem faulü verdi. Topun başına gelen Guilherme Sitya, ortaladı, Danijel Aleksic, akrobatik bir vuruşla topu ağlara gönderdi ve Konyaspor 2-1 öne geçti.