Kartal transferin fitilini yaktı

Kartal transferin fitilini yaktı
İttifak Holding Konyaspor transferlerini hazırlık kampına yetiştirmek için büyük bir çaba gösteriyor.

Yerli oyuncular gündemde

1.lig, küme düşen takım ve kulüplerinde mutsuz, kadro dışı olan futbolculardan oluşan geniş bir liste ile yoluna transfer harekatını sürdürüyor. Çaykur Rizespor ile 16 gol atan Pohjanpalo, 1.Lig’de Adanaspor ile başarılı performans gösteren Celil Yüksel yine 1.lig’de Gençlerbirliği ile iyi bir sezon geçiren genç stoper Arda Kızıldağ ve İstanbulspor’da 9 gol 6 gollük performans ile göz dolduran Zymer Bytyqi gibi Kosovalı olan Jetmir Topalli’yi yakın takibe aldı. Yerli kaleci arayışlarına da hız veren Konyaspor Göztepe’de kadro dışı kalan İrfan can Eğribayat için resmi teklif yapacak. Takıma yerli stoper kazandırmak isteyen Konyaspor Yeni Malatya’da kadro dışı kalan ve ardından sözleşmesini fesih eden Sadık Çiftpınar ve Göztepe’den ayrılacak olan Atınç Nukan ile görüşme gerçekleştirecek.

Celil Yüksel hamlesi

Konyaspor gelecek sezon için transfer çalışmalarına başlarken, Adanaspor’da forma giyen orta saha Celil Yüksel’i transfer etmek için harekete geçti ve girişimlere başladığı kaydedildi. Gelecek sezon Avrupa Kupalarında mücadele edecek olan Konyaspor’da transfer çalışmaları titizlikle sürdürülüyor. Yeşil-beyazlı ekip,  Adanaspor’da forma giyen orta saha Celil Yüksel’i transfer etmek için harekete geçtiği ve girişimlere başladığı iddia edildi. Bu sezon Adanaspor’da 35 maça çıkan 24 yaşındaki futbolcu 4 gol ile 5 asist yaptı ve 9 gole katkı sunarken, Adanaspor’la sözleşmesi Haziran 2023’e kadar devam ediyor.

Pohjanpalo’ya teklif yapılacak

Konyaspor ile birlikte bazı Süper Lig takımları, kiralık olarak geldiği Çaykur Rizespor’da attığı 16 golle dikkatleri üzerine çeken Joel Pohjanpalo için yarışta. Avrupa kupalarında mücadele edecek olan Konyaspor, attığı 16 golle dikkatleri üzerine çeken Finli golcü için kulübü Bayer Leverkusen ile temas kurdu ve fiyat sordu. Sivasspor ve ligden bazı takımların da golcü oyuncu ile ciddi şekilde ilgilendiği kaydedildi. Ligde 18 golle krallık yarışında zirvede yer alan Kasımpaşalı Umut Bozok'la yarışan 27 yaşındaki santrforun Leverkusen'le sözleşmesi 2023'te bitiyor. Pohjanpalo'nun da futbol kariyerine Türkiye'de devam etmeye sıcak baktığı ve önceliği kulüplerin görüşmesine bıraktığı öğrenildi. 

Arda yeniden gündemde

Adil’in performansından memnun olmayan, Anicic’i göndermek isteyen Konyaspor takıma en az 2 tane stoper takviyesi yapacak. Bu adaylardan bir tanesi Spor Toto 1.Lig’de Gençlerbirliği forması giyen Arda Kızıldağ. 22 yaşındaki genç stoper için Gençlerbirliği ile görüşme gerçekleştiren Konyaspor oyuncuyu makul bir fiyata kadroya katma istiyor. Sezon ortasında yeniden gündeme gelen Arda’nın transferi o zaman gerçekleşmemişti. Oyuncun sözleşmesi sezon sonrası bitecek ve transfer bedelsiz olarak gerçekleştirilecek.

Sadık ve Atınç’ta listede

Bu sezon küme düşen Göztepe forması giyen Atınç Nukan Konyaspor’un listesinde yer alıyor. Avrupa tecrübesi yaşamış oyuncu ile görüşmek isteyen Konyaspor Arda ile anlaşamazsa Atın’ı kadrosuna katmak istiyor. Konyaspor’da son yerli isim ise Sadık Çiftpınar. Taraftar ile tartışan yönetim tarafından kadro dışı bırakılan ve ardından sözleşmesi fesih edilen Sadık Çiftpınar Konyaspor’un üçüncü alternatifi olarak listede yerini alıyor. Yerli stoperlerin dışında takıma tecrübeli ve Avrupa kupaları tecrübesi yaşamış yabancı bir stoperde kazandırmak istiyor. Fransa ve İtalya pazarında arayışlarını sürdüren Konyaspor yabancı stoperi de hazırlık kampına yetiştirme niyetinde.

Konyaspor’a ikinci Kosovalı

1.Lig’de oynayan kaliteli oyuncuları gündemine alan İttifak Holding Konyaspor, İstanbulspor forması giyen Jetmir Topalli’yi yakın takibe aldı. Takımın en önemli oyuncularından olan Zymer Bytyqi gibi Kosovalı olan forvet oyuncusu bu sezon takımıyla 27 maçta 9 gol ve 6 asistlik performans sergiledi. Olası transfer görüşmeleri için Bytyqi’nin de yardımcı olacağını öğrenilirken oyuncunun bonservisi alınarak yine İstanbulspor’da 1 sezon daha oynaması da gündemde. 4-3-3’ün üçüncü bölgesinin her üçünde de oynayabilen Jetmir Topalli kariyerinde çıktığı 113 maçta 31 gol ve 10 asistlik performans sergilemeyi başardı. Jetmir, Türkiye’de daha önce Yeni Malatyaspor forması da giymişti.