Gençoğlu: Bitmedi, bir galibiyet daha lazım

Gençoğlu: Bitmedi, bir galibiyet daha lazım
Final serisinde Samsunspor’u sahasında 91-74 mağlup ederek seride 2-1 öne geçen ve Süper Lig yolunda avantaj sağlayan Beysu Konyaspor’da koç Engin Gençoğlu ve forvet Can Özcan, açıklamalarda bulundu

Gençoğlu: Atmosfer harikaydı

"Değerli bir galibiyet. Kupaya bir adım daha yaklaştık. 3. periyodd basit hatalar yaparak rakibimizi maça ortak ettik. Ancak daha sonra 4. periyodda etkili bir savunma yaptık. Kendi evinde, kendi sahanda ve taraftarının önünde oynamanın avantajı bu. Sadece bir galibiyet kaldı. Taraftarımız harikaydı. Muhteşem bir atmosfer vardı. 4. Periyodda bizi resmen taraftarımız ateşledi. Salon doldu taştı. Salonunuz dışında kurulan dev ekrandan binlerce taraftarımız izledi maçımızı. Konya ve Türk basketbolu açısından çok önemli çünkü bir Anadolu şehrinin takımın taraftarlarının takımına bu kadar gönülden bağlı olması ve desteklemesi basketbolumuz adına da mutluluk verici. İkinci maçtan sonra da söyledim, henüz bitmedi. Henüz bir şey elde etmedik, bir galibiyet daha lazım. Cumartesi günü inşallah kazanarak kupayı taraftarımızın önünde kaldırmak istiyoruz."

 

Can Özcan: En büyük hediye şampiyonluk olacak

"Çok güzel bir atmosferde taraftarımızla beraber iyi bir maç oynadık. Fakat başarılmış hiçbir şey yok. Biz Samsun’da bir maç kazanmıştık. Onlar da iyi bir takım ve seriyi bırakmak isteyeceklerdir. Ben diğer maçta daha iyi oynayacaklarını düşünüyorum. Bizim de daha iyi olmamız geriyor. Aynı sertlik ve konsantrasyonda kalmalıyız. Artık bu maçı unutup, cumartesi günkü maça odaklanacağız. Daha da iyi basketbol oynamak adına hazırlanacağız. Hedefimiz olan şampiyonluğa taraftarımız önünde ulaşmak istiyoruz. 

Bu sezon evimizde sadece Antalya maçını talihsiz bir şekilde kaybettik. Taraftarımız bizim en büyük itici gücümüz. Deplasmanda zorlandığımız takımlara karşı sahamızda çok farklı oynuyoruz. Bu da taraftarın gücünü gösteriyor. Taraftarımızı Cumartesi günü de en güçlü şekilde aramızda görmek istiyoruz. Onlara en büyük hediye şampiyonluk olacak."