En Önemli Prova

En Önemli Prova
Konyaspor BATE Borisov maçları öncesinde en önemli provalarından birine çıkacak. Anadolu Kartalı bugün saat 18.00’da Medipol Başakşehir ile karşı karşıya gelecek.

Rakip Başakşehir

Sezonu Konya’da açan ve ardından kamp için Erzurum’a hareket eden ve orada sırasıyla Erzurumspor ve Çaykur Rizespor ile hazırlık maçları oynayan Konyaspor 7 Temmuz’da yeniden Konya’ya dönmüştü. Bayram izninin ardından çalışmalarına kaldığı yerden devam eden Konyaspor bugün İstanbul’da Medipol Başakşehir FK ile sezonun üçüncü hazırlık maçını oynayacak. BATE Borisov öncesi son hazırlık maçına çıkacak olan Konyaspor’da bu maç en önemli prova niteliği taşıyor. Başakşehir Fatih Terim Stadyumu’nda oynanacak olan karşılaşma saat 18.00’da başlayacak.

Maç antrenmanı stadyumda

Konyaspor maçın ardından Cumartesi gününü izinli geçirecek ve Pazar günü yeniden Konya’da toplanarak 21 Temmuz’da Konya’da oynayacağı UEFA Konferans Ligi 2. Eleme Turundaki BATE Borisov maçı hazırlıklarına devam edecek. Salı gününe kadar Kayacık Tesisleri’nde çalışacak olan Anadolu Kartalı Çarşamba günü son antrenmanını MEDAŞ Konya Büyükşehir Stadyumu’nda gerçekleştirecek. Çarşamba günü İlhan Palut ve 1 oyuncu basın toplantısı düzenleyecek.

İdeal 11 oluşacak

Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut Başakşehir maçında kurguladığı en ideal 11’i sahaya sürecek. İki hazırlık maçında 26 oyuncunu sahaya süren İlhan Palut hem geçen sezonki oyuncularını hem de yeni transfer edilen oyuncularını deneme fırsatı bulmuştu. Deneyimli teknik adam yabancı sınırı olmadan kadro çıkartacak. Bugünkü karşılaşmada Calvo2nunda ilk kez süre alması bekleniyor. İlhan Palut’un karşılaşmaya; “Sehic, Ahmet, Adil, Calvo, Guilherme, Amir, Soner, Pavicic, Bytyqi, Muric ve Cikalleshi 11 ile çıkması bekleniyor.

Palut eksiklerini görecek

Teknik Patron İlhan Palut Başakşehir maçıyla birlikte takımdaki eksiklerini görecek ve BATE Borisov karşılaşmasına 4-5 gün kala bu eksikleri gidermek için mesai harcayacak. Önde baskı yapan ve kaptığı toplarla hızlıca rakip kaleye gitmek isteyen İlhan Palut, Başakşehir karşılaşmasında öğrencilerinden bunu yapmalarını isteyecek. Skubic ve Abdülkerim’in takımdan ayrılmasının ardından dfans hattından 2 değişiklik yapacak olan Palut hücumun yanı sıra defans hattındaki gelişmeleri de bu maç itibariyle tamamen görmüş olacak.

Cikalleshi güven veriyor

Konyaspor’un Arnavut golcüsü Sokol Cikalleçhi hazırlık kampında gösterdiği performans ile İlhan Palut’a adeta güven veriyor. İki hazırlık karşılaşmasında da gol bulan oyuncu, ön alanda yaptığı baskı ve orta sahaya kadar gelip top almasıyla takım oyununa ciddi katkılar sunuyor. Ceza sahası içinde buluştuğu toplarda aklı tamamen golde olan Arnavut forvet takıma yeni katılacak olan yabancı forvete de mesaj veriyor. Oyuncu geçen sezonu 10 gol ile tamamlamıştı.

Başakşehir açısından da önemli

Oynanacak karşılaşma Konyaspor açısından önemli olduğu kadar Başakşehir açısından da önemli. Başakşehir’de 21 Temmuz’da UEFA Konferans Ligi 2.Eleme Turu’ndaki rakibi Maccabi Netanya ile maçı öncesi en ciddi hazırlık maçını oynamamış olacak. Başakşehir daha önce yaptığı hazırlık maçlarında Metalist’i 3-0, Altay’ı 4-0 mağlup etmiş, Antalyaspor ile 0-0 beraber kalmıştı.