Dev Kartallar Efes’i salladı ama yıkamadı

Dev Kartallar Efes’i salladı ama yıkamadı
AYOS Konyaspor Basketbol, Türkiye Sigorta Basketbol Süper Lig 7.haftasında deplasmanda Anadolu Efes ile karşı karşıya geldi. Dev Kartallar son topa kadar mücadele etti maçı karşılaşmayı 88-83 kaybetti ve 4.mağlubiyetini aldı.

AYOS Konyaspor Basketbol, Türkiye Sigorta Basketbol Süper Lig 7.haftasında deplasmanda Anadolu Efes ile karşı karşıya geldi. Maçta oldukça iyi mücadele eden yeşil-beyazlılar maçın bazı bölümlerinde yaşadığı formsuzluklardan dolayı karşılaşmayı 88-83 kaybetti ve 4.mağlubiyetini aldı.

AYOS Konyaspor Basketbol maça Selim Troy, Roko Badzim, Jordan Morgan, Rasheed Sulaımon ve Jarell Eddıe ilk 5’i ev sahibi Anadolu Efes ise Ömercan İlyasoğlu, Rodrıgue Beauboıs, Wıll Clyburn, Amath M’Baye ve Tıbor Pleıss ilk 5’i ile başladı. Konyaspor’da sakatlıkları bulunana Alex Perez ve Kristijan Nikolov forma giymedi.

AYOS Konyaspor maçtaki ilk 4 sayısını Jordan Morgan ile buldu. İlk üç dakikada Badzim, Eddıe ve Rasheed’in birer üçlük buldu. Televizyon molasına Konyaspor 12-13 önde gitti. İlk çeyrekte 9/6 üçlük isabeti bulan Konyaspor Basketbol çeyreği 23-28 önde kapattı. İkinci çeyrekte bire bir oyunlarda Clyburn’ü durduramayan Konyaspor çizgi gerisinden yüzdesini kaybedince yarıya 3.15 kala 40-37 geri düştü. Konyaspor koçu Engin Gençoğlu kadroda bulunan tüm oyunculara süre verdi. İlk yarının son hücumunda Jordan Morgan’ın serbest atışlarından sayı bulamayan Konyaspor Basketbol yarıyı 45-39 geride kapattı. İlk çeyrekte 28 sayı bulan Konyaspor, ikini çeyrekte yalnızca 11 sayı bulabildi.

Üçüncü çeyreğe 9-2’lik seri ile başlayan Konyaspor Basketbol 7.15 kala 48-47 öne geçti. Saha içi isabetleri ile sayılar bulan Konyaspor, televizyon molasına 54-51 önde gitti. Çeyreğin geri kalanında hücumda aksamalar yaşan Konyaspor çeyreği 65-62 geride kapattı. Maçın son çeyreğine iyi başlayamayan Konyaspor Basketbol potasında 9-0’lık seri gördü. Clyburn, Mıcıc, Beauboıs ve Pleıss’ın etkili oyunu ile farkı açan ev sahibi Anadolu Efes maçta ilk kez farkı çift hanelere taşıdı. 74-62. Periyodun son bölümünde maçtan kopmayan Konyaspor 03.06 kala farkı 6 sayıya indirdi. Maçtaki son topa kadar mücadelesini sürdüren Konyaspor Basketbol karşılaşmayı 88-83 kaybetti.

Konyaspor’da Sulaımon 23 sayı, 11 asist, 4 ribaunt Morgan 15 sayıi 4 asist, 5 ribaunt Badzim 15 sayı, 2 asist, 3 ribaunt Troy Şav 11 sayı, 5 ribaunt Murat Göktaş 9 sayı ve Eddıe 8 sayı, 2 asist ve 3 ribaunt ile oynadı. Ev sahibi Anadolu Efes’te ise Clyburn 31 sayı, 3 asist, 6 ribaunt Beauboıs 19 sayı, 3 asist, 3 ribaunt, Pleıss 17 sayı, 1 asist ve 8 ribaunt ile maçı tamamladı.

Süper Lig’de 7. maçındaki 4. mağlubiyetini alan Konyaspor Basketbol, 8. hafta maçında evinde Aliğa Petkim’i ağırlayacak.