Çankaya: Bu takım Konya'nın Gözbebeği

Çankaya: Bu takım Konya'nın Gözbebeği
1922 Konyaspor Teknik Direktörü Çağdaş Çankaya yeni sezona başlarken basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

1922 Konyaspor Teknik Direktörü Çağdaş Çankaya yeni sezona başlarken basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Şu anda 21 kişiyiz
Takımda 21 oyuncunun olduğunu söyleye n Çağdaş Çankaya; "Yeni başladık, 15 gün Konya'da olacağız. Saha durumuna göre hareket edecegiz. İslami oyunlar takvimine göre 1. kampıda başka yerde yapabiliriz. Beysehir'e gitme durumumuz var. Geçen seneden 6 dış transferden 5 ve U-19 'dan da10 oyuncu aldık. Şuan 21 kisiyiz. Konyaspor tarafindan oyuncu gelecek. Yasar ve Hüseyin icin İlhan hoca dönüs yapacak. Mevcut takima sol ayakli transfer yapacagiz. Mustafa Apardi görüşmelere devam ediyor, gitmek istiyor. Hazir bir sekilde antrenmanlardayiz" dedi.

Konyaspor'un oyununu benimsedik
Konyasor'daki sistemi pilot takımda uygulamak istediklerini ifade eden Çankaya; " Pilot takım oldugumuz icin yukarıdaki oyun sistemine ayak uydirmamız lazim. Ilk hedef o. Çok calismamız lazım. Transferlerde bu yolu izledik. Topun bizde kalmasını istiyorum. Cok calışacağız. İlk başta sorun yaşayabiliriz ama 7. haftada  sonra övgüler almaya başlayacağız" açıklamalarını yaptı.

Daima umutlu ve ümitliyim
Antreman ve maç yapılacak saha hakkında da konuşan Çankaya; "Bunlarla uğraşacak zamanımız yok. En hazir sekilde lige nasil gireriz buna odaklanmak lazim. Beysehir'de daha saglikli calışacağız. 2. kamp dönemi için Afyon'da olacağız. Bahane istemiyorum. Hep umutlu ve ümitli olmak istiyorum. Saha ve malzeme bunlarin hepsi çözülür." dedi.

7-8 hazırlık maçı yapacağız
Takım hakkında konuşan Çankaya; "Konya'nın göz bebegi olmamız lazım. Konya'nin buraya sahip cikmasi lazim. İlk önce Monyaspor'a oyuncu yetistirmek ve rekabetci bir takim oluşturmak. Bu takimin üzerindeki ölü toprağını atmak gerekiyor. Minimum 3 seneye ihtiyacımiz var. Futbolun doğrularını yaparak ilerleyeceğiz. 3 yılın ardından Konyaspor'a oyuncu hazırlamış oluruz. 7-8 hazırlık maçı yapmak istiyoruz." açıklamalarını yaptı.