Can Sevim: Daha istekli olmalıyız

Can Sevim: Daha istekli olmalıyız
AYOS Konyaspor Başantrenörü Can Sevim, cumartesi günü oynanacak olan Darüşşafaka karşılaşması öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Geçmişe oranla daha iyi olduklarını ifade eden Sevim; “Bu mantalitenin değişmesi gerekiyor” dedi.

AYOS Konyaspor Başantrenörü Can Sevim, cumartesi günü oynanacak olan Darüşşafaka karşılaşması öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Geçmişe oranla daha iyi olduklarını ifade eden Sevim; “Bu mantalitenin değişmesi gerekiyor” dedi.

Temaslı oynamalıyız

Kalan süreçte maç seçme hakları olmadığını ifade eden AYOS Konyaspor Baş antrenörü Can Sevim; “7 maçımız kaldı ve hepsi bizim final maçı. Bu bilinçle oynama zorunluluğumuz var. Maç seçme lüksümüz yok. Daçka’da bu süreçte oynayacağımız en zorlu maçlardan olacak. Hem savunma hem de hücumda çok sert ve agresif oynayan bir rakip. Çok fiziksel bir oyun yapıları var. Buna aynı şekilde karşılık vermeliyiz. Özellikle savunmada bu fiziksel oyuna, temaslı oynarsak ve ancak Darüşşafaka düzeyinde sertlik yaparsak kazanma şansımız olur. Bu şekilde oynamak zorundayız” dedi.

Daha istekli olmak zorundayız

İstek ve arzu olarak parkeye daha fazlasını yansıtmaları gerektiğini ifade eden Can Sevim; “Takımın durumun farkındaydım ve sezon içinde de maçları izleme şansım olmuştu. Gelirken de kendime, sistemime ve yapacağımız işlerle bir şeylerin değişebileceğine inanarak geldim. Tabii ki kısıtlı bir zaman vardı. Bir anda her şeyi değiştirmek kolay olmuyor. Elimizden geleni yapıyoruz ama daha istekli olmak zorundayız. Bu mantalitenin değişmesi gerekiyor. Savunma ve hücumda yaptığımız işlerin geçmişe oranla daha iyi olduğunu düşünüyorum ama kesinlikle istek ve arzu olarak daha fazlasını koymalıyız. Bunu da yapmak zorundayız, başka yolu yok. Savunmada bu kadar yumuşak olursak, savunmada bu kadar kolay geçilirsek, bu kadar hücum ribaundu verirsek, bu kadar kolay atış şansı verirsek her rakip hücumsal anlamda üstünlük sağlar bize. Bunu değiştirmek zorundayız” açıklamalarını yaptı.

Herkes maksimumu vermek zorunda

Oyuncu grubu hakkında konuşan Sevim; “Açıkçası oyuncu yapıları savunmaya buna çok uygun değil. Bazı oyuncunun karakteri ve fiziksel yeterliliği vardır savunma yapabilmek için. Bu oyuncu her türlü savunmaya yapar. Bu kurulan takım çok savunma yapmaya uygun bir takım değil. Ama mücadele ettiğiniz ve istediğiniz ve o maksimumu gösterdiğiniz sürece yine herkes bunu yapabilir. Bizim de oyunculardan almak istediğimiz bu. Savunmada herkes maksimumu vermek zorunda” ifadelerini kullandı.

En azından 4 galibiyet almalıyız

Minimum 4 galibiyete ihtiyaçları olduğunu ifade eden Sevim; “Matematiksel olarak iki galibiyet de ligde tutabilir. Rakiplerin kaç maç kazanacağıyla doğrudan orantılı. Yaptığımız hesaplara bakacak olursak en azından 4 galibiyet almalıyız ki işi garantileyebilelim. İki galibiyet tutabileceği gibi, 4 galibiyet de tutamayabilir” dedi.

Morgan sahada olacak

Jordan Morgan’ın durumdan bahseden Sevim; “Darüşşafaka maçında da olacak. Sakatlığı daha iyi duruma geliyor. Fiziksel olarak her geçen gün da iyileşiyor. Kolay olmuyor elbette. 7-8 maç oynamamış oyuncunun oyunun iki yönünde de aynı performansı sağlaması kolay olmuyor. Morgan bizim için önemli bir oyuncu. Ofansif olarak önemli bir güç. Sahada olması gerekiyor” şeklinde konuştu.

Taraftarın bizimle savunma yapmasına ihtiyacımız var

Cumartesi günü oynanacak karşılaşma için taraftarı salona davet eden Can Sevim; “Bizim enerjiye ihtiyacımız var. Bu mücadeleyi sağlayabilmemiz için, taraftarın vereceği pozitif enerji, takımla beraber savunma yapması çok önemli. Buna çok ihtiyacımız var. Taraftarımız salonu doldurur ve o desteği verirse bu istediğimiz savunmayı daha kolay yaparız” dedi. HALİL YILMAZER