Bruno Paz kimdir?

Bruno Paz kimdir?
İttifak Holding Konyaspor ilk transfer hamlesini yaptı. Anadolu Kartalı Portekizli orta saha oyuncusu Bruno Paz ile prensip anlaşmasına vardı.

 

İttifak Holding Konyaspor ilk transfer hamlesini yaptı. Anadolu Kartalı Portekizli orta saha oyuncusu Bruno Paz ile prensip anlaşmasına vardı. 23 yaşındaki oyuncu Beşiktaş-Konyaspor maçını tribünden takip etti, ardından yeşil-beyaz forma ile poz verdi.

Fenerbahçe eski teknik direktörü Vitor Pereria’nın da transfer listesinde bulunan Paz, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Antalyaspor’un da gündeminde yer alıyordu.

Bruno Paz’ı yakından tanıyalım.

Oyuncu 1998 yılında Portekiz’de dünyaya geldi. Kariyerine Belenenses takımında başlayan Paz, 2011 yılında Portekiz’in köklü ekiplerinden ve dünyanın sayılı futbolcu akademilerinden biri olan Sporting Lizbon’a transfer oldu. Burada profesyonel olan oyuncu Sporting CP B ve Sporting U23 takımlarında forma giydi. Sezon başında Portekiz 2. Lig ekiplerinden Farense’ye kiralanan Paz burada 26 karşılaşmaya çıktı ve 2 gol, 2 asistlik performans sergiledi. Ön Libero pozisyonunda oynayan Paz, zaman zaman sağ bek rotasyonunda da forma giydi. Kariyerinde toplam 74 maça çıkan Portekizli oyuncu 2 gol ve 3 asistlik performans sergiledi. Oyuncu Sporting U23 takımının yıldızlarından biriydi.

Bruno Paz Portekiz U15, U16, U17, U18 ve U19 takımlarında da toplam 20 maça çıktı.          

Özellikleri:

Topla kat edebilen, oyunun yönünü değiştiren uzun paslar ve savunma arkasında iyi paslar atabilen oyuncu takımını 1. Bölgeden 2 ve 3’ü bölgeye taşımada büyük meziyetlere sahip. Oyuncunun ayrıca şut özelliği de bulunuyor. Oyunu iyi okuyabilen Paz, dar alanda da etkili işler yapabiliyor.