BEKLENTİ ÇOK İLGİ YOK

BEKLENTİ ÇOK İLGİ YOK
Önümüzdeki sezon 3 kulvarda mücadele edecek olan Konyaspor, 1 hafta önce kombine kartlarını satışa çıkarmıştı. Konyaspor 1 hafta bin kombine sayısına bile ulaşamadı.

Rekor puan ve Avrupa

Konyaspor 2021-2022 sezonunu üçüncü sırada tamamlayarak UEFA Konferans Ligi’ne adını yazdırmıştı. Anadolu Kartalı sezonu 14 hafta ikincilik koltuğunda götürmüş, takım savunmasında çözülmeler yaşayınca koltuğu Fenerbahçe’ye bırakmıştı. Konyaspor’un oyun içi hatalarının yanına çok büyük hakem hatalarını da eklemek gerekiyor. Üçüncülük için diğer rakiplerine fırsat vermeyen Konyaspor sezonu 68 puanla kulüp rekoru kırarak tamamlamıştı.  

İç sahada lider

Konyaspor 2021-2022 sezonunu iç sahada sezonun en iyi takımı olmuştu. Anadolu Kartalı evinde oynadığı 19 maçta 13 galibiyet, 4 beraberlik ve 2 mağlubiyet alarak 43 puanı hanesine yazdırmıştı. Yeşil-beyazlılar içerde 36 gol bulurken kalesinde 15 gol görmüştü. Konyaspor aynı zamanda iç sahada averajı en yüksek olan takım olacakta ön plana çıkıyor.

Maç başına 7 bin 993 seyirci

Konyaspor bu sezon oynadığı 19 iç sahada maçında toplam 151 bin 865 seyirci sayısına ulaşabildi. Maç başına 7 bin 993 ortalama yakalayabilen Anadolu Kartalı yüzde 19 ortalama yakalayabildi. Süper Lig’de en iyi sezonunu geçiren yeşil-beyazlılar bu dönemde seyirci desteğinden mahrum kalmıştı.

Kombinelere ilgi yok

2022- 2023 sezonu kombine kartlarını geçen hafta satışa çıkaran Konyaspor yönetimi aradığı ilgiyi bulamadı. Taraftarlar kombine biletlere ilk haftada ilgi göstermedi. MEDAŞ Konya Büyükşehir Belediyesi Stadyumu yanındaki Passolig gişesinde çok az taraftarın olması kombinelere olan ilgisizliği gözler önüne serdi. Konyaspor şu ana kadar 929 kombine bilet satışı gerçekleştirebildi. En ucuz kombine bilet 400 TL olarak satışa çıkarken, en pahalı kombine ise 5 bin TL olarak satışa sunulmuştu.

HALİL YILMAZER