Başkan Özgökçen, İlhan Palut ayrılğını madde madde açıkladı

Başkan Özgökçen, İlhan Palut ayrılğını madde madde açıkladı
Konyaspor Kulüp Başkanı Fatih Özgökçen Kon Tv'de Spor Gündemi'nde açıklamalarda bulundu. Başkan Özgökçen, İlhan Palut ile yolların ayrılmasını detaylı şekilde anlattı.

Konyaspor Kulüp Başkanı Fatih Özgökçen Kon Tv'de Spor Gündemi'nde açıklamalarda bulundu. Başkan Özgökçen, İlhan Palut ile yolların ayrılmasını detaylı şekilde anlattı.

Başkan Özgökçen'in açıklamaları şu şekilde:

Geçen yıl 68 puanla rekor şekilde puan toplayarak sezonu 3. olarak tamamlandık. İlhan Palut, bizler ilk yönetime geldiğimizde 4 aydır görevdeydi. Kendisi ile 10 dakika görüştük ve göreve devam kararı aldık. 2022 Mart ayında kendisi ile sözleşme imzaladık. Kendi şahsi menfatim olsa İlhan Palut'u görevden almazdım. Konyaspor'un üstün menfaatlerini düşünerek yolları ayırdık.

-İstişare kültüründe bocalamaya başladık.

-Konyaspor menfaatleri söz konusu olduğu için herkes tartışılır.

-Kişisel kaprisler, ihtiraslar, beklentiler hiçbir zaman Konyaspor'un önüne geçemez.

-Konyaspor'da genç oyunculara süre vermede ciddi sıkıntılar yaşıyordu. 3 bin genç var alt yapımızda. Hepsinin hayalleri var A takımında oynamak. ben başkan olarak hayalleri görmezden gelemem, bu cocuklara imkan vermemiz gerekir. Bu imkanı vermediğimiz zaman Konyaspor'un kurumsal yapısını çökertiriz.

-Kendi geleceklerimiz için kendi spor hayatımızdaki başarılarımız için Konyaspor'un başarısını alaşağı edemeyiz. Bu bizim en önemli kriterimizdi.

-1.5 yılda gözlemlerimiz oldu. Konuşmalarımız oldu, bunlar düzelir diye bekledik ama gelinen aşamada bunları düzeltemedik.

-2000 doğumlu sonrası futbolcuların Süper Ligde süre aldığı dakikalar açıklandı. Konyaspor 19 kulüp arasında 19.sırada 2 dakika süre tanımışız. Biz bu gençleri nasıl kazanacağız? Bu durum Konyaspor temel ilkesine aykırı bir durumdur. Bu noktada büyük bir problem yaşadık. Hoca değisti bunum etkisini gördük. Daha da görmeye devam edeceğiz.

-Ben kişisel ihtirasımı Konyaspor'un önüne alamam. Gençler de çalışacaklar. Formayı kapmak için elinden geleni yapacaklar.

-Her şey şeffaf olsun istiyoruz. Hocamızın her zaman yanında olduğumuzu söyledik. Ben çok fazla skora bakan bir başkan değilim.

-Başarı sadece sahada oynayanların değil kulübede bekleyenlerin de katkısıyla olan bir durum. Futbolcuların hepsi oynamak ister. Forma adaletini en iyi şekilde sağlamamız lazım. Geçen yıl bu motivasyonu sağlamak için çok çaba gösterdik. Bu sene biraz daha teknik heyet tarafından gitmesini istedik. Ama bize gelen şikayetler oldu. Burada hocamızla görüş ayrılığı yaşadık.

-Yönetimin dışında farklı kurum ve kişilerle istişare ederek yönetimi refüze ederek işlemler yapmaya kalkarsanız, yönetimin dışında kişilerle oturup kalkıp takım ici dizaynlar yapmaya kalarsanız biz buna müsade etmeyiz ve etmedik de. Bu yalnızca bir defa da olmadı. Konuşmalarımızda bunu defalarca söyledik.

-Ayrılığın 9-10 aylık süreci var. İlkerimiz doğrultusunda bu kararı aldık. İlke ve duruşa karşı bir tutum vardı.

-Herkesin hayali Konyaspor'un hayali olmak zorunda. Kişisel başarı ve hedef murlaka arka planda kalmalı. Zaten Konyaspor'un başarısı sizleri bir yerlere sürükler. İstişare kültürnün azaldığı yerde transferde de başarılı olamazsınız.

-Bu yüzden transfer dönemi başlamadan işi hemen bitirip yeni hoca ile planlama yapmak istedik.