Anadolu Kartalı Akrep Avında

Anadolu Kartalı Akrep Avında
Arabam.com Konyaspor, Süper Lig’in 28.haftasında bugün evinde Fraport Tav Antalyaspor’u konuk edecek. 4 maçlık kaybetmeme serisi yakalayan Anadolu Kartalı, seyircisi önünde kazanarak puanını 38’e çıkartmak istiyor.

Spor Toto Süper Lig’de 28.haftanın açılış karşılaşmasına Konya ev sahipliği yapacak. Konyaspor, MEDAŞ Konya Büyükşehir Stadyumu’nda Akdeniz temsilcisi Antalyaspor’u konuk edecek. İftarda son sonra saat 20.30’da başlayacak karşılaşmada Süper Lig’de tecrübesi bulunmayan Direnç Tonusluoğlu düdük çalacak.

Üst sıralardan kopmak istemiyoruz

Ligden uzun süreli kazanamama serisinin ardından çıktığı son 4 karşılaşmada mağlup olmayan Arabam.com Konyaspor, 35 puanla 8.sırada haftaya başlıyor. Aleksandar Stanojevic yönetiminde son dönemde oyun anlamında ciddi ilerlemeler kaydeden yeşil-beyazlılar son 4 karşılaşmada 2 galibiyet ve 2 beraberlik elde etti. Konyaspor, seyircisi önünde kazanarak puanı serini 5 maça çıkartmayı hedefliyor. Ligi daha iyi konumda bitirmek isteyen yeşil-beyazlılar Trabzonspor, Başakşehir ve Kayserispor üçlüsünden kopmak istemiyor.

Diouf 11'e dönüyor

Son Ümraniyespor maçında Diouf’un performansından memnun kalan Sırp çalıştırıcı Senegalli oyuncuya ilk 11’de formayı verecek. Konyaspor’un en golcüsü olan Mame Diouf, bütün gollerini deplasmanlarda kaybetti. Tecrübeli golcü Antalyaspor karşılaşmasıyla iç sahadaki ilk golünü atmak için formayı terletecek. Ligde en son Fenerbahçe karşılaşmasında maça ilk 11’de başlayan Diouf, karşılaşmanın 22.dakikasında kırmızı kart görerek oyundan atılmıştı. Galatasaray maçında oyuna sonradan dahil olarak kilidin çözülmesinde etkin rol oynayan Diouf, Ümraniyespor maçında da oyuna sonradan girip golünü atmıştı.

Metehan 1 adım önde

Konyaspor’da sarı kart cezalısı olan Adil Demirbağ karşılaşmada forma giyemeyecek. Adil’in yerine ara transfer döneminde kadroya dahil olan Metehan Mert’in forma giymesi bekleniyor. Gençlerbirliği’nde transfer edilen Metehan Mert ilk kez Konyaspor formasını giymiş olacak.

Konyaspor’un zorlu karşılaşmaya Sehic, Ahmet, Metehan, Calvo, Guilherme, Soner, Bouchalakis, Pouzelo, Mahir, Moreno ve Diouf 11’i çıkması bekleniyor.

Beraberliklere aboneyiz

Konyaspor, Süper Lig’de bu sezon oynadığı 26 karşılaşmada 11 defa berabere kaldı. Temsilcimiz bu istatistikle ligin en fazla berabere kalan takımı konumunda bulunuyor. Konyaspor’un ligde 8 galibiyeti ve 7’de mağlubiyeti bulunuyor. Yeşil-beyazlıları 10 beraberlikle Fatih Karagümrük takip ediyor.

3 isim sınırda

Konyaspor’da zorlu karşılaşma öncesinde 3 isim sarı kart sınırında bulunuyor. Sağ bek, Ahmet Oğuz, 10 numara Endri Çekici ve forvet Uche İkpeazu bugün oynanacak karşılaşmada şans bulmaları ve sarı kart görmeleri halinde 30.haftada Konya’da oynanacak olan Konyaspor-Adana Demirspor karşılaşmasında cezalı olacaklar ve kadrodaki yerlerini alamayacaklar.

Düdük Tonusluoğlu’nda

MEDAŞ Konya Büyükşehir Stadyumunda oynanacak olan Arabam.com Konyaspor-Fraport TAV Antalyaspor karşılaşmasında Direnç Tonusluoğlu düdük çalacak. Tonusluoğlu'nun yardımcılıklarını Cemil Tunç ve Eray Eyisoy yapacak. Maçın 4.hakemi ise Gürcan Hasova olacak. Kariyerinde 2. kez Süper Lig maçında görev alacak olan Direnç Tonusluoğlu, ilk Süper Lig tecrübesinde de Antalyaspor maçında düdük çalmıştı. Antalyasporun sahasında Ümraniyespor’u 3-2 mağlup ettiği maçta görev alan İzmir Bölgesi Hakemi kariyerinde İkinci kez Süper Lig maçında görev almış olacak. Tonusluoğlu kariyerinde daha önce 44 1.Lig, 13 2.Lig, 15 3.Lig ve 10 Türkiye Kupası maçında düdük çaldı.

24. randevu

Konyaspor ile Antalyaspor, Süper Lig tarihinde 24. kez karşı karşıya gelecek. Daha önce oynanan 23 maçta Konyaspor 7 kez sahadan galip ayrılırken, Antalyaspor ise 4 defa rakibini mağlup etti. 12 karşılaşmada ise kazanan taraf çıkmadı. Anadolu Kartalı 25 kez gol sevinci yaşarken, Antalya temsilcisi ise 18 defa fileleri havalandırdı. İki takım Konya’da 11 kez rakip oldu. Konyaspor bu müsabakalarda 5 defa 3 puana uzanırken, yenilgi almadı, 6 maç ise beraberlikle sonuçlandı. Yeşil-beyazlılar sahasında fileleri 14 defa sarsarken, kırmızı-beyazlılar da 6 kez gol sevinci yaşadı. Bu sezon ligin ilk yarısında Antalya’da oynanan mücadele 1-1 eşitlikle sona erdi.

Antalyaspor ateş hattında

Konyaspor’un bugünkü rakibi olan Antalyaspor, ligde 28 puanla 13.sırada bulunuyor. Küme düşme hattının 4 puan üzerinde bulunan Akdeniz temsilcisi istikrarsız görüntüsü ile dikkat çekiyor. Ligde çıktığı son 13 karşılaşmada 7 mağlubiyet, 3 beraberlik ve 3 galibiyet elde eden kırmızı-beyazlılar Nuri Şahin yönetiminde geçen sezonu arıyor. Deplasmanda en son 31 Ekim’de oynadığı Sivasspor maçında galibiyet elde eden akrepler, son 7 deplasman maçından galibiyet çıkartamadı. HALİL YILMAZER