Ali Şaşal Vural, Konyaspor'a izin vermedi! Konyaspor iç saha hasretini dindiremedi

Ali Şaşal Vural, Konyaspor'a izin vermedi! Konyaspor iç saha hasretini dindiremedi
 Muhabir
Tümosan Konyaspor, Trendyol Süper Lig’in 6.haftasında MEDAŞ Konya Büyükşehir Stadyumunda Net Global Sivasspor’u konuk etti. Karşılaşma başladığı gibi 0-0 sona erdi.

Tümosan Konyaspor, Trendyol Süper Lig’in 6.haftasında MEDAŞ Konya Büyükşehir Stadyumunda Net Global Sivasspor’u konuk etti. Karşılaşma başladığı gibi 0-0 sona erdi.

Konyaspor’da Teknik Direktör Ali Çamdalı 5.haftadaki deplasmanda oynanan Samsunspor maçının ilk 11’ini bozmadı. Yeşil-beyazlılar maça Slowik, Boranijasevic, Adil, Bazoer, Guilherme, Jevtovic, Ufuk, Pedrinho, Ndao, Aleksic ve Umut Nayir ile başladı.

Konyaspor, ilk yarıda daha çok topla oynayan taraf olsa da net gol pozisyonu üretmeyi başarmadı. Yeşil-beyazlılar ilk yarıda çektiği 6 şutta isabet bulamadı. Anadolu Kartalı en net pozisyonunu ise Umut Nayir ile yakaladı. 36.dakikada Pedrinho’nun ortasında iyi yükselen Umut’un kafa vuruşu az farkla auta gitti. İlk yarı 0-0 sona erdi.

Yeşil-beyazlılar ikinci yarıya oyuncu değişikliği ile başladı. Ufuk Akyol ve Danijel Aleksic oyundan çıktı. Oğulcan Ülgün ve Hamidou Keyta oyuna girdi. Yeşil-beyazlılar maçtaki ilk isabetli şutunu 59.dakikada çekti. Oğulcan’ın sol kanattan ceza sahasına çevirdiği topta Ndao’nun vuruşunu kaleci Ali Şaşal Vural çıkarttı. 67.dakika Keyta, topla beraber ceza sahasına girdi. Sol çaprazdan vuruşunda top auta gitti. Konyaspor’da 69.dakikada Umut Nayir ve Alassane Ndao oyundan çıktı, Blaz Kramer ve Yusuf Erdoğan oyuna girdi. 71’de Sivasspor etkili geldi. Emrah’ın vuruşunu kaleci Slowik kornere çeldi. 75.dakikada Yusuf sağ kanattan kesilen ortada arka direkte topla buluştu, vuruşunda Ali Şaşal Vural gole izin vermedi. 82.dakikada Keyta çalımlarla içeri girdi, vuruşunda yakın direkte Ali Şaşal yine gole izin vermedi, pozisyonun devamında Pedrinho’nun ortasında Jevtovic'in kafa vuruşu az farkla auta gitti. 87’de Jevtovic oyundan çıktı, Melih İbrahimoğlu oyunda. 88’de Yusuf’un şutunu kaleci Ali Şaşal çıkarttı. 90’da Pedrinho’nun frikikini Ali Şaşal kurtardı. Yeşil-beyazlılar bu beraberlikle puanını 8’e çıkattı.

Konyaspor, 2024-2025 sezonunda oynadığı üçüncü iç saha maçından da galibiyet çıkartamadı. Yeşil-beyazlılar daha önce Galatasaray’a mağlup olmuş, Kayserispor ile berabere kalmıştı.

Konyaspor, ligin 7.haftasında 29 Eylül Pazar günü deplasmanda Trabzonspor ile karşılaşacak.

Konyaspor’da Umur Nayir (Dk.36), Oğulcan Ülgün (Dk.48), Nikola Boranijasevic (Dk.60), Yusuf Erdoğan (Dk.88 Yusuf Erdoğan9 Sivasspor’da ise Alex Pritchard (Dk.32), Moutoussamy (Dk.84), Murat Paluli (Dk.88), Radakovic (Dk.90) sarı kart gördü.

Sivasspor: Ali Şaşal, Murta, Radakovic, Sonko, Uğur, Moutoussamy (Dk.90 Ziya), Charisis, Emrah (Dk. 90 Camara), Pritchard (Dk.75 Bieganski), Turgunbayev (Dk. 61 Bekir), Rodrigues (Dk.74 Menig)