Ali Şansalan Konyaspor'u kaç maçında düdük çaldı! Olaylı Rizespor maçı sonrası neler yaşanmıştı?

Ali Şansalan Konyaspor'u kaç maçında düdük çaldı! Olaylı Rizespor maçı sonrası neler yaşanmıştı?
Konyaspor, Süper Lig'in 2.haftasında yarın deplasmanda Antalyaspor'a konuk olacak. Karşılaşmayı yönetecek olan Ali Şansalan'ın Konya karnesi oldukça kötü. İşte olaylı rizespor maçı sonrası yaşananlar..

Konyaspor, Süper Lig'in 2.haftasında yarın deplasmanda Antalyaspor'a konuk olacak. Karşılaşmayı yönetecek olan Ali Şansalan'ın Konya karnesi oldukça kötü. İşte olaylı Çaykur Rizespor maçı sonrası yaşananlar..

Konyaspor, ligin ikinci haftasında deplasmanda Antalyaspor ile karşılaşacak. Karşılaşmayı Konyaspor’u Rize’de doğrayan Ali Şansalan yönetecek.

Tümosan Konyaspor, Trendyol Süper Lig’in 2.haftasında deplasmanda Bitexen Antalyaspor ile karşılaşacak. 18 Ağustos Cuma günü Corendon Airlines Park'ta saat 21.00'de başlayacak maçta hakem Ali Şansalan düdük çalacak. Şansalan'ın yardımcılıklarını Osman Gökhan Bilir ve Deniz Caner Özaral yapacak. Zorlu mücadelede dördüncü hakem olarak ise Oğuzhan Çakır görev yapacak.

Çaykur Rizespor maçı hafızalarda

Ali Şansalan, Konyaspor'un son olarak 9 Nisan 2022'de deplasmanda oynadığı ve 2-1 kaybettiği Çaykur Rizespor maçını yönetmişti. Şansalan bu maçta yeşil-beyazlı takımdan Amilton ve Rahmenovic'e kırmızı kart göstermişti. Saha kenarında teknik direktör İlhan Palut hakeme büyük tepki gösterirken, maçtan sonra yönetim de hakem için açıklama yapmıştı.

Puanlarımızı çalanlar hoşgörü ile karşılanmayacak

Çaykur Rizespor maçını 9 kişi tamamlayan Konyaspor maç sonrasında yazılı bir açıklama yaparak hakem yönetimine sert tepki göstermişti. Resmi internet sitesi ve sosyal ağlarda paylaşılan açıklamada; “Bugün ne yazık ki Konyaspor'umuz, Ali Şansalan isimli hakem ve federasyonun tüm kurullarını dizayn etmeye çalışan bir takım karanlık tipler tarafından mağlup edildi” açıklamasını yapılmıştı. Açıklamanın devamında ise; “Kapalı kapılar ardında maçların sonuçlarını, atanacak hakemleri, ligin sıralamasını belirlemeye çalışanlar, sistemin dışına atılmadıkça ülke futbolu yok olma serüvenini acı deneyimlerle sürdürecektir. Sahaya çıktığımız andan itibaren, koruma timi gibi hareket eden ve puanlarımızı çalanlar, tarafımızca hiçbir zaman hoşgörü ile karşılanmayacak ve yaşananlar unutulmayacaktır. Bilinmesini isteriz ki; 100 yıllık çınar Konyaspor camiası, bu ve benzeri nobran, yanlı tutumlara karşı çok güçlü bir belleğe sahiptir. Konyaspor camiası ve tüm Konyalılar birlik, beraberlik içinde bugüne kadar tüm zorlukları aştığı gibi mevcut durumda da ivedilikle gerekeni yapacaktır” ifadeleri kullanılmıştı.

Alanyaspor-Konyaspor maçının VAR hakemiydi

Ali Şansalan, 2021-2022 sezonunun 27.haftasından oynanan Alanyaspor-Konyaspor maçının VAR hakemi olarak görev almıştı. Bu karşılaşmayı Alaynaspor 5-1 kazanmıştı. Ali Şansalan karşılaşmada hakem Volkan Bayraslan’ı 2 kez VAR’a çağırmış ve Konyaspor’un iki golüne engel olmuştu. Bunun yanında Alanyaspor’un kazandığı penaltıda hakem Volkan Bayarslan’ı Skubic’e yapılan faulde uyarmayarak maçın önüne geçen Şansalan yaptığı bu hareketlerle maçı mahvetmişti. Alanyaspor maçının ardından Konyaspor Kulüp Başkanı Fatih Özgökçen yaptığı basın açıklamasında formsuz ve kötü kararlar veren hakemlerinin dinlendirilmesi gerektiğini ifade eden açıklamalarda bulunmuştu.

496 gün sonra Konyaspor maçında

2016-2017 Sezonunda beri Süper Lig’de maç yöneten hakem Ali Şansalan bugüne kadar Konyaspor’un 9 maçında görev aldı. Konyaspor bu karşılaşmalarda 3 galibiyet, 3 beraberlik ve 3 mağlubiyet elde etti. Ali Şansalan, en son Konyaspor’un 9 Nisan 2022’de maçını yönetmişti. O tarihten bugüne Konyaspor maçlarında görev almayan Şansalan, 496 gün sonra bir Konyaspor maçına atandı. / HALİL YILMAZER

Kaynak:Konya'nın Sesi