Ali Çamdalı: Eski Konyaspor'u tekrar yakalamak istiyoruz

Ali Çamdalı: Eski Konyaspor'u tekrar yakalamak istiyoruz
Tümosan Konyaspor'da Sportif Direktör Ali Çamdalı TRT Spor'daki 'Futbol Anadolu' programına katıldı ve takım ve kulüp adına önemli açıklamalar yaptı.

Tümosan Konyaspor'da Sportif Direktör Ali Çamdalı TRT Spor'daki 'Futbol Anadolu' programına katıldı ve takım ve kulüp adına önemli açıklamalar yaptı.

İşte Ali Çamdalı'nın açıklamaları:

7 sezon formasını terlettiğim, aslında beni ben yapan Konyaspor’da yeniden buluşma fırsatı doğdu. Bu kez içinde değil saha dışında görev alıyorum. Futbolculuk biraz daha kolaydı. Bu kadar değerli bir camiada ve kulüpte çalışmak benim için gurur ve onurdur. Üçüncü haftada ben kulübe ve takıma katılmış oldum.

Ankaragücü deplasmanından puanla döndük. 9 puanla 9.sırada yer alıyoruz. Bu süreçte geç başlamamızın, zamanlama açısından da transferler anlamında biraz sıkıntı yaşadık. Nzonzi ve Nelson Oliveira aramıza katıldı. Antrenman eksikliğinden ötürü biraz sıkıntı yaşadık. Amacımız bu dönemi en asgari zararla puan kayıplarıyla atlatmaktı. Bunu da başardığımızı düşünüyorum. Günden güne takımımız güçlenerek daha iyi bir grafik sergileyeceğine inanıyorum. Beşiktaş maçı da bir fırsat. Umarım zaferle 3 puanla maçtan ayrılacağız” diye konuştu.

Türkiye’de genel bir sıkıntı. Genel kurullar zamanla açısından daha erkene alınsa farklı bir durum ortaya çıkabilirdi. Genel kurul Ağustosta olunca ister istemez planlama açısından hem yönetimimiz hem de başkanımız o konuda eli kolu bağlı bir şekilde hamle yapamadı. Böyle bir planlama olunca da gecikmeli katıldık.

En büyük hedeflerimden bir tanesi Almanya'dan transferler gerçekleştirmek. Konyaspor'u fırsat kulübü olarak görmelerini isterim. Sadece gurbetçi futbolcular değil bütün yetenekli genç futbolcular. Hedefimizde tabiki onlar olacak. Eski Konyaspor'u yeniden yakalamak istiyoruz. Tek başıma yapabileceğim bir şey değil. Başkanımızın önderliğinde hem yönetim kurulu ile birlikte yeni bi yapılanma, scouting en önemlisi zamanında scouting . Bunu doğru zamanda yapıp hazır bi şekilde kamplara gitmek ve hocaya o oyuncuları tanıma fırsatı vermek en büyük hedeflerimden bir tanesi o. Tabiki Almanya kökenli, gurbetçi olmamım belki avantajı olacaktır. Tek amacım yetenekli, uzun vadeli düşünerek bu tarz oyuncuları Konyaspor'a kazandırmak.

Geçiş sürecinden geçiyoruz. Bunu en asgari puan kayıpları ile geçmek istiyoruz. Şu an lig sonu için hedef vermek çok erken. Tamamen maçtan maça düşünüp, durumun bizi nereye taşıyacağını göreceğiz. Sadece hedefimiz sağlıklı, ve güçlü Konyaspor oluşturup elbette hayallerimiz var, ama bu sezon gerçekleşir mi göreceğiz. Günü kurtarmak değil de uzun vadeli daha sağlam bir Konyaspor oluşturmak istiyoruz.

Hocamız beni de şaşırttı. Yaklaşımı inanılmaz pozitif. Herkesi kazanmak için uğraşan, kimseyi kaybetmeden tamamen 'baba şefkati' ile oyunculara yaklaşıyor. Direkt onunla irtibatta olabilmek benim için büyük bir şans. Her şeyi kendisiyle konuşup tartışıp fikir alışverişinde bulunuyoruz. Hocamız benim için büyük şans. Böyle bir pozisyonda ilk deneyimim. Ondan her gün bir şeyler öğrenmeye çalışıyorum. Umarım uzun süre Konyaspor'da başarılı olur ve bizi zaferlere taşır.

Tek hedefim Konyaspor'a katkı sağlamak. Bunu bu pozisyonda sağlamak benim için hiçbir şeyi değiştirmiyor. Sadece amacım Konyaspor'da başarılı olup kulübe katkı sağlamak. Zaman ne gösterir onu şu an hiç birimiz bilemeyiz. Şu an bu pozisyon kulübe katkı sağlamak için belki zamanla daha farklı şeyler konuşabiliriz. Net bir şey söylemek doğru olmaz.

Taraftarlar açısından Anadolu kulüpleri açısında sanki böyle uzaklaşma gibi bir durum söz konusu. Tek gayemiz tekrar taraftarımızı kazanmak. Onlarla birlikte bütün olmak. Bunu umarım Beşiktaş maçı ile başlatabiliriz. İki hafta sonrada Milli takımımızı Konya'da ağırlayacağız. Eminim orada stadımız full çekecektir. Isınma turunu Beşiktaş maçında başlatabilirsek güzel olur. Cidden onları çok özledik. Güzel anılarım var. Onlar bizim için itici güç. Yeniden yanımızda görsek bizim için çok güzel olur.

Kaynak:Konya'nın Sesi