Abdülkerim, Galatasaray ile şampiyonluğa yürüyor

Abdülkerim, Galatasaray ile şampiyonluğa yürüyor
Sezon başında Konyaspor'dan Galatasaray'a transfer olan Abdülkerim Bardakçı, yeni takımı ile şampiyonluğa yürüyor.

Sezon başında Konyaspor'dan Galatasaray'a transfer olan Abdülkerim Bardakçı, yeni takımı ile şampiyonluğa yürüyor.

Yaz transfer döneminde tüm İstanbul takımlarını peşinden koşturan ve sonunda Galatasaray'a imza atan Konyaspor'un alt yapısından yetiştirdiği Abdülkerim Bardakçı, takımı ile şampiyonluğa yürüyor.

5 gole doğrudan etki

Takıma transfer olduğu ilk günden bu yana ilk 11'de savunma hattının değişmez ismi olan 28 yaşındaki oyuncu bu sezon oynadığı 23 Süper Lig maçında 3 gol ve 2 asistle 5 gole katkı yaptı. Abdülkerim, dün oynanan Alanyaspor maçında da takımının ilk golüne imza atmıştı.

Savunmada kusursuz

Hücum da sağladığı gol katkılarının yanında asıl işi olan savunmada da çok iyi işler yapan Abdülkerim Bardakçı, pas arası, hava topu mücadelesi, top uzaklaştırma gibi alanlarda ligin en iyilerinden biri. Pas isabeti ile de orta saha oyuncuları ile yarışan Bardakçı, geriden oyun kurma özelliği ile takım pres yediğinde takımını rahatlatıyor.

Atalanta devrede

İtalyan basını Abdülkerim Bardakcı hakkında bomba bir transfer iddiasını ortaya attı. Serie A ekiplerinden Atalanta'nın Abdülkerim Bardakcı'nın transferini ciddi anlamda düşündüğü kaydedildi. Sky Italia'nın haberine göre; Atalanta'nın Abdülkerim Bardakcı için Galatasaray'a 4 milyon euro teklif etmeye hazırlandığı belirtildi. Öte yandan Serie A ekibinin bir sonraki satıştan da yüzde 10 pay vermeyi kabul ettiği vurgulandı. Galatasaray'a henüz resmi bir transfer teklifinin gitmediği ancak sarı-kırmızılıların da bu bedellerle yapılacak olası bir transfere izin vermeyeceği belirtildi. 28 yaşındaki stoper için Rus kulüplerinden Zenit ile CSKA Moskova'nın da devreye girebileceği belirtiliyor.

Fenerbahçe ile fark 9

Ligde 29 haftayı en yakın takipçisi Fenerbahçe'nin 6 puan önünde 66 puanla bitiren sarı-kırmızılılar, 30. haftada Corendon Alanyaspor'a konuk oldu. Rakibini 4-1 mağlup eden Galatasaray, puanını 69'a, sarı-lacivertlilerle arasındaki farkı ise maç fazlasıyla 9'a yükseltti.