1922 Konyaspor'da görevi bırakmaya hazırlanan Osman Baharoğlu 6 aylık serüveni değerlendirdi

1922 Konyaspor'da görevi bırakmaya hazırlanan Osman Baharoğlu 6 aylık serüveni değerlendirdi
 Muhabir
1922 Konyaspor Başkanı Osman Baharoğlu bayramdan sonra yapılacak Olağanüstü Genel Kurul'da göreve devam etmeme kararı aldı. Başkan Baharoğlu, 6 aylık süre zarfında 1922 Konyapor'da yaptıklarını Konya'nın Sesi'ne değerlendirdi.

1922 Konyaspor Başkanı Osman Baharoğlu bayramdan sonra yapılacak Olağanüstü Genel Kurul'da göreve devam etmeme kararı aldı. Başkan Baharoğlu, 6 aylık süre zarfında 1922 Konyapor'da yaptıklarını Konya'nın Sesi'ne değerlendirdi.

1922 Konyaspor Kulübünü yeniden ayağa kaldırdıklarını ifade eden Baharoğlu; "Ben ve arkadaşlarım 8 Aralık tarihinde göreve geldik ve 1922 Konyaspor'da 6 ay gibi kısa sürede adeta devrim niteliğinde işler başardık. Hızlı bir şekilde bizleri daha yukarıya çıkartacak bir teknik ekip kurduk ve bununla beraber kadro yapısını değiştirdik. Elbette Konyaspor Akademi'den yetişen genç oyuncular bizim göz bebeğimiz ancak 3.Lig'in kendine özgü gerçeklikleri var eğer bunlardan uzak kadro yapısı oluşursa kötü sonuçlar görmek mümkün. 3.lig'in gerçeklerine uygun kadro ve oyun yapısıyla ikinci yarıda maçlarımızı oynadık beklenen ve istenilen sonuçlar geldi ve sağ salim takımımızı 3.Lig'de tutmayı başardık" dedi.

"Ekonomik olarak kulübü düzlüğe çıkarttık"

Kulübü ekonomik olarak düzlüğe çıkarttıklarını söyleyen Baharoğlu; "Ekonomik olarak da kulübümüzü yeniden düzlüğe çıkartacak hamleler yaptık. Geçmişe dönük tüm futbolcu ödemelerini temizledik. Mahkemelik olduğumuz oyuncularla uzlaştık ve bu konudaki tüm dosyaları temizledik. Kulübün borcunu büyük oranda azalttık. Bu noktada her zaman bizlere destek veren Konyaspor Kulüp Başkanımız Ömer Korkmaz'a, İkinci Başkanımız Adem Bulut'a, tüm Konyaspor yönetim kurulunda yer alan tüm yönetici arkadaşlarımıza ve bizlere destek veren Konyalı iş insanlarına teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

"Tesislerde önemli düzenlemeler getirdik"

1922 Konyaspor'un tesisinde değişiklikler yaptıklarını belirten Baharoğlu; "Zafer bölgesinde bulunan tesislerimizde değişiklikler yaptık. Bizler göreve geldiğinde tesislerde barınma, yemek ve sosyal aktivite gibi temel sorunlar vardı. Futbolcularımızın kaldığı odaları düzenledik, yeniden 3 öğün besleyici, futbolcu menüsü dediğimiz ürünlerle geçiş yaptık. Bunları anlatırken biraz çekiniyorum, bunlar zaten olması gereken hususlar ancak geçmiş dönemde maalesef fazlasıyla ihmal edilmiş ve üzerine düşülmemiş. Yeniden bunları sağlayarak futbolcu sağlığı noktasında büyük adımlar attık" şeklinde konuştu.

"Aday olmayacağım"

Olağanüstü Genel Kurul'da görevi bırakacağını belirten Baharoğlu; "6 aylık süreçte hem Konyaspor yöneticiliği hem de 1922 Konyaspor başkanlık sürecinde yoruldum. İki takımımızda son haftalarda ligde kalmayı başardı ve bu süreç bizi etkiledi. Burada yaşadıklarımız bizleri de yöneticilik anlamında oldukça geliştirdi. 1922 Konyaspor'daki kan değişiminin kulübümüz adına hayırlı olacağını düşünüyorum. Olağanüstü Genel Kurul'da yeniden aday olmayacağım. Görevi hevesli ve bu işi yürütebilecek bir kardeşimize devretmeyi planlıyorum, Ömer Korkmaz başkanımız da sürece hakim. 1922 Konyaspor için en doğru kararı vereceğimizi düşünüyorum. 6 ay boyunca birlikte çalıştığım tüm yönetim kurulu arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" açıklamalarını yaptı. HALİL YILMAZER