1922 Konyaspor'da Başkan Kariman'dan açıklama: Sabırlı olacağız

1922 Konyaspor'da Başkan Kariman'dan açıklama: Sabırlı olacağız
 S.Yazı İşleri Müdürü
1922 Konyaspor Teknik Direktör İsmail Aksu ile yola devam edecek. Kulüp Başkanı Muhammet Mustafa Kariman, sabırlı olduklarını ve kötü süreci atlatacaklarını ifade etti.

Yapalı İnşaat 1922 Konyaspor Teknik Direktör İsmail Aksu ile yola devam edecek. 5 maçlık galibiyet hasreti çeken Yavru Kartal, Alanya maçı öncesinde teknik direktör değişikliğine gitmek istemedi. Kulüp Başkanı Muhammet Mustafa Kariman, sabırlı olduklarını ve kötü süreci atlatacaklarını ifade etti.

3.Lig 3.Grup’ta mücadele eden 1922 Konyaspor, kötü bir periyottan geçiyor. Ligde çıktığı ilk maçta evinde Karabük İdmanyurdu’nu mağlup eden Yavru Kartal sonrasında oynadığı 4 lig ve 1 kupa maçı olmak üzere 5 maçtan galibiyet çıkartamadı. Viranşehir ve Pazarspor ile berabere kalan temsilcimiz deplasmanda Aliağa’ya 3-0 ve iç sahada Çankaya’ya 2-1 mağlup oldu. Yavru Kartal, Türkiye Kupası 1.Tur maçında ise Uşakspor'a deplasmanda mağlup olmuştu. 1922 Konyaspor, 5 maçta topladığı 5 puan ile birlikte küme düşme hattının 1 basamak üstünde 13.sırada haftayı noktaladı.

Yönetim devam kararı aldı

Galibiyet hasreti 5 maça çıkan yeşil-beyazlılarda Teknik Direktör İsmail Aksu da tartışılmaya başlandı. 1922 Konyaspor yönetimi Pazar günü gerçekleştirdiği toplantının ardından teknik direktör İsmail Aksu ile yola devam etme kararı aldı. Ligin 6.haftasında 13 Ekim Pazar günü deplasmanda oynanacak Alanya 1221 FSK maçında takımın başında İsmail Aksu olacak. Cezası nedeniyle Çankaya maçını tribünden izleyen Aksu, Alanya maçıyla yeniden takımının başında saha kenarında yerini alacak.

Başkan Kariman: Sabırlı olacağız

1922 Konyaspor Kulüp Başkanı Muhammet Mustafa Kariman yaptığı açıklamada; “Son 4 maçta galip gelemedik ama oyun anlamında sahada iyi şeyler gösteriyoruz. Bu puan kayıplarında takım olarak herkesin hataları var. Sezonun başında bir aile olma hayaliyle yola çıktık ve burada da iyi bir yönetim kurulu oluşturduk. Bunun akabinde gelişmek isteyen, aklı sürekli oyun olan bir teknik direktör göreve getirdik. İsmail hocamızın çalışmalarından memnunuz. Kendisi bu takım için sezon başından beri emek veriyor. Sabırlı olacağız. Güzel ve iyi bir yapı oluşturduk, bunu hemen yıkmak istemiyoruz, böyle bir niyetimizde yok zaten. Hocamız ile yola devam ediyoruz. Bizlerde çok fazla emek verdik, sezona İsmail Aksu yönetiminde başladık. Çankaya SK maçında çok net pozisyonlar yakaladık. Belki de farklı bir şekilde kazanacağımız maçı 2-1 kaybettik. Hepimiz üzülüyoruz, emeklerimizin karşılığını tabela sonucunda almayı elbette istiyoruz. Zor bir periyottan geçiyoruz ancak buradan birlik ve beraberlik içinde çıkacağız. Alanya maçıyla birlikte de yeni bir sayfa açmayı hedefliyoruz” dedi.

Hazırlıklar başladı

Cumartesi günü oynadığı maçın ardından Pazar gününü izinli geçiren Yavru Kartal bugün yapacağı yenileme antrenmanıyla birlikte Alanya maçının hazırlıklarına başlayacak. Saraçoğlu Tesislerinde toplanacak yeşil-beyazlılar kritik maçın starını verecek. Hafta boyunca çalışmalarını Konya’da sürdürecek olan 1922 Konyaspor, cumartesi sabah saatlerinde son antrenmanını yaptıktan sonra öğlen saatlerinde karayolu ile Alanya’ya hareket edecek.

Alanya’nın 1 puanı bulunuyor

Rakip Alanya ise sezon başlangıcından kısa süre önce oldukça genç bir takım olarak kuruldu. Ağırlıklı olarak 1999-2004 doğumlu oyunculardan kurulu oyan Akdeniz ekibi 1 puanla ligin son sırasında yer alıyor. Ligin ilk maçında Yozgat B. Bozok ile 1-1 berabere kalan Alanya sonrasında oynadığı 1923 Mustafa Kemal Paşa, Ayvalıkgücü, Sinopspor ve Efeler 09 maçlarının tamamını kaybetti. 13 Ekim Pazar günü Milli Egemenlik Stadyumunda oynanacak karşılaşma saat 15’te başlayacak.