1922 Konyaspor Başkanı Tezcan: Amacımız Konyaspor'a oyuncu yetiştirmek!

1922 Konyaspor Başkanı Tezcan: Amacımız Konyaspor'a oyuncu yetiştirmek!
1922 Konyaspor Kulüp Başkanı Fevzi Tezcan, Ziraat Türkiye Kupası'nda oynanan Talasgücü Belediyespor maçının ardından soruları yanıtladı. Tezcan; "Konyaspor ile güzel bir şekilde görüşüyoruz. Bizim amacımız Konyaspor’a oyuncu yetiştirmek" dedi.

1922 Konyaspor, Ziraat Türkiye Kupası 1.Tur maçında evinde Talasgücü Belediyespor ile karşılaştı. Yeşil-beyazlılar, normal süresi ve uzatma dakikaları berabere biten maçta seri penaltı atışlarıyla Kayseri ekibine mağlup oldu ve kupadan elendi.

1922 Konyaspor Kulüp Başkanı Fevzi Tezcan, Ziraat Türkiye Kupası'nda oynanan Talasgücü Belediyespor maçının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"14 antrenmanla 4 maça çıktık"

Seri penaltı atışlarının ardından mağlup olduklarını ifade eden Tezcan; "Üzücü bir yenilgi oldu. Penaltılara kadar iyi getirmişti takımımız. Hazır olmamasına rağmen iyi bir 90 dakika, iyi bir 120 dakika oynadık. Penaltılarda avantaj sağlamamıza rağmen elendik. Tabiki üzülüyoruz. Hazırlıklara geç başladık. Çocuklara da fazla bir şey söyleyemiyoruz. 14 antrenmanla 4 tane maça çıktılar. Yine özverili oynuyorlar. Genç bir ekip olmanın artı ve eksilerini yaşıyoruz. Çocuklarımıza güveniyoruz. Hocalarımıza güveniyoruz. Zaman içerisinde daha çok düzeleceğine inanıyoruz takımımızın. Sabırlı olalım diyoruz. Genç bir ekibiz, geç hazırlandık. Söylenecek fazla da bir şey yok. Süreci herkes biliyor. Sabırlı olacağız, çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

"Puan ve puanlar bekliyoruz"

Ligin 4.haftasında Kuşadası maçı hakkında konuşan Başkan Tezcan; "Hafta sonu Kuşadasıspor maçımız var. İçerde sadece 1 galibiyet ile çocukların özgüvenin biraz daha artacağını, kendilerine geleceğini inanıyor ve güveniyoruz. Kuşadası maçında puan ve puanlar bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

"Amacımız Konyaspor’a oyuncu çıkartabilmek"

Konyaspor Akademi’den 4 tane futbolcu takviyesi yaptık diyen Tezcan; "Bir tane de A takıma yükselmiş oyuncu aldık. Konyaspor ile beraber hareket ediyoruz. İşbirliğimizde iyi. Güzel bir şekilde görüşüyoruz ve fikir alışverişinde bulunuyoruz. Bizim amacımız Konyaspor’a oyuncu çıkartabilmek. Hedefimiz o. 1922 Konyaspor şampiyon olsa ne olacak, yukarıya oyuncu çıkartamadıktan sonra., lige çıksa ne olacak. Daha önceki yıllarda 2.Lig’de mücadele etti. Oyuncu çıkartmadığınız zaman hedefe ulaşmamış oluyorsunuz" şeklinde konuştu.

"Herkesin 1922 Konyaspor'a destek çıkması lazım"

Konya şehrinden, ve Konyalılardan destek beklediklerini söyleyen Başkan Tezcan; "Tribünleri gördük. Hazırlık maçı niteliğinde oynandı. Oysa ki üniversitenin içindeyiz. Öğrenciler henüz gelmedi, onların desteğini alamıyoruz. Bu takıma herkesin sahip çıkması lazım. Konyaspor’unu seven taraftarıyla, seyircisiyle, amatör branşlardaki oyuncusuyla hocasıyla bu takıma destek olması lazım. Konya’da iki tane profesyonel takım var. Bir tanesi Konyaspor, diğeri 1922 Konyaspor. Hepimizin sahip çıkması lazım, destek bekliyoruz" açıklamalarını yaptı.

"Bu seneki hedefimiz ligde tutunabilmek"

Pilot takım olarak ligde kalmayı hedefliyoruz diyen Tezcan; "Şampiyonluk hedefimiz yok. Sezona erken başlamış olsaydık, 2-2,5 ay öncesinden hazırlık dönemi geçirmiş olsaydık bu takım ruhunu erken yakalamış olsaydık, hedefi biraz da sporcular belirler. Şu an 14 gün içinde 4 maça çıkmış bir ekibe ne gibi bir şampiyonluk bekleyebiliriz. Oynadığımız rakiplerin hazırlık dönemleri ve bütçeleri ortada. Bizim takımımızdaki oyuncularımız asgari ücretle fedakârlık yapmış aslan gibi gençleri sahaya sürüyoruz. Konya’da 2005 doğumlu futbolcuyu genç diye oynatamayan amatör takımlar var. Biz profesyonel liglerde bu oyunculara şans veriyoruz. Bu seneki hedefimiz ligde tutunabilmek" dedi.

"B Planlarımız olacak"

Transfer konusunda düşüncelerini söyleyen Tezcan; "Bizler bu çocuklara güveniyor ve inanıyoruz. Yola onlarla devam edeceğiz. Kötü sonuçlar gelmeye devam ederse B planlarımız olacak. Bu çocukların zamanla daha iyi olacağına ve puanlar toplayacağına inanıyorum" açıklamalarını yaptı. Halil Yılmazer

Kaynak:Konya'nın Sesi