100 yıllık festival başladı

100 yıllık festival başladı
Konyaspor’un 100. yılına özel düzenleyeceği festival bugün stant alanı açılışı ile start aldı ve 19 Haziran Pazar gününe kadar devam edecek. Festivalin ilk gününde Demet Akalın - Soner Sarıkabadayı - Ece Seçkin sahne alacak.

Bugün sabah saat 10’da başladı

Mart ayında gerçekleştirilen gala gecesi ile 100. yıl etkinliklerine start veren Konyaspor Kulübü, 9 gün sürecek festivalin hazırlıklarını tamamladı. Yeşil-beyazlı ekipte festival programı bugün sabah saat 10’da resmen başladı. Yaklaşık 2 milyon ziyaretçinin ağırlanması beklenen festival, 19 Haziran Pazar günü sona erecek. Stadyum içerisi ve dışarıdaki etkinlik alanında düzenlenecek konserlerle renklenecek 100. yıl festivali'nin açılış ve kapanışında ise ışık ve lazer şovlarla mapping gösterimleri yapılarak katılımcılara unutulmaz anlar yaşatılacak. Birçok sanatçının yer alacağı festival alanında ise onlarca alışveriş ve gıda standı lunapark ve panayır alanları ile taraftarların tüm zamanlarını eğlenerek geçirmeleri sağlanacak. Stadyum içi konserler biletli, festival alanı konserleri ise halka açık olacak.

Gün boyu eğlence

Festival programı saat 10.00’da başladı. Saat 16.30’a kadar vatandaşlar stantlarda vakit geçirecek. Saat 16.30 ile 18.30 arasında stadyum dışında ücretsiz halk konserleri gerçekleştirilecek. Saat 19.30’da ise stadyuma giriş başlayacak. Stadyum içinde görsel şovlar ve ücretli halk konserleri yapılacak. Renkli geçecek kutlamaların ilk gününde Demet Akalın, Soner Sarıkabadayı ve Ece Seçkin sahne alacak. Stadyum içindeki konser biletleri 100 TL olarak satılırken, Konyaspor Passolig sahipleri biletleri 80 TL'den satın alabiliyor. Ayrıca kombine bilet fiyatlarının 612 ile 765 TL olarak satılırken ve 7 yaş üzeri için bilet zorunluluğunun olduğunun altını çizdi. Engelli taraftarlar ise belirlenen kontenjanla beraber maç günü gişeden ücretsiz biletlerini temin edebilecek.

Festivale büyük bir ilgi var

Konyaspor Genel Sekreteri Sertaç Tuza, yeşil-beyazlı kulübün 100. yılını büyük bir coşkuyla kutlayacaklarını söyledi. Takımın sezonu üçüncü sırada tamamladığını aktaran Tuza, festivalin 11-19 Haziran'da MEDAŞ Konya Büyükşehir Stadyumu'nun içinde ve dışında gerçekleştirileceğini aktardı. Tuza, etkinliklerde, 27 konser ile ışık, lazer ve görsel şovların yer alacağını belirterek, “Asırlık çınar Konyaspor'a yakışır şekilde 100. yılı kutlamak istiyoruz. Konyaspor taraftarları, şehir halkı ve çevre illerden festivalimize büyük bir ilgi var” diye konuştu.

Unutulmaz 9 gün yaşanacak

Stadyum dışına kurulacak yaklaşık 300 stantta vatandaşların yöresel yemekleri tadacağını ifade eden Tuza, şunları kaydetti: “Bu stantlarda vatandaşlarımız yöresel ürünleri satın alabilecek, kurulan lunaparkta eğlenecek ve dışarıda yapılacak ücretsiz 9 konserle coşkuyu doyasıya yaşayacak. Stadyum içinde ise akşam 19.30 itibarıyla program başlayacak ve konserlerimiz olacak. Buradaki konser biletleri, Konyaspor passolig sahiplerine indirimli olarak satılıyor. Şehrimize unutulmaz 9 gün yaşatılacak festivale herkesi bekliyoruz.”

Her gün 3 sanatçı

Festival boyunca her gün 3 müzisyen Konyalıları coşturacak. Bu konserlerden ikisi ücretsiz, biri ise stadyumda ücretsiz olacak. İşte konser takvimi

11 Haziran: Demet Akalın-Soner Sarıkabadayı-Ece Seçkin

 

12 Haziran: Linet-Cengiz Kurtoğlu-Ahmet Şafak

13 Haziran: Göksel-Manga-Eypio

14 Haziran: Burcu Güneş-Serdar Ortaç-Kutsi

15 Haziran: Teoman-Mehmet Erdem-Çağatay Akman

16 Haziran: Ziynet Sali-Hakan Altun-Gökcan Sanliman

17 Haziran: Funda Arar-Kubat-Resul Dindar

18 Haziran: Gülben Ergen-Ferhat Göçer-Gripin

19 Haziran: Haluk Levent-Ceza-Aydilge