Konya Büyükşehir’den önemli galibiyet

Konya Büyükşehir’den önemli galibiyet
 Muhabir
Konya Büyükşehir Belediyespor, 6. hafta maçında sahasında Haremspor’u 73-67 mağlup ederek ligdeki 4. galibiyetini aldı

Konya Büyükşehir Belediyespor, 6. hafta maçında sahasında Haremspor’u 73-67 mağlup ederek ligdeki 4. galibiyetini aldı

Basketbol 1. Ligi’nde 6. hafta heyecanı yaşanıyor. Konya Büyükşehir Belediyespor, evinde Haremspor’u konuk etti. Selçuklu Belediyesi Spor Salonu’nda oynanan mücadelede tribünlerin büyük kısmı oldu.

Karşılaşma oldukça coşkulu bir atmosferde oynandı. Sakatlığı geçen Muhammet Emin Kalkan da ilk kez süre aldı. Maça çok iyi başlayan Büyükşehir, henüz ilk çeyrekte çift haneli farkı yakaladı. Çeyreğin sonlarına doğru temsilcimizinn basit top kayıplarını iyi değerlendiren konuk takım, farkı düşürdü. İlk çeyreği Konya BBSK, 20-18 önde tamamladı. İkinci periyot dengeli giderken, son anlarda tempoyu arttıran Büyükşehir, farkı yeniden arttırdı ve soyunma odasına 50-38 önde girdi. Üçüncü çeyrekte Konya Büyükşehir, Khalid Thomas’ın etkili oyuncuyla farkı korudu ve son çeyreğe 63-51 önde girdi. Son periyotta skorbord arızası nedeniyle maç yaklaşık 15 dakika sürdü. New Williams’ın 5 faul almasının ardından Konya BBSK, hücumda bir süre kriz yaşadı ve fark 7’ye kadar düştü. Farkın daha çok kapanmasına izin vermeyen sarı-siyahlı ekip, maçtan 73-67 galip ayrıldı. Mücadelenin ardından iki takım oyuncuları ve teknik heyeti arasında bir süre gerginlik yaşandı.

Amerikalılar taşıdı

Ligdeki 4. galibiyetini Büyükşehir’de Khalid Thomas 27 sayı, 8 ribaunt, 3 asistle galibiyeti getirdi. New Williams 18 sayı, 5 ribaunt, 3 asist, 2 top çalma ile oynadı. Ligdeki 4. yenilgisini alan Haremspor’da ise Jordan Johnson 26 sayı, 5 ribaunt, 5 asistle oynadı. Konya BBSK, 7. hafta maçında da evinde olacak ve 18 Ekim Cuma günü saat 18.00’de Finalspor’u konuk edecek.