Konya Büyükşehir'de koç Ertetik'ten altı haftalık değerlendirme

Konya Büyükşehir'de koç Ertetik'ten altı haftalık değerlendirme
 Muhabir
Haremspor’u mağlup ederek ligdeki 4. galibiyetini alan Konya Büyükşehir Belediyespor’da koç Volkan Ertetik, bu sezon başlangıcını beklediklerini belirterek, şu an her şeyin yolunda gittiğini söyledi

Haremspor’u mağlup ederek ligdeki 4. galibiyetini alan Konya Büyükşehir Belediyespor’da koç Volkan Ertetik, bu sezon başlangıcını beklediklerini belirterek, şu an her şeyin yolunda gittiğini söyledi

Türkiye Sigorta Basketbol 1. Ligi’nde (TBL) 6. hafta maçında taraftarının önünde Haremspor’u 73-67 mağlup eden Konya Büyükşehir Belediyespor’da moraller yerinde. Sarı-siyahlı ekip, geride kalan 6 haftada 4 galibiyet ve 2 yenilgi alarak play-off potasına yerleşti. Konya BBSK, ligin 7. haftasında da evinde olacak 18 Ekim Cuma günü Finalspor’u konuk edecek. Büyükşehir, bir günlük izin sonrasında bugün yapacağı antrenmanla çalışmalarına başlayacak. Muhammet Engin Kalkan’ın da sakatlık sürecinin ardından forma giymeye başlaması da teknik heyetinin yüzünü güldürdü.

“TAKIM SANKİ 2-3 YILDIR BİRLİKTE OYNUYOR”

Koç Volkan Ertetik, Haremspor karşısında aldıkları galibiyeti değerlendirdi. İç sahada kazanmanın önemine vurgu yapan Ertetik, “Haremspor iyi bir takım, iyi basketbol oynayan bir takım. Kendi evimizde maç kaybetmememiz gerekiyor. O maçlardan bir tanesiydi. Çok yoğun bir haftadayız, 3 gün önce Ankaragücü'ne kaybettikten sonra bu maçın önemi bizim için daha da arttı. Çocuklar maça çok iyi başladılar. Aralarda tabii ki düşmeler oldu ama yine maç sonlarını gerçekten 2-3 sene beraber oynayan çocuklar gibi oynuyorlar. Bu çok önemli bir şey bizim için. Savunmayı yine söylüyorum, savunmayı biraz daha arttırdığımız zaman istediğimiz zaman daha iyi olacağını düşünüyorum. Şimdi cuma günü Finalspor ile çok önemli bir maçımız var. Onlar da çok iyi bir takım. Bugün taraftarımız çok güzeldi ama biraz daha fazla bekliyoruz” dedi.

“DAHA İYİ OLMAMIZ LAZIM”

Savunma daha iyi olmaları gerektiğini kaydeden Ertetik, “Yediğimiz sayı ortalaması 80'in üzerinde. Yüksek bir skor. 6. haftayı oynadık, artık biraz oturması lazım. Maça başlarken bunu konuştuk takımla. Çocuklarla da bunun bilincinde. Bu maçta biraz daha istediğimiz seviyeye geldi ama daha iyi olmamız lazım” diye konuştu.

“HER ŞEY YOLUNDA”

44 yaşındaki başantrenör, fikstür avantajını değerlendirdiklerini kaydederek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Konuşmuştuk sezon başında, fikstür avantajımız vardı. Yani bekliyorduk aslında bu durumu. Trabzon zor bir rakipti, kazanmayı başardık. Şu anda istediğimiz her şey oluyor, fikstür avantajını değerlendiriyoruz. Cuma günü de kazanırsak iyi bir ivme yakalamış olacağız. Her maça iyi hazırlanarak bu durumu sürdürmek istiyoruz.”

“HERKES ÇOK İSTEKLİ”

Volkan Ertetik, son olarak faul problemine giren New Williams hakkında konuşarak, “New Williams iki haftadan beri MVP oluyordu. Rakipler de ona hem sert yapıyorlar hem de önlem alıyorlar. New Williams buraları oynamasını da biliyor, yavaş yavaş da öğreniyor. Savunma yapmak istedi bu maçta. Savunma yapmak isteyince de 5 faul aldı. Herkes çok istekli. Gerçekten güzel bir takım olma yolunda ilerliyoruz. İnşallah daha iyi olacağız” ifadelerini kullandı.