İftara ne pişirsem? Konya Mutfağı'ndan Kenevir Helvası
İftar sofralarınız için her güne özel olarak belirlenmiş en güzel iftar yemekleri tarifleri, pratik ve lezzetli iftara özel yemek tarifleri püf noktaları ile Konya'nın Sesi'nde sizlerle birlikte...
KENEVİR HELVASI
Malzemeler:
1 su bardağı üzüm pekmezi
1,5 su bardağı kenevir
1 su bardağı fıstık
1 su bardağı badem
1 su bardağı ceviz
1 su bardağı susam
Leblebi tozu
Yapılışı:
1 su bardağı pekmezi kısık ateşte ağır ağır kaynatın. 1,5 su bardağı kenevir tohumunu, teflon bir tavada kokusu çıkana kadar kavurun. Ceviz, badem ve fıstığı iri iri dövün; kenevir tohumlarının üzerine ekleyin. Bütün malzemeler kavrulduktan sonra, üzerine kaynar pekmezi dökün. Diğer tarafta leblebi tozunu bir tepsinin tabanını kaplayacak şekilde serpin. Pekmezli karışımı, leblebi tozu serpilen tepsiye dökün ve soğutup servis yapın.