İftara ne pişirsem? Konya Mutfağı'ndan Etli Topalak

İftara ne pişirsem? Konya Mutfağı'ndan Etli Topalak
İftar sofralarınız için her güne özel olarak belirlenmiş en güzel iftar yemekleri tarifleri, pratik ve lezzetli iftara özel yemek tarifleri püf noktaları ile Konya'nın Sesi'nde sizlerle birlikte...

İftar sofralarınız için her güne özel olarak belirlenmiş en güzel iftar yemekleri tarifleri, pratik ve lezzetli iftara özel yemek tarifleri püf noktaları ile Konya'nın Sesi'nde sizlerle birlikte...

ETLİ TOPALAK

MALZEMELER:

750 g kıyma

1 su bardağı ince bulgur

1 yumurta

Yarım demet maydanoz

1 yemek kaşığı un

Tuz

Karabiber

1 su bardağı nohut

1 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı domates salçası

1 tatlı kaşığı biber salçası

4 su bardağı et suyu

7-8 dal ince kıyılmış maydanoz

YAPILIŞI:

Kıyma, ince bulgur, yumurta, ince kıyılmış maydanoz, un, tuz ve karabiberi geniş bir kasede yoğurun. Misket büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayarak köfteler hazırlayın. Bir gece öncesinden suda beklettiğiniz nohudu haşlayın. Suyunu süzdükten sonra kabuklarını soyun. Tereyağını bir tencereye alın ve salçaları ekleyip kokuları gidene kadar kavurun. Et suyunu ilave edip kaynatın. Köfte ve nohudu da katıp kısık ateşte köfteler yumuşayana kadar pişirin. Servis tabağına alıp üzerini maydanozla süsleyin. Afiyet olsun…