İftara Ne Pişirsem? İrmik Helvası Tarifi

İftara Ne Pişirsem? İrmik Helvası Tarifi
İftar sofralarınız için her güne özel olarak belirlenmiş en güzel iftar yemekleri tarifleri, pratik ve lezzetli iftara özel yemek tarifleri püf noktaları ile Konya'nın Sesi'nde sizlerle birlikte...

İftar sofralarınız için her güne özel olarak belirlenmiş en güzel iftar yemekleri tarifleri, pratik ve lezzetli iftara özel yemek tarifleri püf noktaları ile Konya'nın Sesi'nde sizlerle birlikte...

KONYA MUTFAĞI’NDAN

İRMİK HELVASI

Malzemeler:

1 su bardağı sadeyağ veya tereyağı

2 yemek kaşığı helva fıstığı

2 su bardağı irmik

2 su bardağı şeker

2 su bardağı süt

Yapılışı:

Bir tencerede yağı eritip tencereye fıstık ve irmikleri ilave ederek hafif ateşte irmik ve fıstıklar sararıncaya kadar tahta kaşıkla karıştırarak kavurun. Başka bir tencereye şeker ile süt ilave edin ve orta hararetli ateşe koyup şeker eriyinceye kadar karıştırın. Kaynamış olan şekerli sütü, kıvamı gelmiş olan irmiğe ilave edin ve tencerenin kapağını kapatıp hafif ateşte pişirin. Helva suyunu çekince tekrar karıştırın. Ardından tencereye temiz bir kağıt koyun ve kapağı kapatıp dinlendirin. Pişen helvayı tahta kaşıkla karıştırarak tane tane olmasını sağlayın. Afiyet olsun…