Konya’yı Meram’da Buluşturacak Tesis Açıldı!

Konya’yı Meram’da Buluşturacak Tesis Açıldı!
 Muhabir
Konya Büyükşehir Belediyesi ve Meram Belediyesi iş birliğiyle hayata geçirilen Konevi Sosyal Tesisleri'nin açılışı gerçekleştirildi.

Tesisin açılış konuşmalarını yapan Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, “Burası sosyal tesisten beklenen neyse hepsini içine karıştıracak şekilde projelendirdi. 10 bin metrekare kapalı alana sahip olan bu bölgeye sosyal kültürel ve ekonomik alanda değer katacak Konevi ve Sosyal Tesisi, Bilgehane Gençlik Merkezi, Emekliler Lokali, yüzme havuzu, spor salonu, bay ve bayan fitness salonları, saunası, hamamı, kapalı ve açık otopark alanları ve bölgenin ihtiyacı olan ticari alanlar bulunuyor. Tesiste beş adet meslek üç adet atölye mevcut alanıyla birlikte idari alanlar, ticari alanda ise market ve deposu ile birlikte beş adet iş yeri bölgemize hizmet verecek oturma ve servis alanlardan oluşan emekliler lokalimiz ise çınarlarımıza hizmet edecek tefriş yapısı iç dizayn verimliliği ve sahip olduğu tüm bu özellikleriyle bir sosyal tesisi farkını ortaya koyacak ve burada yer alan herkesin inşallah beğenisi kazanacak" dedi.

dsc-0290.jpg

Tesisin yapılış aşamasında geçirdiği süreci anlatan Kavuş, "Bu tesisi değerli kılan bir diğer etken de burada yaşanan zorlu süreç kısaca özet geçmek istiyorum yıllarca sadece Meram değil Konya’nın kültür merkezi olan bir çok etkinliğe programa ev sahibiliği yapan en önemli merkezlerin başında gelen Konevi Kültür Merkezi idi burası tabii ki 2016 yılında son 40 yılın en yoğun kar yağışı ile beraber çatısı ve üzeri ciddi hasar almıştı. Bu bölgenin incelemenin neticesinde arsası yüzünden pahalıya giren bir iş olacağından burayı yıkıp bölgenin tüm ihtiyacı olan bütün sosyal işleri burada yapacağımız bir bina yapmaya Konya Büyükşehrimizle beraber karar verdik tabii Büyükşehir Belediyemiz olmasa bu işi asla yapmamız mümkün değildi” ifadelerini kullandı.

dsc-0298.jpg

ESKİ KÜLTÜR MERKEZİ YENİ PROJEYLE AYAĞA KALKTI

Konevi Sosyal Tesisleri’nin Konya Büyükşehir ve Meram Belediyesi’nin ortaya koyduğu gayretin ürünü olduğunu söyleyen AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, “Eski kültür merkezi hem partimizin hem siyasi partilerin hem de kültürel faaliyetlerin yapıldığı bir mekandı başına gelen kış şartlarının yorması sebebiyle yeni bir projenin hayata geçmesini mecbur etmiştir. Kıymetli Büyükşehir Belediye Başkanımızın ve Meram Belediye Başkanımızın oturup burada ne yapılabilir birlikte bir emek ortaya koyup bölgeye güzel bir tesis kazandırmayı şehrimizi büyütmeyi örnek modeller gerçekleştirmek adına yaptıkları gayretin bir ürünü. Güzel bir iş birliği bereketle sonuçlanan bir eser hem mahallemizin hem de bu yörenin pek çok faaliyetini ve 7’den 77’ye en genç yavrumuzdan en ihtiyar delikanlıya kadar herkesin hizmet alacağı kardeşlerimizin beylerin bu mekandan istifade edeceği gerçekten takdire şayan bir yer. Konya’nın bu huzur ikliminin gelişmesinde kıymetli valimizin tüm kamu kurumlarımızın ve yönetimlerimizin uyum içinde olması bu bereketi sağlıyor. Bu şehrin güzel insanlarından medyasına kadar herkes şehir için var onun için ben de bu şehir için ter döken emek veren herkese şükranlarımı ifade ediyor tesisimizin hayırlı ve mübarek olmasını diliyorum” dedi.

dsc-0305.jpg

ESER SİYASETİNİN ÖRNEĞİ

Yıllarca sürüncemede kalan bölgenin işletmesini Meram Belediyesi’yle birlikte üstleneceklerini ifade eden Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Mübarek bir günde böyle güzel bir tesisin açılışını gerçekleştiriyoruz Meram Belediye Başkanımız süreci anlattı hakikaten zor zahmetli meşakkatli bir işti ama ortaya çıkan eser bütün bu zorlukları ortadan kaldırıyor. Bu bölgede yaşayan insanlarımızın ihtiyaçlarını giderecek bir tesisin hayata geçirildiğini görüyoruz burada ifade etmek istediğim şey şu biz AK Parti belediyeleri olarak her zaman eser siyaseti yaptık bakın seçimlerden iki ay geçmiş böyle önemli bir tesisin açılışını gerçekleştiriyoruz. Durmadan dinlenmeden şehrimize yeni bir eser kazandırmak için yoğun bir gayret içerisindeyiz ve bunu birlikte yapıyoruz bu iş yıllarca sürüncemede kalmıştı ve Meram Belediyemizle birlikte partnerlik ederek böyle güzel bir tesisin açılışını gerçekleştiriyoruz. Bu Tesisin işletmesinde de birlikteliğimiz devam edecek alttaki spor alanları ve emeklilik konağı Meram Belediyemiz tarafından işletilirken üst kattaki Bilgehanesi üç belediyemiz tarafından işletilecek. Bilgihane artık Konya’nın en ünlü markalarından birisi haline geldi. Bu Bilgehanemiz Konya’da açılan 25. Bilgihane ve 15 bin çocuğumuza eğitim veriyoruz” diye konuştu.

dsc-0313.jpg

YENİ NESİLLERE BÜYÜK BİR ARMAĞAN

Tesisin medeniyetin değerlerini gençlere aktaracağını belirten Konya Valisi Vahdettin Özkan, “Konya’da şunu görüyoruz sadece binalar değil gerçekten binanın içinde şimdiye kadarki yapılanlardan uygulamalardan gerek büyükşehir gerek merkez ilçe belediyelerimiz bu binaların içini nitelikli bir şekilde dolduruyorlar. Sosyal olarak, kültürel olarak, manevi olarak insanlarımızın yetişmesine rehberlik eden çok fonksiyonlu merkezler olarak icrai faaliyette bulunuyorlar. Bu bizim en kıymetli hizmet alanımız Bilgehaneler veya çok amaçlı bu tür merkezlerin medeniyet değerlerimizi gençlerimizle kültürel değerlerimizle buluşması noktasında önemli merkez halinde icra faaliyet ediyorlar. Öncelikle Büyükşehir belediye başkanımız başta olmak üzere ilçe belediyelerimize destek veren bütün meslek kuruluşlarına kurumlarımıza teşekkür ediyoruz. Mali idarelerin kendi aralarındaki bu birlikteliği bu insan odaklı çalışması bu iyi niyeti meyvesini veriyor. Merkezi idarenin kurumlarıyla mahalle derler sivil toplum tek tek insanlarımızın istediği nedir insanlarımızın duygularına tercüman oluyor. İstediği hususları inceliyor onlar da hem toplumda bir karşılık buluyor milletimizin teveccühüne bir mazeret sağlıyor hem de hizmetin daimi olmasını sürekli olmasını sağlıyor. Zira en büyük sermayemiz yeni nesillerimiz bu insanlarımızın milli manevi değerlerle bulaşmasının sağlanması hem bireysel gelişimimiz hem de toplumsal gelişimimizin lokomotifi bu hizmet alanı olacaktır. Ben tekrar katkınızdan katılımınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

dsc-0331.jpg

-Büşra GÜLTAŞ