Uyarılar Peş Peşe Geldi! Konyalılar Dikkat!

Uyarılar Peş Peşe Geldi! Konyalılar Dikkat!
 Muhabir
Meteoroloji'nin açıkladığı son tahmin raporuna göre Konya öğle saatlerinden itibaren gökgürültülü sağanak yağışa teslim olacak. İşte detaylar...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Konya’nın kuzey ve batı ilçelerinde kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışların etkili olması bekleniyor.

Meteorolojik uyarılar peş peşe geldi. Konya Valiliği ve Konya Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) Konyalıları olası sel baskınına karşı uyardı.

MGM'nin verilerine göre 17 Temmuz Çarşamba günü hava sıcaklığı en düşük 20, en yüksek 32 derece olacak. Önümüzdeki günlerde ise sıcaklığın artması bekleniyor.

Konya’da hava sıcaklıklarının 17 ve 37 derece aralığında olacağı tahmin ediliyor. Gece saatlerinde hava sıcaklığının 4-8 derece düşmesi bekleniyor. Konya Valiliği'nden yapılan açıklama ise şöyle:

AKOM'un sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ise şu ifadelere yer verdi:

Gök Gürültülü Sağanak Yağışlara Dikkat!

"Bugün öğle saatlerinden itibaren Konya’nın kuzey ve batı ilçelerinde kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışların etkili olması beklenmektedir. Vatandaşlarımızın ani sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir."

-Büşra GÜLTAŞ