Konya’ya özlenen günler gelecek mi? İşte tarih…

Konya’ya özlenen günler gelecek mi? İşte tarih…
 İnternet Editörü
Konya, geçtiğimiz yıl kış ayında kuraklığın etkisi ile kar yağışına hasret kaldı. Şiddetli kuraklığın izlerini silmeye çalışan Konya’da bu sene de aynı durumla karşı karşıya kalma korkusu yaşanırken, uzman isimden açıklama geldi

Konya geçen sene kış aylarında hiç alışık olmadığı günler geçirdi. Konyalı vatandaşlar özellikle merkez ilçelerin kar yağışına hasret kalmasıyla büyük üzüntü yaşadı.

BİRÇOK İLÇEDE YAĞMUR BİLE YAĞMADI

Çiftçiler ise beyaz örtünün eksikliği ve tarım arazilerinin yeterli miktarda suya doymaması sebebiyle verimsiz bir kış geçirdi. Kış aylarında evlerin kara gömüldüğü birçok ilçede yağmur bile yağmadı.

Peki bu yıl kış Konya’da ve İç Anadolu’da nasıl geçecek? Konya kar yağışına doyabilecek mi?

konya-kar-12.jpg

KAR YAĞIŞI ARTACAK

Meteoroloji uzmanları kış hakkında yavaş yavaş tahminlerini açıklamaya başladı. Meteoroloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, “Yağışlar eylül ayı beklentilerimizin altında gitti. Ekim ayı da o şekilde geçecek gibi duruyor. Bu sene sonbahar sıcak geçecek demiştik. Kışa baktığımızda bu sene La-Nina’lı bir kış geçireceğiz. Dolayısıyla bu kış aşırı sıcaklar olmayacak. Yağışlarda geçen seneye göre fazla olacak gibi görünüyor.

Anadolu’ya kar yağacak. Bu sene biraz daha İç Anadolu ve batıya doğru yağışların kaydığını göreceğiz” ifadelerini kullandı.

konya-kar-24.jpg

KALICI SOĞUKLAR NE ZAMAN GELECEK?

Konya’da sıcaklıkların ne zaman biteceği ile ilgili de tarih veren Meteoroloji Tahmincisi Kuttusi Demir, “13-15 Ekim arası potansiyel iyi duruyor. Vade uzun olduğu için hala net bir durum yok.

Yağışta olumsuz değişim olabilir. 14 Ekim sonrası ise kalıcı soğuklar gelebilir. Modeller bu yönde mutabık.”

Kaynak:Konya'nın Sesi