Konya’ya gümbür gümbür geliyor! Bu sefer batıdan giriş yapacak!

Konya’ya gümbür gümbür geliyor! Bu sefer batıdan giriş yapacak!
 İnternet Editörü
Konya’da yaşayanlar ve yeni hafta için plan yapanlar için uzman isimden açıklama geldi. İşte günlerdir beklenen yeni tahminler…

Konya bu hafta sonu yaz sıcaklarını aratmayan bunaltıcı iki gün yaşadı. Peki yeni haftada havalar nasıl olacak? İşte sürpriz tahminler…

Konyalılar, hafta başında şemsiyelerini hazırlasın! Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğü’nden alınan son bilgilere göre, Konya'da hafta başında yağışlı bir hava bekleniyor. Yarın, şehir genelinde yer yer gök gürültülü sağanak yağışlar etkili olacak.

METEOROLOJİDEN TEDBİR UYARISI! 10 DERECE BİRDEN DÜŞECEK

8. Bölge Müdürlüğü’nden yapılan son açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre; Pazartesi (30.09.2024) gününden İtibaren, ülkemizi etkilemesi beklenen serin ve yağışlı sistemin etkisiyle hava sıcaklıklarının, Bölgemizde (Konya, Karaman, Aksaray, Niğde) 10 ila 12 derece düşeceği tahmin edilmektedir.

01-03 Ekim tarihleri arasında il merkezlerinde beklenen en yüksek hava sıcaklıkları; Konya 19-23, Karaman:19-20, Aksaray :17-21, Niğde :18-22 değerleri arasında olacağı tahmin edilmektedir.

Serin ve yağışlı havanın meydana getireceği olumsuzluklara karşı Meteoroloji Genel Müdürlüğümüzce yapılan meteorolojik tahmin ve erken uyarıların yakından takip edilerek, dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KONYA RİSKLİ İLLER ARASINDA

Konu hakkında bilgilendirmelerde bulunan CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, ani sıcaklık değişimlerinin sıradan bir hava olayı olmadığını belirterek riskli illeri sıraladı. Şen ani hava değişimlerine karşı vatandaşları uyararak şu ifadeleri kullandı:

"Pazar gecesi Trakya'dan başlayacak kuvvetli yağışlar, Pazartesi sabah saatlerinde İstanbul'a ulaşacak. Öğle saatlerinde ise Batı Karadeniz, İç Anadolu ve Antalya’da etkili olacak. Salı günü ise Doğu Karadeniz bölgelerinde kuvvetli yağış bekleniyor."

Riskli iller arasında Edirne, Kırklareli, Balıkesir'in kuzeyi, İstanbul, Kocaeli, Düzce, Ankara, Konya, Antalya, Kastamonu, Samsun, Çorum, Sakarya, Zonguldak ve Rize yer alıyor. Şen, 1 günde 10 derece sıcaklık düşüşünün sıradan bir hava olayı olmadığını vurgulayarak, bu geçişin dikkatle takip edilmesi gerektiğini ifade etti.

hava.jpg

Kaynak:Konya'nın Sesi